試當真(暫名)| 認真試下.試下認真 | (87) | Gen Z花草傾吓偈 | 下集試玩毛… 《山寨海賊》???|

1001 回覆
15 Like 28 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=QlC6kdOOJR0
呢d地方我淨係會同男仔去 ><!《我和Gen Z 有個約會》旅行篇|試當真
主持:510、Angelina、ThaiMay、康、Stone

嘉賓:Locker、慈
隻貓係咪都出先
呢套都唔算係預計之內
況且修仔都一早表明左ntr果套電影唔能夠按roadmap完成
其實宜家已經唔期待,呀修拍套戲以宜家試當真既人腳牌頭最後都唔知有冇一百萬票房
誇撚到 一人婚禮牌頭得牙冰都收五百萬,游狗完全冇人識,港產片最衰落時期拍既同囚都收到二百幾萬,而家試當真人腳會收唔到一百萬票房 同埋年少日記已經證明左人腳牌頭根本唔重要
試當真出電影保底一定有四五百萬(dse難講)上唔上到千萬就真係講個故仔好唔好睇,就算其他電影都係咁講(鏡例外)
想吓姐
如果dse 得高先有場都幾唔就腳
高先發行同高先戲院係兩樣嘢嚟
搞咁耐都係拍紀錄片
吓?!大佬你呢段離地言論真係希望少啲人睇到
肯定俾人cap低鞭足十年
試當真喺電影界有咩口碑support
都仲未講而家市道差到
我並唔係反呀修拍戲,只係以我見到客觀數據分析下
四拍四家族140萬收場,說笑之人130萬收場
只要第一個星期冇票房就會cut場到仆街。金像獎拎完獎先有重新可能上多幾場?
宜家香港唔係大片,全部都係要靠口碑
一人婚禮當初不斷靠周冠威同杜汶澤打本出資兩樣野先有5百萬成績
不過咁諗
呢套收一兩百萬同平時d電影收一兩百係爭好遠
衣家開戲最低成本都一兩百回本要五六百
但呢套紀錄片d footage本身就為網片拍哂係到
段估佢地本身唔會為左呢個DSE系列洗左成球野掛
個成本應該點都遠遠低過平時拍戲
收到一兩百都可能有錢執
我唔係講公開試當真,紀錄片唔同劇情片。
我討論緊既係一套劇情片,正劇又好,笑片都好。
正片就肯定冇可能坐底4,500啦
填詞L口碑都唔錯架
苦苦爭扎先岩岩過500
我純粹講公海試當真成績真係差極都唔會好影響
係咁叫朋友睇填詞L,個個都推三推四,支持港產片唔係咁易
其實現階段冇謂過份高估低估,依家連劇本都未知修寫咗幾多,拍都未開始拍喎
至少都等DSE上咗,睇吓咩口碑,先估到試當真有幾多票房號召力
同埋出到嚟套戲真係好睇嘅,我覺得又未至於回唔到本
差得過同囚果期?洗乜口啤,淨係fans刷入場都過到四五百萬啦,你要下下講口碑咁你永遠都唔會理解到十二怪盜點解會有咁高票房,一個平台出nft可以收到過千萬出電影竟然話票房得一百萬咁試當真真係執得啦,係咪要睇到試當真咁撚低呀
真啊,正片坐底200應該無問題
但再上就真係要睇cast同實際質素
如果試當真票房效應真係得1百萬我建議真係唔好出劇情電影呀,到時廣告商見到真係仆得街
同nft有咩直接關係, 試當真啲fans肯買nft
但有忠到好似鏡fans咁一個人刷幾十場咩
都唔講試當真本身都流失咗唔少Fans, 街客又係大量流失
真係唔知憑乜坐底400-500萬

一個舞台上不能接受的吻 果時都好多場唔爆
啲飛任買, 後尾口碑唔錯, 後半場次先開始爆

極地迷情又係
都唔爆, 任買
fyi....

2023香港票房收入倒退12年僅收14億 十大港片只有4部過2000萬

香港票房有限公司今日(2/1)公佈2023年全年香港電影市道整體情況,根據電影票房總收入顯示,2023年中西票房全年總收入為港幣$1,433,169,125,數字大幅倒退至2011年(港幣$1,392,170,518)水平,相對疫情前2019年總收入港幣$1,923,194,409比較則下跌25.48%,可見2023年之電影業票房收入確實非常不理想。
舞台劇個市場同電影邊有得比呀?就算係fans冇睇過舞台劇都未必想入場啦,入場門檻差咁遠,戲院區區都有,戲飛又平舞台劇咁多,一個舞台不能接受的最平賣緊480,已經等於四刷,港產片fans同舞台劇fans數量又差勁遠,電影谷票房方式又多咁多
Nft俾人屌到爆,仲要入場前要申請個濕鳩錢包都收過千萬喎,反而刷場上網買張飛肉酸啲連場都唔使入都得
Nft當Fans club member
有身份認同, 有獨有福利, 淨係舞台劇飛都回番唔少錢
你一個人刷50場飛有咩福利, 有咩身份認同

FYI, 猛鬼3寶有
岑珈其、蘇致豪、許賢、林家熙
票房110萬港元
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞