Kobo出咗彩色電子閱讀器

701 回覆
180 Like 11 Dislike
用極速mode就唔會眨,但一定唔會縮到咁細睇。1/10 嘅mon size ,150ppi +latency + eink殘影,分到眼耳口鼻郁緊就係當日嘅極限。 full size睇下清談/評測節目ok,鏡頭移動多就會矇。

眨眨下係Regal 高清mode,mechanism 幫你洗哂啲殘影,我睇跳頁漫畫先會用,例如marvel unlimited.

張圖係不實陳述,嗰日開嚟聽聲,無認真睇佢哋兩個做緊咩,捉棋雙開一定係連登/reddit。

千萬不要買嚟睇youtube
一定唔會為左睇youtube 買啦
只係好奇eink 睇d motion 野係咪真係work
咁唔怪得咁多人買
不過我覺得paperwhite 最common 果款睇中文有啲細
睇英文書可能ok
支持日本仔,唔想支持Amazon
極速模式,肢體動作流暢唔lag。最難處理係深色背景,殘影累積兩分鐘一定要手動refresh。
咪撚去友和訂
啲色偏好嚴重,而且多少有殘影,咁就仲嚴重,理論上,殘影可以做到冇,但係咁樣個速度又會好慢
友和伏?間唔中見人出po講
多數遲出貨
搵唔撚到cs
我有部舊nova air
啲漫畫app好唔fdly, 加上又間唔中彈app
雖然免費 但都好趕客

想講教下而家主流用咩app睇
原生neoreader其實已經幾all-rounded
google play嘅選擇就:moon+ reader / CDisplayEX / Xodo
我自己就prefer Tachiyomi入local,佢啲settings最人性化(如果淨係睇漫畫嘅話)

舊機嘅tech同依家比應該好大分別
可能依家啲機會穩定啲
邊個真係會癡線到拎來睇片
唔講佢只得4096色, 最快刷新mode 都係得14 fps 過時睇到d咩

台仔有人demo 過用部boox 玩手機驚
只係想講boox tab 系列係一部用eink panel 的android tab 多過係一部電子書
kobo啲筆有冇副廠
重點係睇書
我話你知呢啲閱讀器
而家只能夠做到睇書呢樣嘢
睇PDF除非畫面夠大,如果唔係都咪搞
你個心要想有其他功能就唔該你買iPad
買iPad你係唔會後悔
咁咪平平哋買部Mini PC
又或者最平嘅 laptop
想請問
如果主要都係睇小說
係咪即係唔使為咗2.0GHz 而買 Clara colour
而係用ClaraBW 就夠?

因為爬文見到colour 嘅畫面暗啲?
反而BW 嘅E Ink 1300mon仲好?
睇文字用ClaraBW就得
thanks
支筆會有副廠?
反而想知用apple pen係kobo libra color用唔用到
已知係ipad 用kobo app係work既highlight
Kobo Libra Colour係封閉定開放式?
封閉
自家book store
不過可以入書同借香港圖書館電子書
香港圖書館電子書 《 Overdrive?
咩叫封閉式定開放式?

佢送書卷係咪只限香港區用

我見台灣區多好多書
可唔可以一機開幾個acc
一個港服一個台服咁

上官網買咗本書使唔使連住線睇
有無好似Steam咁限時内唔啱可以退
或者有試讀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞