[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(46)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike

笑死me

柯P
仲有幾日就開鑼 點解啲球隊仲唔公布新波衫

垃圾波係咁架啦

波總專業啲就搞個記者會 吹哂雞叫記者黎 十隊搵代表著哂主客波衫 做場show la

垃圾波係咁架啦

波總專業啲就搞個記者會 吹哂雞叫記者黎 十隊搵代表著哂主客波衫 做場show la

上兩季都會

垃圾波係咁架啦

上年明明有做

垃圾波係咁架啦

我估唔到仲有人相信依個狗duck同舌gay褲...
佢地兩個之所以咁得戚就係因此有你班憤青日日俾錢佢嘆咖啡唔做野! 你地仲唔杯葛港超? 仲指意佢地搞記者會? 已經有7百萬人響應呢個不合作活動, 去反抗狗duck同舌gay褲兩條磨碌既暴政!

保贊=黃巢=9527=朱兆基
我大宋哲宗皇帝就係叫
趙煦

btw琴日黃梓豪門仔式派膠

係咪讀殉

讀Hui

垃圾波係咁架啦

佢地兩個之所以咁得戚就係因此有你班憤青日日俾錢佢嘆咖啡唔做野! 你地仲唔杯葛港超? 仲指意佢地搞記者會? 已經有7百萬人響應呢個不合作活動, 去反抗狗duck同舌gay褲兩條磨碌既暴政!

真係好恐怖

垃圾波係咁架啦

真係好恐怖

走左個保贊 仲有個黃巢

垃圾波係咁架啦

一開二 二開四

遲啲就會有八個分身
日本聯賽好難作準
佢個d賽制變化好大

j league今年改返用雙循環制
不設championship stage
所以睇個積分榜就得

原來又改左?

鹿島帶離4分 其後四五隊只差一分分差 好難估邊隊頭三

鹿島,櫻花,川崎,柏雷,橫濱
應該係呢5隊爭前3
日本聯賽好難作準
佢個d賽制變化好大

所以睇個積分榜就得

原來又改左?

應該係呢5隊爭前3

飛腳盤田紅鑽都有機會
日本聯賽好難作準
佢個d賽制變化好大

所以睇個積分榜就得

原來又改左?

應該係呢5隊爭前3

飛腳盤田紅鑽都有機會

紅鑽早前係咁輸
宜家就到飛腳
2隊波要追番上去有D辛苦

垃圾波係咁架啦

波總吹左雞啦 星期三搞

btw, 新會員報到

垃圾波係咁架啦

波總吹左雞啦 星期三搞

btw, 新會員報到

自貼呢?

垃圾波係咁架啦

波總吹左雞啦 星期三搞

btw, 新會員報到

自貼呢?

你google我username咪有囉
卓耀國 - 波樂無窮專訪 18/3/2017

https://youtu.be/G1nYKmbzLe4

垃圾波係咁架啦

波總吹左雞啦 星期三搞

btw, 新會員報到

自貼呢?

又邊位手足funson

垃圾波係咁架啦

波總吹左雞啦 星期三搞

btw, 新會員報到

自貼呢?

又邊位手足funson

羅曉聽

垃圾波係咁架啦

波總吹左雞啦 星期三搞

btw, 新會員報到

自貼呢?

又邊位手足funson

羅曉聽

我唔係fake news囉

笑死me

柯P

btw 咁世大運出左咩問題 個問題係有人示威
2018 ACL Group stage
Matchday 1 12–14 February 2018
Matchday 2 19–21 February 2018
Matchday 3 5–7 March 2018
Matchday 4 12–14 March 2018
Matchday 5 2–4 April 2018
Matchday 6 16–18 April 2018

Assume抽簽規則同今年一樣(2015, 2016都一樣)。
傑志會50%入E組 50%好似今年東方咁入G組。

中國4會係外圍賽最後一圈主場對澳洲3(布里斯班獅吼)。
日本4會係外圍賽最後一圈主場對泰國3同大馬代按之間勝方
假設中國4同日本4外圍賽都成功晉級。

E組會係
MD1 客 對中國4
MD2 主 對韓國1
MD3 客 對日本4
MD4 主 對日本4
MD5 主 對中國4
MD6 客 對韓國1

G組會係
MD1 客 對中國1
MD2 主 對日本3
MD3 主 對韓國2
MD4 客 對韓國2
MD5 主 對中國1
MD6 客 對日本3

潛在對手分析: (截至21/8/2017)
中國:
中國1: 廣州恒大係中超已經領先次席上港8分,所以中國1如無意外會係恒大。
中國4: 中國4變數暫時較大, 中超第三名競爭好激烈,天津權健,山東魯能同河北華夏幸福都機會均等, 後面嘅北京國安同廣州富力就機會低少少, 但因為而家中國足協盃打到四強,如果上港/恒大拎足協盃冠軍, 咁中國4就會係中超第四名。

韓國:
韓國1: 韓職榜首嘅全北27輪過後領先次席嘅蔚山6分,雖然聯賽仲有11輪,但睇個勢今年都會係全北拎冠軍,換言之韓國1好大機會係2016亞冠冠軍,2017亞冠被禁賽嘅全北。
韓國2: 由於全北已經係韓足盃出局,所以韓足盃冠軍應該會成為韓國2,個賽事已經打到4強,暫時強隊只係剩返聯賽排第二同第三嘅水原同蔚山,其餘只有k2釜山偶像同k3木浦市,所以如無意外韓國2都離唔開水原同蔚山。

日本:
日本3或日本4:由於天皇盃冠軍將會成為日本2,而到目前為止賽事只打到十六強,大部分聯賽前列球隊仍有望爭冠,所以形勢依然不明朗。而聯賽已進行至23輪,衞冕冠軍鹿島鹿角已領先次席的大阪櫻花4分,大有機會達成連霸。如鹿島最後奪得聯賽天皇盃雙冠,日本3和日本4將會是聯賽第3和4名。若鹿島稱霸聯賽而天皇盃由其他球隊奪得,日本3將會是聯賽第2或第3,而日本4將會是聯賽第3或第4。根據現時形勢,2-4名爭奪十分激烈,大阪櫻花同緊隨其後的三隊關東豪強橫濱水手,川崎前鋒和柏雷素爾都機會均等。因現時排第5的橫濱水手已領先第6的磐田山葉5分,所以暫居6-8位的磐田,浦和紅鑽跟大阪飛腳則機會較微。目前分析傑志的潛在對手日本3或日本4較可能為大阪櫻花或上面提及的關東三強。

又update左

下季恆大實力係咪會差咗?
如果係的話,傑志入G組可能好d

差左又點姐
一樣屌打傑仔

True, 香港球隊同亞冠中日韓球隊水平有距離
中超球隊打亞冠靠外援
2018 ACL Group stage
Matchday 1 12–14 February 2018
Matchday 2 19–21 February 2018
Matchday 3 5–7 March 2018
Matchday 4 12–14 March 2018
Matchday 5 2–4 April 2018
Matchday 6 16–18 April 2018

Assume抽簽規則同今年一樣(2015, 2016都一樣)。
傑志會50%入E組 50%好似今年東方咁入G組。

中國4會係外圍賽最後一圈主場對澳洲3(布里斯班獅吼)。
日本4會係外圍賽最後一圈主場對泰國3同大馬代按之間勝方
假設中國4同日本4外圍賽都成功晉級。

E組會係
MD1 客 對中國4
MD2 主 對韓國1
MD3 客 對日本4
MD4 主 對日本4
MD5 主 對中國4
MD6 客 對韓國1

G組會係
MD1 客 對中國1
MD2 主 對日本3
MD3 主 對韓國2
MD4 客 對韓國2
MD5 主 對中國1
MD6 客 對日本3

潛在對手分析: (截至21/8/2017)
中國:
中國1: 廣州恒大係中超已經領先次席上港8分,所以中國1如無意外會係恒大。
中國4: 中國4變數暫時較大, 中超第三名競爭好激烈,天津權健,山東魯能同河北華夏幸福都機會均等, 後面嘅北京國安同廣州富力就機會低少少, 但因為而家中國足協盃打到四強,如果上港/恒大拎足協盃冠軍, 咁中國4就會係中超第四名。

韓國:
韓國1: 韓職榜首嘅全北27輪過後領先次席嘅蔚山6分,雖然聯賽仲有11輪,但睇個勢今年都會係全北拎冠軍,換言之韓國1好大機會係2016亞冠冠軍,2017亞冠被禁賽嘅全北。
韓國2: 由於全北已經係韓足盃出局,所以韓足盃冠軍應該會成為韓國2,個賽事已經打到4強,暫時強隊只係剩返聯賽排第二同第三嘅水原同蔚山,其餘只有k2釜山偶像同k3木浦市,所以如無意外韓國2都離唔開水原同蔚山。

日本:
日本3或日本4:由於天皇盃冠軍將會成為日本2,而到目前為止賽事只打到十六強,大部分聯賽前列球隊仍有望爭冠,所以形勢依然不明朗。而聯賽已進行至23輪,衞冕冠軍鹿島鹿角已領先次席的大阪櫻花4分,大有機會達成連霸。如鹿島最後奪得聯賽天皇盃雙冠,日本3和日本4將會是聯賽第3和4名。若鹿島稱霸聯賽而天皇盃由其他球隊奪得,日本3將會是聯賽第2或第3,而日本4將會是聯賽第3或第4。根據現時形勢,2-4名爭奪十分激烈,大阪櫻花同緊隨其後的三隊關東豪強橫濱水手,川崎前鋒和柏雷素爾都機會均等。因現時排第5的橫濱水手已領先第6的磐田山葉5分,所以暫居6-8位的磐田,浦和紅鑽跟大阪飛腳則機會較微。目前分析傑志的潛在對手日本3或日本4較可能為大阪櫻花或上面提及的關東三強。

又update左

下季恆大實力係咪會差咗?
如果係的話,傑志入G組可能好d

差左又點姐
一樣屌打傑仔

True, 香港球隊同亞冠中日韓球隊水平有距離
中超球隊打亞冠靠外援
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞