[FX/ Disney+] 幕府將軍討論區 2

994 回覆
14 Like 4 Dislike
係中間啲計謀有啲柒 說服力爭啲
我覺得虎永先係最大反派,全部人比佢玩臭曬

d pr吹大哂
成套町重點都唔係點咩權諜
其實係寫鬼佬點睇架仔生死觀價值觀貼切d
屌你咩日本權力遊戲
中國拍套軍師聯盟都好睇過你
成套野完全9UP
藪重仲ON9, 你一世人做咁多陰質野,牆頭草都唔怯, 死左女主就怕撚到比人出賣。真正笑到最後果個係你都可能最後一集智商下線。最後冇人解釋忍者點膊頭做乜9。
個結局咩料
根本就無計謀,純粹係石田三成on9
戰爭仲殘酷,佢成世人打杖,一定試過好多出生入死場面
以佢牆頭草性格,除左自已以外,所有人都可以出賣

結果女主赴死就嚇到傻左,仲話咩以為只係軟禁
會唔會太天真
籔重最尾重搞笑
藪:大佬,你究竟想點玩㗎?
虎:你跟我咁耐最清楚嗰個應該係你喎⋯⋯
藪:我真係睇唔通喎大佬,講我聽吖
虎:講比個死人聽把鬼咩

跟住斬咗佢
想知最尾安針係唔係返左去英國,定都係留日本,虎永又話佢命運同日本相連,又話會再整爛佢條船,但老安針個場景又好西式,想點定我睇漏野?

BTW虎永真係賤人,兔死狗烹,藪重比你利用完要死,臨死想知你究竟搞乜鬼,不做糊塗鬼竟然被話”死人不用知未來“。
安針條命除了有得利用之外仲覺得佢係小丑好好笑先留佢命,好撲街
咪就係! 乜人都可以出賣利用, 為求生存同鬼佬合作都冇所謂。最後會自責害死人? 跟本劇情要你死。
話時話, 幫虎永岩岩生左個仔果個係唔係落葉個姐妹? 個樣差咁遠?
仲有個大婆, 我一直以為係上次切腹果個老野個老婆。原來係虎永老婆
落葉應該睇得出mariko嘅死係虎永嘅計謀喎 應該會更加憎佢先啱喎 當初就係覺得虎永遊說明智仁斎殺佢老豆

定係落葉覺得mariko連自己條命都可以唔要 比佢感動到 唔想開戰
夢醒了,只有一個人可以笑到最後
就係姪仔,拎晒阿叔啲嘢,日日屌菊
所以成套嘢根本鳩噏!
Expect緊戰國無雙 點知係玩細水長流大河劇
不過鬼佬睇可能唔同 會好似按針咁好大cultural shock
杉山死無人理
女主死就引起軒然大波
搞笑但喱場戲算係講到明哂兩個人既級數差幾遠
突顯返藪既短視出黎,可能驚人唔明
虎永的最終幻想
淺野忠信真係做得好好
由第一集我就好鐘意佢,牆頭草好醒目,好有喜劇feel。好可惜,最後要佢智商下線
咁虎永細佬係做乜鳩
一個身經百戰嘅人
係佢面前死個女人就崩潰左
真係唔知做乜鳩
同石田對話,我一開頭以為佢扮傻等人放過佢可以翻去回合虎永, 原來真係傻撚左
咁史實都係既
就係幫手比信話比人知, 我呀哥不爽你殺我D人, 佢走佬了。
屌你女主死撚左即刻拎到封信出黎, 冇人懷疑過佢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞