[FX/ Disney+] 幕府將軍討論區 2

994 回覆
14 Like 4 Dislike
應該係按針自己ff,個十字架已經係好明顯既提示
佢細佬真係俾人收買,原來唔係反間計 睇嚟我地諗多咗
呢套仲話乜日版權力遊戲,成套就係睇虎永一個點樣用計謀. 其他人就好似弱智咁
都唔係乜計謀,只係虎永點樣利用佢身邊每一個人…
央海其實ok,瘋狂毒奶,最後做領主
”死人不用知未來“呢句嘢係藪重同個姪講先, 而家佢講返俾佢聽好似係想話佢知你個姪連你每句話都匯報俾我知, 我大把針
全個第十集只係Season 2嘅trailer
虎永真係好賤
石堂果班人只係普通的奸
虎永就真係奸到出汁,到後面突然黑化,露出真面目
怪不得石堂要除虎永,只要有虎永在的一天,天下永無安寧
個故其實就係一齊盡在虎永掌握之中
我地同按針藪重一樣都係比撚狗
都係由頭睇到尾都唔知佢想點
石堂就好似茶茶講
官僚出身嘅廢物
無撚用
睇完十集
暫時覺得佢好睇嘅地方係展示古代日本文化同思想
同埋啲美術
和服女女
我覺得喺和服+化妝底吓,所有女都靚咗一個級數
特別係Mariko Sama 同佢ig d ABJ look有好大對比

裏面啲友大部份喺表面都會好講武德,真係做到至死忠心;
另外就係日本人入晒血嘅血脈、家族、榮譽,
呢樣都表達得幾好

計謀嚟講,除咗吉川虎永扮死狗呃晒全部人
同埋個班天主教葡佬神父會估估吓之外
好似就冇乜⋯⋯

我冇特別期望有大型打仗場面,因為冇期望所以冇失望。

唯一嘅期望係以為安針會唔會似項少龍,
有咩西洋科技外掛,原來係冇。
成個故最大嘅好人
真係個神父
好似真係

初頭俾主角影響都懷疑佢鬼鬼地
但原來最尾佢可能係唯一好人

諗返佢個日去睇教堂塊地,見到隔籬竟然係雞竇,真係慘慘
真係估中左
雖然都唔知點解落葉見女主死
就棄game
虎永就唔驚落葉夫人封信係呃鳩佢?典解咁有自信
之前睇覺得侄仔係比人收買果個25仔, 真係估唔到由幾時開始收買佢既人係虎永, 好撚癲, 突然醒起仲係侄仔話個僕人就係奸細幫虎永個手下避風頭
佢一早心郁郁想搶阿叔個位
我覺得係對石堂失望多, 一早叫殺左佢
係度玩程序玩到比佢走甩
而家知mariko死左其他大名隨時可以反面
與其打一場唔係贏硬既仗
不如同虎永修補關係賣左石堂佢算
當然虎永條仆街算到佢盡根本唔會同佢握手言和
石堂不嬲都柒嫁啦
日日只係識投票投票
主席依加要求點人數!
真正貫徹民主嘅武士
同埋呢套演員 角色做得好好. 我成日覺得日本仔演技好假,好生硬
真耶撚一個
btw, 頭幾集個西班牙佬無再出現
仆街得嚟都想跟返個制度
技術官僚vs老狐狸政治家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞