[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(46)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
羅曉聰又病發
羅曉聰又病發

sorry
已移居英國並同時持有特區護照的英甲球會貝利中場戴偉浚,周六在英甲聯賽第3輪貝利主場2:3負布里斯托流浪一役,錄得1次助攻,而這名持續為貝利上陣的球員,早已獲香港足球代表隊留意,更曾探討召這名18歲小將出戰亞洲盃外圍賽的可能性,經考慮球會及其家人意願下,將暫緩徵召該名前小港腳。

在周六的英甲聯賽,戴偉浚在補時階段開角球助攻予碧福特建功,為貝利追成1:3,及後該隊再入1球,但仍以2:3負賽前在聯賽榜包尾的布里斯托流浪,排名跌至19位。雖然貝利輸波,但後備上陣的戴偉浚仍獲球迷好評。

戴偉浚的活躍早已獲港足教練團留意,主教練金判坤期望這名曾代表小港腳的中場將來可以代表港足,而兼任香港17歲以下代表隊主教練的港足教練郭嘉諾就表示,戴偉浚不會出戰亞青盃外圍賽,他更透露早前與戴偉浚父親聯絡時,曾探討該名小將出戰亞洲盃外圍賽的可能性:「往後兩鬥馬來西亞與及對黎巴嫩,大港腳目標全取9分,所以進攻方面都想找合用的球員。只是球會方面不想影響他的專注性,所以今年內都不需要他回香港了。」

對北泡唔都洗預啦,分分鐘貝利要依靠佢做進攻,睇完琴晚場波,貝利今季可以專心護級

先係英甲站稳最重要

現時大港腳可以揀既pool已經係近廿年最好,唔明有乜理由要召個未企穩陣腳既後生仔,唔好阻人發達啦

最怕返黎踢國家隊踢到傷左就含得撚

True, 傷左大穫

傷左的話金做硬戰犯
已移居英國並同時持有特區護照的英甲球會貝利中場戴偉浚,周六在英甲聯賽第3輪貝利主場2:3負布里斯托流浪一役,錄得1次助攻,而這名持續為貝利上陣的球員,早已獲香港足球代表隊留意,更曾探討召這名18歲小將出戰亞洲盃外圍賽的可能性,經考慮球會及其家人意願下,將暫緩徵召該名前小港腳。

在周六的英甲聯賽,戴偉浚在補時階段開角球助攻予碧福特建功,為貝利追成1:3,及後該隊再入1球,但仍以2:3負賽前在聯賽榜包尾的布里斯托流浪,排名跌至19位。雖然貝利輸波,但後備上陣的戴偉浚仍獲球迷好評。

戴偉浚的活躍早已獲港足教練團留意,主教練金判坤期望這名曾代表小港腳的中場將來可以代表港足,而兼任香港17歲以下代表隊主教練的港足教練郭嘉諾就表示,戴偉浚不會出戰亞青盃外圍賽,他更透露早前與戴偉浚父親聯絡時,曾探討該名小將出戰亞洲盃外圍賽的可能性:「往後兩鬥馬來西亞與及對黎巴嫩,大港腳目標全取9分,所以進攻方面都想找合用的球員。只是球會方面不想影響他的專注性,所以今年內都不需要他回香港了。」

對北泡唔都洗預啦,分分鐘貝利要依靠佢做進攻,睇完琴晚場波,貝利今季可以專心護級

先係英甲站稳最重要

現時大港腳可以揀既pool已經係近廿年最好,唔明有乜理由要召個未企穩陣腳既後生仔,唔好阻人發達啦

True, 傷左大穫

傷左的話金做硬戰犯

出面d人係唔會屌金

先係英甲站稳最重要

True, 傷左大穫

傷左的話金做硬戰犯

出面d人係唔會屌金

其實av 係做到Tsun 既功能,奈何廢金唔用av

先係英甲站稳最重要

True, 傷左大穫

傷左的話金做硬戰犯

出面d人係唔會屌金

Tsun既體格同速度都好過依家既av
如果戴偉浚做到英甲主力,可接替林嘉緯
戴偉浚防守弱dd,但可以串連同分到波

True, 傷左大穫

傷左的話金做硬戰犯

出面d人係唔會屌金

宜家唔會選Tsun, 但廢金又唔用av ,你話佢想點
其實對約旦嗰場出兩個攻中(av+), 效果幾好

你覺得佢防守弱係因為英甲啲大隻佬亂衝亂撞姐
其實佢都截唔少波 只不過截完又比人bel甩返咁解

你覺得佢防守弱係因為英甲啲大隻佬亂衝亂撞姐
其實佢都截唔少波 只不過截完又比人bel甩返咁解

英甲對抗性高,節奏快過港超好多

True, 傷左大穫

傷左的話金做硬戰犯

出面d人係唔會屌金

而家計,分波傳波控制比賽節奏一定av好d
Av仲有罰球
有無痴線佬去遊行

True, 傷左大穫

傷左的話金做硬戰犯

出面d人係唔會屌金

宜家唔會選Tsun, 但廢金又唔用av ,你話佢想點
其實對約旦嗰場出兩個攻中(av+), 效果幾好

你肯定唔記得早幾年廢金成日出同AV
結果就係兩個都踢得差
特別係作客不丹果場
有無痴線佬去遊行

岩岩睇緊傑對元精華
列斯奧鏟光左個頭有d似列文
個個淨係喺度丁tsun
u17 wfc
01訪問,戴偉浚話可以踢中場4個位
但佢攻中踢得好d
有無痴線佬去遊行

點解唔去
個個淨係喺度丁tsun
u17 wfc

睇咗最後十分鐘直播
踢得唔差
踢法好過廢金教的大港腳

唔通叫 元王? 朗王?

元世祖

車王

艾華頓就艾華頓啦

成隊打我一個咁滯唔叫王
叫咩

踢下游隊班隊友廢咪顯得勁囉
去強隊証明自己先啦

香港得兩隊所謂強隊咋喎
cv唔靚有撚人簽?

係弱隊做山寨王有乜意義?

嗰兩隊冇撚位簽我呀
飛馬有自己搵返黎
去南區同蘇沙踢50粒波
AV堅搵舊將
咪去元朗囉

應該去大埔

AV堅搵咗迪亞高喇

比我就要垃王都唔要獨食鬼
點解南華自降可以踢甲組唔使罰?

足總話:因爲以前有球隊自降都唔洗罰,所以維持以往做法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞