機戰遊戲/動畫/情報 集中po 8 [2024,新作何時有,專放假消息者不得內進]

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
https://youtu.be/-rJ1uu7qbIA
睇完最後紅肩隊再睇返最後果招
百感交集
佢出第一集根本都冇諗過會出續集
成個故事根本都好完整嘅

第二集我覺得佢好多設定係夾硬加上去,經過咗咁多年又要扭返當時嗰啲設定,由現實世界90年代科技一下跳去2010年,又話地底世界有類似地球上面嘅GPS定位咁樣

好撚
野望 FILES 最後紅肩隊睇得好鬼爽 雖然隊友係咁死
TVウド篇係悶 灰佐個D自己諗睇唔睇
クメン篇應該好D 講個個王國 魯路修
幻影篇個下場真係SAD佐

サンサ篇機戰印象唔多 但有重現打イプシロン
仲有感覺鋪人物贖罪 之後同幻影篇有接點 用而家講法 感覺睇幻影篇講サンサ個時似睇緊海盜戰記主角贖罪個時

クエント篇就同賢者相關
幻影篇又出番黎 發覺係咁提幻影篇OVA應該最重要就佢

但太多集數 睇得一定冇OVA咁流暢 總體覺得都係好既 一定好過重戰機之類
好耐之前睇 唔擔保記憶全對
https://youtu.be/ayezowZz52U
睇番破界塞晒兩套OVA落同一關
開始明點解機戰成日都唔講野
經歷咁慘烈我都想出少句聲
TV未至於重戰機果隻悶所以都接受到
佢出第一集根本都冇諗過會出續集

唔完全正確 應該係唔出續集一集完滿得 但又留佐D伏線
我冇記錯既話就算EX LOE個時好少提及 但EX已經有ギゾース=グラギオス個設定出黎 ROE正式話佢係邪神
仲有EX已經設定一大堆國家 之後LOE巴國正式出 ROE工匠國 POJ魔法國先用到

ROE個種民風同LOE唔同又係好明顯 阪田一開始已經借愁話正樹變鈍黎自抽現實一去已經十幾年
GPS個個好似用咩飛空船黎兜 因為到尾都冇提及過上空有咩
仲有為佐政治正確改晒中東佬D設定 當年係恐怖分子 而家唔夠膽光明正大咁寫 變撚佐土豪 仲得閒課金比自己 笑撚死

最後 都係個句 想認認真真理解WINKY點樣興衰 玩齊魔裝一定係基本功黎
特別係衰落 魔23F一定會提到 前面貼個件雞精撚詳細少少都講唔出
魔裝集數係咁變又唔提 3系統又唔講原因 F比寺田亂黎到癲又唔講
仲大大隻字自業自得
唔怪得知間唔中仲見到柒頭覺得魔裝係佢地自己搞死就係睇埋晒呢D垃圾
我自己最少有玩過魔裝機神二,都覺得佢係隻半製成品又係太多伏線冇講
魔裝三我就冇玩都係睇YouTube片,嗰陣時隻game評價急速下降

至於魔裝F ,真係唔好提,成隻game嘅氣氛,好黑暗好絕望
而家再睇返,好似車田正美嗰啲作品講故事,故事大得滯,一下子收唔到尾
https://youtu.be/D6-YFFK4ko8
同埋機戰又係美化/老作咗好多招比眼鏡狗
原作D都型但冇玩到咁出神入化
依家睇返最新果招就係
ウド篇 逆襲果話照copy落去
之所以係半成品即係而家我地睇到既roe
唔可能係完完全全當年既魔裝機神2企劃黎
因為winky跪低之後 已經決定先係3部作
但之前n年前聖靈機根本冇提及過魔3 雖然有諗住出聖2
況且寺田都認埋機帝就係佢主意
所以就算之後唔3變5或者5變4
roe點都唔會係完成品
我用傳頌之物做例就係根本先去到虛偽的假面 先打到中boss咁
正路佢唔3變5個時既第3集應該就係二人的白皇埋埋尾 人地係趕都3集正常地完
之所以用傳頌做例就係非常相似
隔佐好耐先有新作 而且人地3集完埋之後仲可以手機game繼續 雖然我冇玩
魔裝根本可以學佢 3集完佐之後 仲想整個時先後傳囉 或者手機驚得閒好似og咁寫下外傳 睇下阪田自己想唔想
偏偏行佐最戇鳩既一條路 唔完繼續拖
成件事最撚可惜係winky根本話唔到事
然後og都話你聽兇手就係邊個 因為og自己都鍾意係咁拖 ogs出唔晒 ogg行ova 2og行地底 仲出ib dp md 條友根本慣犯黎
玩死人之餘 又玩死埋自己 天才製作人
所以我先話winky係好撚黑
仲要食死貓食勁耐
寺田要等件事丟到淡晒先敢平反
但而家都仲有人話阪田劇本問題 winky系統問題
大b都係見佢唔掂先斬纜 係仆街就仆街d 但都比我想像中有情面 因為og反而冇面比
寺田重覆犯錯太多次
最後魔f對於我黎講都係必玩
因為唔玩又點會知有系列作可以完全對唔上前作呢種創舉 前無古人 暫時機戰後無來者
https://youtu.be/8IOh6q0xngU?si=G6V6xdZZzQs65NCw

當年亞視都係播到TV版為止,之後嗰啲OVA都係VCD時代先至睇得返
老老柒柒 都係高橋良輔
鍾意裝甲騎兵好睇過蒼之流星
tv唔好睇 nova一樣
大張近期真係估佢唔到 開播前都唔睇好
蒼之流星前半逃亡好睇過後半世紀末
但op鳩up令我印象非常深刻
激勵哥d預告又係好有心機寫
後半段變咗北斗之拳
突然間變到勁好揪
死鬼隊講得好勁,點知一個比一個弱雞,仲要係嗰啲死法係十分滑稽
火箭兵團級數

好朋友
尋晚睇クメン篇下面條友開頭都幾正常
睇嚟未變煩膠
垃圾上司代表例
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞