機戰遊戲/動畫/情報 集中po 8 [2024,新作何時有,專放假消息者不得內進]

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
機動戰士高達新台幣

唔知當年有入去睇果班有咩感覺鬼片
「UC老鬼」對呢啲嘢好矛盾,因為明知係怪力亂神,但係唔能夠否定UC年代嘅Gundam

喺佢哋嘅認知,「怪力亂神」只會出現喺UC以外年代嘅Gundam

如果喺UC年代出現,佢哋就會當睇唔到
憑記憶打 順便溫故知新 可能有錯

睇字都已經覺得64既世界觀好混亂

勢力間既同盟可以咁有創意 連自己人都可以因為主張唔同搞到分開再reunion番
我見三條線去到最後大方向都係咁上下
今次應該會主力揀下未玩過嘅分支
大鐵人除咗主線簿弱都係系統迫害下搞到唔好用
初參待遇
明明係富野第一個玩先唔到佢地承唔承認
大文豪自己玩到過晒火就另計啦
入Oz 五子直頭即刻反面離隊
完全平和就 馬沙 pro呀 杜門 獸戰機隊個d會走
獨立軍真係傳統路線黎
所以先話64好有創意

都係少數趕走外星人又狂內鬥
合理化晒馬沙推石
原作bf團都唔知做乜鳩 所以機戰都係咁上下待遇
除佐扑灑仲有冇新野先

竟然扯到去eva同步率
當年有入去睇
只係覺得部機真係有鬼揸好冇神秘感
有部份UC粉係唔多承認ucicorn同NT係UC正史,雖然我都明大文豪真係玩到好大

咪姐係真治老母嘅感覺囉
呀..唔係喎..新劇場版好似冇呢個設定
想玩返

有錢就是任性

好可靠
暫時應該冇
哦佐前期機唔多掂
一黎射程冇真男真女好
二黎佢地靠避食飯 好過超級系靠擋
三黎同超男比 唔覺佢大力 但射程會好過超男 有P武

BTW哦佐冇超男同杜門多聯繫
如果同有錢人做比較
所有武鬥家相關都可以塞哂比杜門切搓/教下
玩完紅磚係唔慣最遠得3格左右
好過冇
咁好彩你唔係玩真男超男
P武好似得一格
玩到後面同個堆NT部隊打
用超男同佢地打唔係佢死就我死

超男有劇情同杜門隻揪 打完就好睇得起對方
超男真男特別多一關
覺得鏡鍾意男多過女 而真實系較岩64風格
所以我喜愛度自己就真男>真女>超男>超女
以前超級系難用在於好多招都係得1格
後面同堆NT鬥射一定冇佢地份
64世界觀本身已經夠灰
真女真男第一話已經死淨自己一個
超女超男第一話行歡樂路線感覺都幾好
超女合體後有遠攻
怕死既話隱藏有鐵壁 冇死角
超女係過得最好 有錢人
超男第一話都死佐師父
真女得番自己一個
但真男係第二次死全家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞