機戰遊戲/動畫/情報 集中po 8 [2024,新作何時有,專放假消息者不得內進]

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
一開始有D似風系魔裝機
所以都覺得唔錯
但個角真係唔得
淨係記得阿呆成個痴漢,梗係要追鳩住響介打
既然OG系列停頓咁滯,仲諗住FF之後Z系列嗰啲原創機都可以入埋OG
但係天瓶係苦勞君個性好睇
機設我覺得4個入面最差,仲要係咁多部機都唔好睇
響少2/3階基本超級系線條,我覺得不過不失

SR招名忠於原作
森住gba版冇份
就比寺田條撚樣鳩改人地角色
ps2版有份
改好佐少少 但都係一樣比寺田騎劫埋
改到不似原型
根本係一個新角色咁 然後寺田就開始瘋狂吹呢個角
咩正樹楠葉全部要幫佢抬轎
地位等同另一個寺田吹爆既愁一樣
64 真魔 W K L UX BX SC2 Z系列 NEO EXCEED OE V X T 30 OMEGA DD
大鳩把冇入
千祈唔好話W同BX以外的幾隻易打
K︰糞地形適性設定變左組隊反而係陷阱
L︰出名多初見殺關卡
UX︰水版圖多,機體size偏小導致打幾隻大boss變得困難
BX︰雖然有萬能的Dividing Driver,但41關完全是鬼門
天秤得一開始個部OK 都係得佢出膠

第一集已經係最終型
動畫描述得好好多,彼岸世界嘅古鐵背刺SRX,見到阿呆直接變原生種型態。阿呆為咗確保溫德魯轉移成功,獨自一個人拖住變態古鐵。

有呢個背景,阿呆見到古鐵就一係PTSD,一係變痴漢

唔鐘意隆聖嘅人一定勁開心,OG2動畫第一集誠意爆燈
話佢易都係同其他機戰比
ALPHA外傳我都係比一般
何況仲有WINKY個堆
但長駐呢個模式要去到連獄
未變身之前都好襟睇對比另外三部係咁加野上去就麻麻

節子枝槍冇左一節節啪上去嗰part好似環咁嘅嘢
我好不滿
不過咁改就變佐阿呆一個都同邪眼響介55波
咁點解仲要打到走佬

Yes this

但係叫做似番1号機最開頭果碌
幫條撚帶套
話晒條撚先係本體
咁形容即刻笑到抽筋
所以咪話Z3原創除咗獅子越改越衰
包括只不過係一個零件揸果隻
講過好多次,我個人認為OG2嗰種難度,有時劇情需要又特登削你HP EN
敵人位置增援位置又陰濕,識得判斷自機就嚟被擊沉嘅時候,揀防禦或迴避
動畫第一集邪眼響介係開始進化緊,不過望落去都已經好勁,連個體積大贏噬魂,長期打落去噬魂肯定輸。阿呆趁佢仲係自hi果陣直接All in 用麒麟先buy到time俾自己轉移埋一份。

呢個改動好過原版噬魂對亡靈mk3+一堆亡靈mk2咁輕輕帶過
Z3嘅RGB即時冇晒feel

完美演繹新不如舊

完食
激勵哥之後揀咗套比較短嘅Betterman黎補
深夜動畫恐怖片風 所以都有唔少不安畫面
整體機械人出場時間唔多
覺醒人1號同ティラン好薯仔feel但唔討厭
シナプス弾撃好型
後期有翼似係為未來V2鋪伏線?
不過大部份時間都係等betterman打救
劇情不過不失 CV都係老熟人有親切感

兩對CP都有定時派糖 可惜立Flag最多果對最後都係...
講開又講呢套寫死D角色毫不留情
如果唔係之後霸界王仲有出番黎真係以為最後會全滅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞