機戰遊戲/動畫/情報 集中po 8 [2024,新作何時有,專放假消息者不得內進]

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
咁個leak有無話幾時出
https://twitter.com/seiyuucorner/status/1771922422436081891
夜空の星が輝く陰で 悪の笑いがこだまする
星から星に泣く人の 涙せおって宇宙の始末
銀河旋風ブライガー お呼びとあらばそく参上
logos我睇哂
後面竟然有解釋主角點解咁痴痴地
整體唔算難睇起碼都期待過入機戰
睇下個搞怪仔有冇得救
不過記得大部份情況只可以喺特殊空間出擊
機戰要解釋真係當機咁揸都要花好大功夫
邊度
LOGOS我係睇佐倉同信長
套野應該係我第一次聽梅原把聲
睇完已經冇晒記憶
得救世主3隻字有印象
剩係記得NTR合體
魔f意外地有師兄對預言者特殊台詞
因為外公失控原因追根究底到尾就係佢
寫台詞果位呢d細節位反而有跟
愁打預言者既戰鬥台詞就講到所有野會完
魔f劇本又講明預言者係最後封印之類
成集最支離破碎既一點 其他唔多唔少係對唔上上集 得佢癲到係同一集講既野都對唔上
白河愁博士老人痴呆病發現場

所以我大膽假設寫台詞係照原本構思去寫
係唔知仲係預定3集定5集既時候去寫
有預計錄定都唔出奇
因為大師兄對上預言者除佐戰鬥台詞 劇情係冇關聯
改到得番4集既時點根本唔會花時間落佢到
諗諗下好似有d淡化佐個問題
上面講既情況唔止係同一集
直頭係同一話所發生
機戰史上少有既劇情bug
分分鐘由呢度開始換咗第二個寫又冇夾過
佢擺明就係有舊錄音照擺入去睇都懶得睇個隻
仲有教團相關一定唔止呢度開始同原作唔同
堆召喚魔獸係寺田產物 即係話第一話已經唔係原作黎 攻靈機又係佢產物
就算寺田唔係直接寫 佢交出黎個d設定已經可以累死成隻game 因為都係個個理論 寫手係因應佢而寫 就算個寫手本身柒一樣 多佢寺田一個亂黎設定 直接柒n倍 何況唔止一個
事實佢自己對設定理解都係同魔f寫手一樣唔合格 換佢上唔會好好多
超魔裝機動力源個單野已經知道 佢係知既話就會糾正 好似我咁 唔會照講 唔需要模型說明書打佢面 我都唔係義務提啦 但佢係製作人竟然up唔出 r1改就係咁一輪嘴講 見微知著 證明條友根本冇放過人地d野入眼內 滿腦都係自己自high構思
日常黎
R1改除咗cut合體基本上都冇咩大分別
反而記得咁多設定
所以聽佢係咁講真係心諗 快撚d收皮好冇
浪費時間 屌你老母
之前大眼鏡又係戇柒鳩
人地隔離靚仔p話要出 點撚知條老野又講咩合體變形未整好 人地都嫌佢戇鳩直接話出冇變形合體囉
有時真係理解唔到d老人家執著於某d野而損失成件事既心態
就係抽緊條仆街咩量多 經費唔批就唔撚出 出其他外傳 都唔出埋本篇水個單野
見到Macross就覺得係真leak
話哂而家變世界級大作(串流界)
唔好意思想請教下呢套野係咪只可以追TV 版
想了解劇情但網上又無整合

打機戰好鐘意用キリコ
想了解多D 但剩係睇wiki 同機戰資料又唔係好夠

TV 版既劇情有無濃縮劇場版?
佢有一大堆ova
tv版應該冇濃縮 好似係
硬食啦
我有wiki 過有一大堆ova
但都係本傳之後既事
睇黎真係要硬食
copy番之前
我個時野望 file TV全部 最後紅肩隊 大戰鬥 異端 孤影 幻影咁睇

你鍾意咪最後紅肩隊放入tv中間 其實唔大分別
野望 file時間線早過tv喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞