機戰遊戲/動畫/情報 集中po 8 [2024,新作何時有,專放假消息者不得內進]

1001 回覆
6 Like 0 Dislike

呢part睇親都忍唔住眼濕濕
喺未來拎完返現有世界啟動神盾計劃之後,部魔神同三一究竟點處理,係咪跟女王返未來定點。

雖然一講穿越就一定會有好多矛盾位,包括黑天使喺多重世界理應只有一部,咁做咗普通boss嘅黑盒返去現世之後,點解會喺第三次a 先喺時空門走出嚟憑依呢,早排打完alpha外傳都未理解到個原因
笑死,隻macross shooting insight做左平民最新條片既主角
黑天使個個鳩up傳撚佐咁耐仲有人講緊
因為根本事實唔係咁囉
なお、『α外伝』の終盤で未来のマジンカイザーが現代に訪れる際に、現代側と重複して2機のマジンカイザーが存在していないのは、マジンカイザーという存在は余りに強大な力を持つ存在であるゆえ、時間の強制力と復元力により同一時間軸での存在を合一化する作用が働いたためとされる。

而且,在《α外傳》的結尾,當未來的魔神凱撒造訪現代時,之所以沒有與現代側重疊的兩個魔神凱撒,是因為魔神凱撒的存在太強大了,將同一時間軸上的存在統一起來。
其實冇對邊部主機有喜惡,只係順手睇吓自己有冇主機咁解

我有玩過NDS、3DS 總共六隻機戰(唔包括機戰學園),只係唔記得寫上去

五隻W、K、重製版魔裝機神、L、UX、BX之中,除咗機戰K故意留到最尾嗰版唔打爆之外,其餘都玩得爆
咁應該係NDS同3DS版權機戰太易玩,搞到印象唔深刻
之前仲以為跟埋親分、三作品番去原來嘅未來時空
之後Alpha2拆咗對翼去到Alpha3先有番

你當半重製版
主要係修正返阿呆癲狗人設同埋冇咁難打
琴晚特登去睇番last個話
冇特別提過有跟埋走
記得GBA舊OG有隆盛楠葉感情戲
ps2版刪咗
嗰陣驚人比凝NTR?
我已經特登唔提
Cut咗可以合理化之後同廢利特一齊
封面揀各系列代表
風魔:魔裝
超鬥士:舊系列 其實應該係兇鳥 但大家明
r1:srx
古鐵:c2
大親分:alpha
其實應該擺埋a 但2先參戰

諗唔明憑咩r1可以企中間
論資排輩有兩個係佢上面
論人氣計埋人就包尾 剩機最多贏超鬥士
論劇情 og1 og2 就連og2.5行ova路線
3集都係響介做主
r爆頭都唔明點解唔係古鐵企中間

睇埋其他
外傳 c3主線 修羅神中間
2og 都有魔裝主線 舊系列同愁多關係 風魔中間
dp 愁獨大
md j主線 龍神中間

亂咁認既長男真係大鳩晒
大將軍為佐唔比佢個“長男”比人屌
花佐好多功夫漂白佢
最極端就係版本2 alpha系列個d弱智描寫
去到版本3 og系列冇佐唔少
第一要提就係強念者呢個設定
版權作個時吹到nt上位版 比人屌到今時今日
og已經吹少佐
仲有苦惱自己比常人優越呢d on9戲份
og都冇乜見到

oggba版加女比佢 只會令不嬲憎鳩佢個班覺得自high
原本sho同教官湊又得 alpha金毛布
幾撚時候輪到佢“長男”?
比人屌過 ps2版咪del鳩佐

所以老屎忽一定會知道有個角色係一直有人屌鳩 然後有人一直唔放棄 係咁推佢
超唔撚公道
近年機人出得小左,比幾年時間儲下D作品先一次過出好過
VXT就係一年一集開發時間太短,根本三集故事同一套路
點同一套路呀

V: 游走三個世界

T: 得一個主世界,小部分時間去左外太陽系同魔法騎士加聖戰士既世界

X: 全員被召喚去異世界

你話遊戲系統接近一樣就真
boss係柒頭方面同一套路勉強係既
v:忘了愛
x:被正面感情擊到
t:中二病未過

所以我先話原創打飛機方面
名倉暫時係有吸收過之前既教訓

佢上司就廿年如一日
佢唔撚鍾意既 總要搵機會踩兩腳先得

冇放SRX咪算留咗一手
風魔:魔裝
SRX:SRX
古鐵:c2
大親分:alpha
W:任掌人氣數一數二
獅子:Z
DD:手機驚
兇鳥:要推30 當埋舊系列

人選其實都正路 大佬企中間都合理
不過W可以換A 獅子換天秤
人氣計會仲合理
地盤佬唔差啦
個人4部主角機最型
計角色就苦勞吸引D
得天秤出過膠
3個入面係佢一定出眾D
響少? 幾時輪到佢
響少都係最開頭果個form還好
之後越黎越大份唔識欣賞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞