呀爸話到時死左間屋留比細佬

1001 回覆
127 Like 1509 Dislike
有無諗過,你老豆話你知,就係要串9你
你移民一野走左佬,等於比人養大就唔負責任
交果少少家用算D咩,長者係要有人照顧

憑咩要一定比樓你,捐左佢都得
要兩老跟你尾,搬過黎住,條氣已經唔9順
就係要串下你
華人社會 就算兩個人都有做野

都係男人出大份錢嫁啦

除非個社會 大家買樓結婚都一人一半

先再講公平
晒9氣,講到尾咪又係因為錢,講到自己好睇得開咁
試下依家係講緊全家分pizza食,睇下你仲會唔會上網開post講

你自己都話自己上左岸又好錫細佬,咁你care d乜
同埋都係果句,D錢係兩老,佢地點用點分關你咩事
無一樣野係老馮要比你,包括錢同埋佢地對你既關心
咁on9嘅諗法真係得你諗到
如果你都係好錫自己兄弟姊妹嘅話
大家相處感情都OK嘅話
就放低呢件事唔好唔開心
始終做人老母都唔想見到自己仔女過得唔好
所以女人真係要脫離華人社會
拍拖結婚買樓 個男人出多少少你都係貪錢
但係遺產留俾啲仔就變咗 男人要照顧老婆
佢兩老生左個打靶女,移民唔理兩老仲想謀屋企身家

永無止境貪得無厭既女權想要特權而唔係平權要同酬但唔要同工
唔會 係仔都咁講

啲錢唔係你賺返黎

有人臨老侄仔照顧分哂比侄仔啦

啲仔女咪一樣嘈

賺錢既人想分比邊個咪邊個
我唔係講笑
有D老野就係呢種諗法
咁呢幾年邊個陪佢老豆

鼓勵移民同一早拍拍蘿柚飛走係兩回事,講到咁顧老人家,一早就要帶埋佢一齊走,而唔係佢臨兩腳一伸,先去關心老豆層樓
我都識有個家庭生左4個,第二個已經係仔,其餘三個女,三女同四女相差10年..當然,你都可以話佢想追多個仔,不過失敗架

我自己個女同個仔都相差6年,但係生第二個嗰陣絕對唔係為咗追仔囉

當然,總有一班人係重男輕女,但個問題係樓主屋企係咪咁先

留層樓俾細嗰個係因為得佢冇物業,定因為佢係仔先?
樓主同家姐移民果陣就唔諗佢係你父母
層樓留比細佬就番黎講我都係你子女
自私人仲好意思話老豆偏心
走都唔帶埋 關係好極有限
自己走撚左
咁妳都結咗婚又有樓住,層樓留比個細佬又有咩問題呢?換轉係妳又會唔會層樓平分比啲細路而唔留比有需要嗰個呢?老實講層樓留比邊個都得架!
好多人諗唔通依點 剩係會諗自己比人地得到少左幾多野
但從來冇諗自己比人地得到多幾多野
差8年反而似係意外多喎
佢父母由決定咁做嗰刻起就知點都會搞到冇兄弟姊妹做
貪都正常,不過佢仲話自己唔係貪錢同錫個細佬果下嘔心
樓主你老公果邊兩老可能第時又有樓留返俾你地呢
因為有樣野叫老婆本囉,你哋都有曬家庭,你細佬有冇家庭啊?

男人無樓娶老婆難幾多啊?你細佬孤獨終老你做人家姐係咪好開心啊?
又嚟啦,女權自助餐
收檔啦,咪又係唔甘心
又話大佢8年又錫佢
咁大個人都咁睇唔開
真係錫佢咪戥佢好囉
本來都唔係比你既,咁佢比邊個都影響唔到你
你老豆都過去探你啦比你講到無你心咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞