試當真(暫名)| 認真試下.試下認真 | (87) | Gen Z花草傾吓偈 | 下集試玩毛… 《山寨海賊》???|

1001 回覆
15 Like 28 Dislike
如果猛鬼三寶係打正試當真旗號出你覺得票房會唔會有分別?
我真係想問番你轉頭
如果猛鬼三寶係打正試當真旗號出你覺得票房會大爆
基本都500萬? 輕鬆1000萬?

而家出本土小本電影, 劇情同舖排冇料到, 冇質素冇口碑可以谷到上500萬UP?真係當試當真Fans有鏡粉咁多?

even一人婚禮, 導演都係搵咗幻愛導演, 再係咁打黃色旗號, 先好辛苦咁磨到上500萬
Nft先證明咗試當真死忠有限喎
賣得連一半都唔夠 過千萬只係因為成五千蚊張
仲要有部份係炒友嚟

叱咤投票成本仲低啦 N9修大哥搞咗成年最尾去咗邊?
用NFT 去推算保底:

(印象時價4000幾0.2eth?)
4000幾蚊->過千萬
40幾蚊->過十萬
我當80蚊一張飛,咁保底過廿萬,當中仲要求有幾張嘅NFT 嘅人買返幾張戲飛
->死忠保底我當會二三刷先,我再當埋十張大戶會三十刷
咁一百萬可能已經係極限
呢個係一個可能

肯拎幾千買NFT 肯定願意用幾千蚊買戲飛,所以保底四五百萬其實唔難
呢個都係個可能

結論:轉換到幾多好難講,本身個產品都唔同
至少我諗海外fo 毛唔會買香港戲飛掛
就當本身果100萬票房係一般街客入場睇小品嘅下限(hopefully試當真唔會拍得差過下限),加多100萬靠死忠撐場,同埋套戲如果有修同yanb 「可能」會比猛鬼三寶吸到多啲街客嘅

未計修會點樣碌人情卡搵大粒星客串(我覺得如果佢想嘅話點都搵到一兩粒鏡仔,同埋古生)我估250萬
Nft有乜鬼嘢身份認同?得DC知,YouTube會員都有身份認同過佢啦,起碼公海個個都知
同埋而家講緊試當真出電影唔係講緊個別成員電影票房,個號召力根本就唔同
Btw填詞l有ern9
票房550萬
1人婚禮仲有周冠威呢個牌頭
講nft純粹帶出入場門檻咁高都收到過千萬即係講緊試當真個效應係唔止過千萬呀,如果直接掛鉤我直接講票房過千萬啦,而家得fo 毛先入得場咩,得fo毛先叫試當真fans咩,睇電影呢個大眾娛樂普通fans都可以入到場四五百萬真係叫離地咩如果一百萬已經叫難真係唔好開啦,蝕錢蝕時間事少,比人知冇牙老虎冇人落廣告事大
其實計番YouTube 會員數,分分鐘擺喺YouTube movie 直接賣50蚊download好搵過上戲院
fomo fomo fomo
上兩年試當真成個重心都係fomo
咩消息發佈都係fomo個DC度發佈先/淨係果度發佈
校花草fomo投票選30強
編劇試當真投票
fomo足球隊
實謝
你同我講有咩身份認同?!

咪就係上面都講緊要靠劇本, 口碑, 填詞L先磨到過500萬囉
你拍到猛鬼3寶咁咪整臭自己朵得嚟, 都唔會高票房囉, 真係以為就咁用試當真牌頭, 拍篤屎出嚟都保底500萬呀
兩年前試當真個勢同依家又唔同
/而家得fo 毛先入得場咩,得fo毛先叫試當真fans咩/
唔係,同唔係

只係我覺得好難話nft 門檻咁高都收咁多,票房實$xxx啦。但我認為可以估nft holder 可以貢獻幾多票房

如果係離開(或者叫不止於)nft 去討論試當真電影有幾多票房,我會同意500萬係個可能數字
衰啲講句
而家再出NFT, 一樣價錢, 一樣福利的話,
都唔知仲有冇原本買嘅人數一半會買
忠心Fans同街客fans都流失咗好多啦講真

仲有, 話舞台劇唔可以同電影比
咁NFT更加更加冇可能咁樣拎嚟去論證電影可能有嘅票房啦
風馬牛不相及
nft果期會員數每月收百萬,而家唔知,我估應該全部退晒會員啦聽完呢度講諗諗下修仔唔好開戲啦,死撚硬
呢度補充返少少我講4 5百萬呢個數字係講緊修仔做導演同一周年個人腳,dse都算係試當真電影,但我覺得佢唔過百萬都合理
點樣每月收百萬
想知天才ching點計出嚟
Sor 記漏咗youtube 抽%
我知,但係我想像唔到全港戲院都有上一套YouTube 拍嘅紀錄片,應該的少數會上,最壞嘅情況就係得高先有
唔係都係為咗參加金像獎, 達到最低要求(5場)就得喇咩?
果時係咁講
同埋戲院都唔會排得多場次俾你啦...
其實依家有幾多場都唔知,高機率高先短時間一日一兩場,但係高先真係唔就腳,我撘車去嘅時間分分鐘長過套戲
高先發行啫, 唔一定得高先電影院肯上
不過如果淨係得高先電影院真係難搞, 去過一次都覺得遠到Hihi
畀啲信心 給19歲的我都好多場
仲19歲,之前詩同依家冬未來都冇咩場啦
咁係因為當初口碑好,加上張婉婷執導有保證
今次個牌頭都係得試當真,所以真係講唔埋
如果佢剪完出嚟唔係太爛口,可能上左會有學校搞包場,因為依家個result其實日校會幾buy(就算有名師同你一齊臨急抱佛腳都係入唔到U)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞