[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(46)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
本地波FB特別多支持畜力用特權踢港超的扑街

例如?

Jay Liu Chun Fai
其實佢有心攪,點解仲要拒他人於千里呢?

Chow Mrcat
足球是不分地域,踢到好波就是支持

Louis Runner
只要本地球員多了就業機會及増加聯賽競爭性
可以接受

Jay Liu 條撚樣係仆街藍屍,
同支那有關既野都會撐

根本個group大部分都係親中,開富力post嗰個Ng Kenneth 係黃絲又如何?咪又係見有錢收就跪低

Danny Crash
德國足總都批准中國U20 踼第四梯隊啦

Windie Terry
你講踢德國西南地區聯賽?
1. 係中國U20去德國踢,而人地德國球隊係唔需要「作客」中國
2. 與中國U20比賽球隊,有1.5萬歐元補助,仲可以向德國足協就額外費用申請補助,香港港超聯球會呢?
3. 比賽形式只係友誼賽,唔計入聯賽分數,唔影響聯賽排名,港超呢?
就算係咁,19隊都有3隊唔肯踢,球會有自主決定權,而唔係足總話要踢就要踢
冇興趣係fb同班人嘈 本身fb班人就係on99 畜力都可以有撐嘅理由

香港得兩隊所謂強隊咋喎
cv唔靚有撚人簽?

係弱隊做山寨王有乜意義?

嗰兩隊冇撚位簽我呀
飛馬有自己搵返黎
去南區同蘇沙踢50粒波
AV堅搵舊將
咪去元朗囉

應該去大埔

AV堅搵咗迪亞高喇

比我就要垃王都唔要獨食鬼

全盛迪亞高咪垃王強化版,垃王係睇下上唔上到費蘭度級數。但我又覺得垃王踢唔掂大會

垃王大波意識不及費蘭度
腳法個d差唔多
意識真係好緊要

費蘭度初時喺公民都係意識問題唔Sharp
我就唔清楚喇 畢竟過去兩季得連拿度同法比安尼夾過 今年可以睇吓同雲佬合作成點
R&F富力上季在11隊當中排第10名,僅僅宣告護級成功,但傳聞全隊瓜分了1000萬護級獎金!球隊今年度大舉增兵,上季的「香港球員」中,僅曾健晃一人「有得留低」。

而誰活著像受盡天譴

香港得兩隊所謂強隊咋喎
cv唔靚有撚人簽?

嗰兩隊冇撚位簽我呀
飛馬有自己搵返黎
去南區同蘇沙踢50粒波
AV堅搵舊將
咪去元朗囉

應該去大埔

AV堅搵咗迪亞高喇

全盛迪亞高咪垃王強化版,垃王係睇下上唔上到費蘭度級數。但我又覺得垃王踢唔掂大會

垃王大波意識不及費蘭度
腳法個d差唔多
意識真係好緊要

我就唔清楚喇 畢竟過去兩季得連拿度同法比安尼夾過 今年可以睇吓同雲佬合作成點

果陣係咪擺佢打中場
希望手足們可以去遊行

唔去所有泛民呃光環活動
尤其工黨支持要入義士罪,依家出黎話政治打壓,幫你數人頭呀

利申: 我有去民族黨集會

而家都仲要分黨分派
共產黨食飯你係咪唔食飯

香港得兩隊所謂強隊咋喎
cv唔靚有撚人簽?

嗰兩隊冇撚位簽我呀
飛馬有自己搵返黎
去南區同蘇沙踢50粒波
AV堅搵舊將
咪去元朗囉

應該去大埔

AV堅搵咗迪亞高喇

垃王大波意識不及費蘭度
腳法個d差唔多
意識真係好緊要

果陣係咪擺佢打中場

好似係 攻中咁囉
嗰陣未睇太多本地波講唔到
希望手足們可以去遊行

唔去所有泛民呃光環活動

而家都仲要分黨分派
共產黨食飯你係咪唔食飯

相信唔使好耐又會有新一波屌販民呃光環既POST
有樣野叫死性不改
高美斯新球會
高美斯新球會

南華紅色襯佢多D
高美斯新球會

南華紅色襯佢多D

Yes
可惜
香港球隊泰國友賽

香港球隊泰國友賽

我埔
高美斯新球會

南華紅色襯佢多D

Yes
可惜

上年西方 今年南華會
每年嘅垃垃 影響香港球會形象 簽完又雞左人 一係就簽完約唔認數
高美斯新球會

南華紅色襯佢多D

Yes
可惜

上年西方 今年南華會
每年嘅垃垃 影響香港球會形象 簽完又雞左人 一係就簽完約唔認數

梅斯達菲講呢D野真係特別有說服力
高美斯新球會

南華紅色襯佢多D

Yes
可惜

上年西方 今年南華會

梅斯達菲講呢D野真係特別有說服力

解約都唔俾
希望手足們可以去遊行

唔去所有泛民呃光環活動

而家都仲要分黨分派
共產黨食飯你係咪唔食飯

依家係民主黨工黨話判刑合適,關食唔食飯咩事?唔通愛港之聲搞你又去?
希望手足們可以去遊行

唔去所有泛民呃光環活動

而家都仲要分黨分派
共產黨食飯你係咪唔食飯

相信唔使好耐又會有新一波屌販民呃光環既POST
有樣野叫死性不改

唱 k 籌款散水,背都背到今日做乜啦
希望手足們可以去遊行

唔去所有泛民呃光環活動

而家都仲要分黨分派
共產黨食飯你係咪唔食飯

依家係民主黨工黨話判刑合適,關食唔食飯咩事?唔通愛港之聲搞你又去?

愛港之聲會搞咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞