機戰遊戲/動畫/情報 集中po 8 [2024,新作何時有,專放假消息者不得內進]

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
OG2嘅難度算高,中期關卡有分隊,一回合打噬魂者打唔夠血令佢撤退就仆晒街,十五萬血(HP回復大)同埋一定要用C技同Map清場,先手必勝

Winky係啲敵增援位置仆街,同埋有啲大佬機不合理強,變咗俾佢圍毆
地盤佬變獅子真係好有創意
淨係拎士巴拿果堆架生打人已經好過癮

覺得Z系列原創都係佢最型 故事都係得佢貫穿Z123
系列真主角機 但雙魚呢個設定老屈得唔多有關係

多佐大張面就

大佬機就呢部蛇夫唔錯

都可以接受

珊瑚做乜鳩
og2我覺得都係一般
但明顯d人都係覺得難
ogs先要再整易
呢兩隻又係唔知搞咩由型轉柒
佢當初個設定係影鏡被邪眼響介打低
先要逃走到另一個世界
如果跟動畫咁 即係未變成第一集個時已經決定要走佬
但影鏡除佐阿呆既奪魂者 都仲有其他戰力
1 w17既弓天使
2 w16既黑弓天使(動畫追加)
3 w15既普通參式(異變應該係走佐佬加金屬細胞先變)
4 拔刀機(ef系列咁撚多w系列 點都搵到個坐上去掛)
5 綠毛既boss機
ad系女武神系當你地完全唔入流 完全唔計
都仲有上面5部特機級
係咁2排下影鏡機體 學魔裝咁排
D 量產亡靈mk2(雜魚級)
C 救世主 紅磚(勁少少既m size)
B 參式(普通特機)
A 奪魂者 拔刀機 弓天使 黑弓天使(勁少少特機)
S Boss機(奪魂加拔刀)
一部奪魂者都可以打成咁 加埋其他5部去圍攻佢 古鐵個時仲頭未變到咁誇張
點睇都合理過走佬去異界先啦
何況 跟上面咁排 綠毛應該砌得低邪眼響介

當初og2留白反而冇咁多位比人捉
而家動畫為佐吹阿呆 可以顯示到戰力設定有問題
其實都拼死一博 點解唔6部一齊上

之後og又犯同樣既錯
dp為佐吹愁 表現到佢懶係識野
反而畫蛇添足
結果變成寫手根本唔知預言之魔神既原理
C3有參戰
不過某修羅面前
完全唔係戰力
外傳已經感受到
唔洗講到增援同大佬

呢兩部一開頭就存在仲係卒仔就夠你打到冚家剷
基本上得番一兩友個個戰法係有用

我打咁多隻機戰 OG2仲可以唔靠MAP清場 正正常常點玩都過到
玩第3次就迫我超級MAP大戰
EX愁之章唔隱藏冇人用又係玩到屌老母
第4次分隊之後迫我一早練平均
F又係迫我用NT
最撚過份就上面POJ連MAP9成都係廢既 迫死唔用某一兩條友都難過
winky年代個時就系統少 戰法少 poj個時就多佐個D系統佢唔反映 特撚登整鳩你 寺田要求難
所以我玩咁多隻 我敢講頭5都係WINKY霸撚晒

alpha外傳就咁平推都過到
og2 有人物養成可以sp回復 地形S 合體攻擊又大力 多佐唔少玩法
但佢唔少根本預你殺唔到走佬個D係真既 個D打走就算 設定就係咁
仲有就係impact 但都只限追熟練度
就咁過都咁上下

一係就ap
但隻野似元祖 堆晒比一部就搞掂 返祖
winky入面 初代我都冇特別提
始終堆晒比一部機既戰法一向存在 係d人少用
ap係咁堆技能太無恥

好多時係系統限制令隻game變難
想要以前咁難 其實真係要縛a縛b縛cd咁玩
一係官方幫你縛 30個個最難難度就係咁
動畫將溫德魯呢部奪權者完全無表現柒住離場,被某位金髮路人青年揸虎龍王用虎王亂擊一招收皮阿呆仲提供到突破點俾響介先被人打成殘骸
我試下將超機人用番上面個分法
B 貳式(普通特機)
A 龍人機(貳式+龍王機)
S 龍虎王(龍王機+虎王機+參式)
老老柒柒 唔覺得大家差距會大到比人秒殺
如果虎龍王搞成咁
對面吹咁大既邪眼響介都秒殺唔到阿呆 仲講乜撚野匹敵鋼龍戰隊

又有一隻模擬器係iOS上面上咗架

Rom自己搵啦,用Google實搵到嘅
隔離賤種咁多人入佢po最開心

佢64都模擬到搞到我又想玩番
block柒佐條契弟好耐
好耐冇解過
出面部份人都係當佢神咁拜

Btw真係run得幾順
超男唔好用
超女幾好選擇
Impact打到悶先再考慮開多周64
反正真女個save爆完機冇2周繼承錢/擊墜數bonus
但我覺得超女四主設定最離地
有錢女
今次係咪加入OZ做里伽子特尉
係啦完全和平好似最後都係去番OZ咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞