Kobo出咗彩色電子閱讀器

701 回覆
180 Like 11 Dislike
好好好用,因為android ,可以行埋kindle ,又可以用自己epub
kobo 係用咩format?

kindle 用開果d 都得?
Kindle有日本store (amazon jp)
用緊文石leaf 2
開頭見到有彩色都心動想轉
但又諗係咪真係咁需要彩色
平你個板咩⋯要平板就行番出去⋯
見台仔話彩色睇黑白無咁好, 同埋比純黑白暗
但我真實地址報香港(因為真係有購物送貨)
最近唔比買日本kindle書了
Libra 係唔係反應快過Clara
之前去鋪頭試過Clara轉頁成日都會黑左一秒
呢部機最好就係百家大成
唔駛自己吓吓買完書轉格式
試吓加個日本集運地址落去?
睇工具書pdf 時好實用
想買部細機傍身,猶豫緊boox palma定kobo clara color,好似冇乜可比性
自己鍾意palma多啲但個價有啲卻步
Readmoo?
睇youtube介紹佢部7.8彩色好似好正
但試上手啲色麻麻,轉頁又等1、2秒咁
仲要成三千蚊,太貴
我自己有ipad Pro/kobo Elipsa 2e 10" / Amazon Kindle Oasis 7"
其實無咩邊部特別overkill 其他,都係睇你用途去揀

iPad Pro: 漫畫/PDF類 需要縮放一律係IPAD上睇係無敵,都未講彩色既優勢,但年紀大左真係會眼痛
kobo Elipsa 2e 10" 室內睇大量文稿書本時用,不過部機都幾重,我隻手算大力都唔願意成日攞住
Kindle Oasis 7" 非常適合睇純文字類小說

我覺得10" / 7" 邊隻好用係視乎你閱讀速度,我鍾意Oasis 7"個手感,但因為讀字太快變左成日要按下頁所以買左Elipsa,但Elipsa 10" 又太重喇
唔好9up啦
咪就係
iPad得黑白
傻豬 梗係下載盜版係zlib
邊部都一樣
我本paperwhite 8xx$ 用咗4年,仲係好襟用

反應快啲,同揭書快啲最實際。
Kobo都有日本store
但同台灣分開的
講qc kindle贏九條街

Kindle keyboard(第3代)而家仲未壞 係電死死地
但部kobo sage firmware好唔穩定

Kindle硬件贏九條街

不過可惜oasis唔再出新款
手感一定係 Kindle最好

我部KOasis 2 用左七年仍然狀態良好 係電開始差左啲
只能夠講Kindle呢啲電子閱讀器功能單一
就係睇書
係睇得最舒服嘅電子裝置
佢做唔到睇書以外嘅嘢
所以你要tablet 嘅功能,咁你買返iPad
你鍾意睇書又想睇得舒服
又捨得比一筆錢淨係for呢個function咁你先買
以睇書呢個目的來計
冇一個產品比Kindle更加好
就算係實體書,我認為都比唔上
所以你話閱讀嘅基本功能,佢完全做到
我諗你邏輯出咗問題
因為你講嘅唔係閱讀嘅問題
係功能上嘅問題
而你所講嘅功能同睇書冇關係
Boox 呢啲大陸野
買第一件事就要set firewall
YouTube有教學 送中啲traffic多到
用緊Kobo Clara HD
新機個resolution 高唔高過佢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞