[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(46)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
【🔥世大運男足賽-8/21🔥】
🇹🇼中華 0-1 法國🇫🇷
男足拼到底👊🏻好幾次拼搶射門驚艷全場🙌🏻
陳浩瑋連過四個法國隊後衛,拼盡全場
令人感動的一場比賽!
故事不會結束,中華隊正在台灣開啟足球之路☄️

我島完全無視就嚟作客巴林瘋狂J世大運呢啲垃圾比賽

我地都J 東亞運金牌la
不用那麼細分
足球員其中一個共同夢想,就係可以喺綠油油嘅真草場上全情投入奔馳,無奈喺寸金尺土嘅香港地,夢想看似簡單渺小卻又遙不可及........
喺會方同教練團努力爭取之下,東方龍獅足球隊將會喺新球季展開前迎來好消息。明天早上,大家一定會更落力⚽️🏃🏻💦💪🏻

私家訓練場啊嘛
都講左幾個用

但係真草場喎

係咪上佛山操

應該係啦, 真係on9, 上去操完又要落返黎比賽

長租大球場/mk場練波有無可能
例如一星期練兩次真草

旺角應該唔得

大球場應該可以下話

羅神以前book hku
其實小西灣都係草場
以運動場計都係好嗰批
有心用草場,其實解決到
康文署d場點比到你長book 加上一節得1.5小時 草地質素無保證 book左場一般人又可以自出自入
其實香港有無唔係屬於政府的真草場?

跑馬地?

大學, 國際學校都有幾多下
不過除非係彷草
一般真草場既質素都唔太得
康文署d場點比到你長book 加上一節得1.5小時 草地質素無保證 book左場一般人又可以自出自入

康文署食屎啦

不過除非係彷草

屯門Hello 係唔係真草?

不過除非係彷草

應該唔係,早排比家長投訴

不過除非係彷草

應該唔係,早排比家長投訴

投訴唔係真草場?
近兩日咁熱
港超球會會否暫停戶外訓練
剛過去的周末
我們見到很多熟悉的臉孔,續穿起那熟悉的球衣來到石門
有人拿著相機、有人提著簽名筆,也有人發揮創意自制手扇和毛巾
將傑志融入生命的每一層

去季,我們一起渡過了豐盛的一季
來季,我們將繼續用比賽代言,創造更多留忘的時刻

等不及了,新一屆港超聯賽
星期五見。

其實小西灣都係草場
以運動場計都係好嗰批
有心用草場,其實解決到

草地係咪好
原來yennie已經離開左http://on.cc,一路走來始終如一既只有Iris

係呀
唔係都唔會搵letv果條女尓東網

關於LeTV條女,一早已經喺隔離登爆左佢ig, 真人少少肥不過矮(據知155cm)),至於係咪臭G格我唔敢講。

邊止咁矮

不過除非係彷草

羅神果陣借Hku個場真係醒目
原來李志豪係因為私人理由而無入選港隊名單

當香港隊係冇掩雞籠

當香港隊係冇掩雞籠

鍾意就踢 唔鍾意就唔踢

已有超過一年未獲港隊召入隊,今季轉會到東方龍獅的左後衛張健峰再次入選,惟其東方港隊隊李志豪因私人理由而缺陣,另外,羅拔圖因停賽而落選。

http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20170821&s=7032049&a=57110221
港足初選名單公佈 陳七獲重召亞盃外強戰大馬
港隊球迷對效力冠忠南區的入籍兵基奧仍在名單內感到奇怪,亦對港U22主力胡晉銘及劉學銘落選感意外。

已有超過一年未獲港隊召入隊,今季轉會到東方龍獅的左後衛張健峰再次入選,惟其東方港隊隊李志豪因私人理由而缺陣,另外,羅拔圖因停賽而落選。

http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20170821&s=7032049&a=57110221
港足初選名單公佈 陳七獲重召亞盃外強戰大馬

屌kim老母又選基奧
已入籍球員係咪得麥保美未入選過香港隊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞