[FX/ Disney+] 幕府將軍討論區 2

993 回覆
14 Like 4 Dislike
屌你老母仲未開大波
鬼佬on99左兩集
正常討論,又唔係爆書內容,係唔係都用個 spoiler tag 都唔知做乜鳩
虎永心諗呢個時候有乜事要緊急討論
我要晒
應該係虎永同細路夾埋做大龍鳳操隊兵去大阪
吟睇穿個plan威脅虎永贏左要分埋比佢
唔係就借菊漏風比央海=藪重=石堂

與其話得佢一個明不如話得佢一個有能力買晒兩邊
虎永下面果班一早比虎永綁晒上賊船
段感情戲開始有啲煩

三蒲隻船嚴重縮水,無左荷蘭商船種霸氣
望落仲細過隻右面隻關船
第一季做唔做到關原之戰
虎永係咪扮撚哂野, 收埋哂啲兵係船度. 下一集玩反包圍,
講左係得一季既迷你劇集
個仔黎左好耐啦wo
牙藤應該晚晚被anjin屌到反白眼
睇黎
又想玩特洛伊木馬

個傻仔咁樣死法

WTF 德川邊到黎多個仔?

呢個spoiler tag真係一早就應該整
個仔黎左好耐啦wo

咁到此為止
唔好劇透
藤夫人始終都係放唔低前夫同仔
唔介好過介
藤夫人,女主,全部都係利用工具,留住仁王個心
三島隨後從陽台退入室內,按照日本傳統儀式切腹自殺。三島由紀夫在額際繫上了寫着「七生報國」字樣的頭巾,用白色的布將預備切腹的部位一圈圈緊緊地裹住,拿起短刀往自己的腹部刺下,割出了一個很大的傷口,腸子從傷口流出來。隨他同來的兩位盾會成員之一的森田必勝用名刀「關孫六」為三島進行介錯,但因害怕手軟連砍三次都未能斬下他的頭顱,三島由紀夫忍着痛楚,沉吼低呼著:「再砍!再砍!使力!」,第四次介錯改由學習過居合道的盾會成員古賀浩靖執行,終於成功。之後森田必勝也嘗試切腹自殺,亦是由古賀浩靖進行介錯而死[註 3]。
以前中史老師有講過吓武士道精神,介錯執行者刀法好之外,切腹條友又要放鬆個人,先容易斷頸
個傻仔咁死法會唔會鳩咗少少🤏
但係今集見到三船敏郎將孫女婿同外孫嘅骨灰畀返藤藤嘅時候
藤藤冇再好似以前咁強硬,咁生無可戀
無咗當初要同野蠻人生活嘅嗰種反感同絕望
希望時間可以沖淡
最後可以成為按針夫人啦
兩兄弟夾埋做戲
送虎永入大阪果陣反枱木馬屠城
所以最後細佬先話長門死得無意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞