機戰遊戲/動畫/情報 集中po 8 [2024,新作何時有,專放假消息者不得內進]

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
對架仔黎講都係年經
イオリ算叫正常主角 唔太搶 唔太有人嫌
但另一條線就跟蹤狂 觀感唔好
係アマリ女教主味太重
太多血 冇咁易一路掃
但其他人一樣
去到t 999之後就幾萬血都照掃落去
已經係咩冥王都做唔到既創舉黎
套野見人話班角色會講啲突破4次元牆嘅對話,例如A角色問點解對方咁高跌落黎唔死,B角色回答呢到喺動漫所以唔駛死
富野式搞笑style
所以系統加持下真係好惡
玩女主先就係對佢第一印象差到冇動力玩2周
不過依家總算兩條線都玩過一次
可以正式封碟了
今年冇新作嘅話都係繼續impact夠打成年
之後考慮清埋以前T打到一半嘅2周目男主線
30杉田線2周目應該放棄算
https://youtu.be/PAyu6Lckau4
https://youtu.be/M0guAeyWxCg
睇番由Alpha2去3已經多咗咁多對boss特殊台詞
分鏡動畫行雲流水,素材品質仲要靚過30,節奏明快。如果主機新作戰鬥動畫整到呢個質素,就算賣二萬Yen都覺得超值

由Z3開始嗰陣,啲戰鬥動畫愈來愈唔掂30嘅Gridman、可愛嘅男孩子同埋V2印象比較深刻,戰鬥動畫唔錯,柒在跌FPS嚴重。

手機機戰就做到咁撚靚,真係witness the 課金,課金即power
z3柒在係2og之後 一望就睇到唔同級數
之後寺田仲要話係因為z2個時冇早上ps3 搞到各方面唔掂 但同時佢又要講2og照原定上ps3
一望就睇到偏心
而東升個條line原本就係整版權作 即係話原本版權作可以整得好好睇睇 但資源錯配
所以講到底 人問題
https://youtu.be/3mvjQ46ZUvA?si=YZVjy411M3jiDbvr
改果條友都幾癲下,個劇情睇落去好smooth
以前以為NDS玩到OG正傳,一拖就拖到PS3

Z3真係伏嚟版權機戰唔熱血都係呢到開始
ps3正常水準就一定靚過ps2既 所以佢og死都拉上 然後爆死 累埋版權
而且佢有前科 alpha當年就要靚重畫過一次
差d玩到公司破產 好彩大賣 但冇肉食 要出外傳
個單野就睇得出佢本事真係麻麻 係自己人先有人攬佢

1995年3月17日
SFC版第四次機械人大戰發售

唔經唔覺原來已經29年前,依家睇返成個機戰系統都係由嗰個時期開始已經定型

又講返當時嘅香港,玩得超任,九成都抄碟

嗰陣時抄碟兩大戰場就係「霸王、博士」
而家都唔係好知佢哋係點樣抄碟,係打乜嘢指令?

因為我接觸電腦嘅時期已經係Window98 嘅時期
一路都話winky先係機戰之父
見過有柒頭講乜撚野寺田係機戰之父 笑撚死
如果話係「第四次機戰S」就係佢做producer

佢唔係每一隻機戰都有參與
第4次咪又係移植 winky年代佢咩定位 大家心照啦 實際話事人根本唔係佢
第4次s
https://youtu.be/btlBo_fyEFg?si=-V4zlrlN40V4PvcL

都係嗰句,唔好見人哋咁普通話就屌
バンプレストでの面接の際、スーパーロボット大戦シリーズの開発をやる気があるかと聞かれ、面倒臭そうと考えた寺田は特撮のゲームが作りたいと答えていた[1]。
我都記得佢講過話佢想做特攝遊戲
甚至交過計劃書上去,不過上邊唔批
当時の寺田は、スーパーロボット大戦シリーズに対して「SDがイヤだ」や「独特の世界観がなじめない」といった否定的な感情を抱いていた[7]
再睇下你入面條片條友點講
版權機戰搞到咁除左佢之外,班永續2D友都係幫凶

同埋DD 隻M9D 靚過Z3同V果個 真係好正常
成個DD堆機已經係用3d去搞,好似呢幾年既G GEN 咁

但班永續2D友應該唔鐘意呢D野,結果咪搞到版權機戰又要靚畫又要2D 搞到最後越出越
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞