機戰遊戲/動畫/情報 集中po 8 [2024,新作何時有,專放假消息者不得內進]

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
好彩都有改過呢堆
巴打趁你仲有記憶想問埋
過關果D能力通常會優先揀學咩比較好
我主力揀哂爆擊+25%
因為瘋狂拎5回合
我有集中力就拎
同拎埋sp+15比哂祝福應援大隊同有氣合嘅先
有錢先有傷害
同埋開場兩個氣合上120氣
個傷害差好遠
btw加爆擊冇死錯人
但入宇宙線拎完集中力比優秀姐同瑪利亞之後要拎回避+15比優秀姐同馬沙
如果唔係比小兵打都4X%會SL到燥狂
咁勁我成日都會磨多過5回合

嵐の中で輝いて~
換來翼霸+合體技輸出都唔差啦
喂撫子班友唔入重力波範圍洗唔洗每郁一下都扣EN條Bar
睇到好煩

Impact巴尼+ガイ=9upper

IMPACT個定位就係ZIP時間
一比較下親生系列既alpha2就知根本隨便整

元々本作誕生のきっかけは、『第2次スーパーロボット大戦α』の開発が遅れる最中、大変だから絶対通らないだろうと踏んで寺田貴信氏がCOMPACT2三部作の移植を提案したら本当に企画が通ってしまったこと
最基本因素
比你整夠18國語言又點
有冇咁撚多人玩先?
佢鍾意渣古個設定明明原作冇特別提
去到winky到唔知點解會變成咁
然後impact仲有
變相勁多野講咁寫都幾得意
睇得出
依家睇返Impact玩落真係唔少位幾難頂
係自選關卡系統為之後評價更好嘅MX打好基礎
突然醒起rrr黑肉其實更似激勵嫂
至少都係人類整 og埋尾都要冷凍睡眠
但佢更冇人氣 都冇即時諗到佢
寺田og完結篇(出到既話)冇時間(錢)去寫佢
可以參考裝甲騎兵咁直接賜死
解凍完都到極限 同響介交代兩句就便當 收rrr
其他軍火佬本星直接比隕石雨撞死收舊系列
邪眼響介比另一邊勢力打死 收c2
咁樣之類
揀關係c1已經有 c2繼續
變相即係冇大改變 考慮到佢自爆impact誕生
即係話寺田搵森住野做踏み台其實一早有前科
所以之後acer先夠膽搵響介抬“長男”
ACE加完OG野成個系列都玩完
C1同C3之前down咗
值唔值得玩番
ACE第一集已經有機戰原創野 所以我唔會話係因為機戰原創野搞成咁
係R BB班友開始插手劇本 睇番模擬戰單野 寺田囉黎打飛機用
之後P又係關BB班友事
之前出3集冇撚野 一同佢地有關就搞成咁
睇番魔裝機神系列 OGLOE都冇撚野 2開始又係有條撚樣介入得愈黎愈多
到3死刑 F抬轎
OG自己點玩死自己就週經
所以我唔會明到今時今日仲話佢冇問題班友究竟發生咩事

C1係第一隻全新非WINKY製既機戰
出WS到畫面都唔方值得提 劇本都係非常簡短 又冇原創
係揀關揀招新系統有D唔同 隻野就平平無奇
玩唔玩都冇所謂

C3就簡單一句異世界世紀末救世主傳說綜合到
唔係針對某作品 係在座咁多版權包括原創
佢面前都係垃圾
當然係好用度方面 唔係ALPHA個種用劇本去踩低人
全改修羅神隻GAME基本上最快過關
都係玩唔玩都冇所謂

不過其實IMPACT我都覺得係玩唔玩都冇所謂
因為大家都COMPACT系列
佢無提供遊戲檔既吹佢唔脹

btw ppsspp都會上埋ios

仲係跟緊呢張圖睇緊有邊隻未玩過

依家大概係咁
ic算叫做多個選擇
最近改咗
https://www.4gamers.com.tw/news/detail/63811/apple-allow-game-emulators-on-ios-app-store

Apple調整App Store政策,允許遊戲模擬器上架
開發者和用戶需自行承擔使用風險

Apple 在過去是禁止模擬器類的 App 上架到 App Store 中,但在近期官方修整了「全球」的使用者開發指南,解除了對這類型的程式的限制,相當於全世界的開發者與用戶都有機會能夠在 iPhone、iPad 上回味過往的舊時代遊戲。

在新版的開發指南第 4.7 條中,Apple 明確提及 App Store 關於迷你 App、迷你遊戲、串流遊戲、聊天機器人、外掛工具和遊戲模擬器的相關政策。

開放 App 能夠額外放入特定未嵌入二進位檔案的軟體,特別是 HTML5 應用、迷你小遊戲、串流遊戲等,此外遊戲模擬器類的 App 也容許開放下載遊戲到其中,且這項政策適用於全球 iOS 市場,而非歐盟限定。

然而遊戲模擬器以及相關遊戲因為存在版權和智慧財產權的關係,開發者需要自行承擔相關的責任,同時也必須符合 Apple 的政策,諸如隱私、反感內容、付費、年齡分級等內容,否則 Apple 得拒絕上架。

過去 Apple 禁止開發者推出模擬器、多合一、額外擴充類型的 App 上架,不過隨著本次新的政策更新,iPhone、iPad 等設備將有望能夠安裝如 GBA 模擬器類的程式,並直接在模擬器中去下載各式懷舊遊戲。

然而如同 Apple 在開發者指南中所說的,開放模擬器是一回事,倘若模擬器中的遊戲涉及侵權的問題,開發者依然會遭到「版權砲」伺候,且須自行處理可能的法律與訴訟的相關事宜。
張圖有重製 我覺得重製個D是但揀隻都OK
同埋有D冇劇情 純資料 唔玩又OK
根據我自己記憶 完全新作既順序係 以下機戰金剛棒

手機GAME唔係三界五行入面
總計我間唔中就提既5十幾6十隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞