[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(46)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
馬拉加強兵力,有柔佛兵外,首次選了西班牙出生,效力彭亨的Kiko Insa, 身高一米九中堅,踢過西乙b

molamola

Years Team Apps (Gls)
2005 – 2006 Albacete Balompié B 3 (0)
2006 – 2007 Real Murcia B 8 (0)
2007 – 2008 CD Alcoyano 13 (0)
2008 Elche B 4 (0)
2008 – 2009 UR Namur 8 (0)
2009 – 2010 Caravaca CF 16 (0)
2010–2011 CD Onda 9 (0)
2011 – 2012 Ribarroja CF 21 (2)
2012 – 2013 Rápido de Bouzas 7 (0)
2013 – 2014 Víkingur Ólafsvík 13 (1)
2014 FK Ventspils 11 (1)
2014 – 2015 Oxford City 7 (0)
2015 – 2016 Arema FC 12 (2)
2016 Bali United 14 (2)
2017– Pahang FA 8 (0)
有無人知馬六甲個球場由malaka sentral去要幾耐
馬拉加強兵力,有柔佛兵外,首次選了西班牙出生,效力彭亨的Kiko Insa, 身高一米九中堅,踢過西乙b

佢大佬natxo insa踢唔踢馬拉國家隊

佢大佬踢柔佛dt
【 標準流浪新兵簡介──阿根廷中鋒基士頓 】

今季標準流浪到馬來西亞集訓前,官宣了32歲阿根廷中鋒基士頓(Castano Cristian Gaston)的加盟,然而媒體對這位前鋒的報導卻很少。

這位身高1.83米(有資料指是1.78米)的中鋒,較擅長使用左腳,來港前長期在印尼聯賽效力,在今年2月才轉到泰國的甲組球隊Nakhon Pathom United效力,簽約至年底,但未能找到其在泰甲比賽的表現和被球隊解約的原因。

至於基士頓自2007年在印尼甲組聯賽的數據,不同網站顯示的資料都略有不同,但平均每季皆上陣20至30場,約兩場比賽便有一球進帳,看來入球效率不錯。唯獨一點要留意的是他在2015和2016年沒有與任何球隊簽約,兩年沒有踢球,加上未知其泰甲的演出,他的狀態是成疑的。

再看看基士頓的精華片段,明顯地他是典型的中鋒,禁區內擅頂與射門,加上不俗的身體質素令他在前點擁有優勢。
https://www.youtube.com/watch?time_continue=205&v=WPqrt4ZIqz8

基士頓在印尼閒時會擔任模特兒,而印尼傳媒近幾個月除了集中報導他轉戰泰甲外,還有他對前妻,著名印尼影星Julia Perez因子宮頸癌逝世而表現的哀傷。

相信今季流浪的正選中鋒非他莫屬,配合一眾年青球員又會有甚麼化學作用呢?

#會繼續介紹港超球隊新外援前鋒
#球場二三事
#筆球人
其實唔係打防反嘅話用左羅一定好過麥基
始終都係認為4231先適合港隊

343?

What?
唔要442?
見到基士頓以為係永倫果個
唔要442?

你踢職業好無
對馬位一定要贏
一於打343
攻佢老母啦
對馬位一定要贏
一於打343
攻佢老母啦

343 左邊攻唔到 除非放麥基
黃梓

What?

左翼衛嚟講係
唔要442?

你踢職業好無

黃馬都唔夠職業?
唔要442?

你踢職業好無

黃馬都唔夠職業?

你岩岩先話會兼職踢波
(例牌野) 歐沖呢?

明明幫南華踢亞協個季表演好好
D波好去敢過人夠決斷
點知之後好似迷失左咁

明明幫南華踢亞協個季表演好好
D波好去敢過人夠決斷
點知之後好似迷失左咁

kevin band
唔要442?

你踢職業好無

黃馬都唔夠職業?

你岩岩先話會兼職踢波

有冇講點解
可以參考傑志打變種343
唔要442?

你踢職業好無

黃馬都唔夠職業?

你岩岩先話會兼職踢波

有冇講點解

讀書重要啲
為咗方便熱愛港超聯嘅球迷朋友睇直播、睇重溫、睇專版同睇各隊嘅自家製作 http://ilovehkpl.on.cc/ 已經開始咗投入服務,雖然唔算得上咩突破,但我哋想做一個港超聯專屬app好耐,依家就用一個專屬網站做吓試點先,希望大家可以多多支持啦~~~~~
原來唔係app 但起碼有個網睇賽程方便D
可以參考傑志打變種343

參考車仔變343 傑志
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞