呀爸話到時死左間屋留比細佬

1001 回覆
127 Like 1509 Dislike
無計永遠錫最細,定律將來你都會錫最細
咁又係,禾office 男比女係三比七,男人揾食辛苦
咁計較 開心咩
冇樓
條女高潮唔到
我屋企都買左公屋 遲點我父母 百年歸老 層樓都係歸我阿哥,無咩所謂,到時我應該都排到公屋了
單細胞 原諒你
ok 同我記撚住啊柒頭
其實老豆可能估唔到家姐咁計較,佢只係一心講左佢想點安排,廢事等到自己兩腳一伸之後大家爭餐飽
本身家產點分就冇對錯,但如果佢份人鐘意計較既話,點分佢都可以覺得唔公平,就算賣左佢大家分錢,佢都可以揾無限個藉口去計較
至於你話生仔係咪要考牌,合唔合格邊個定?咩準則?跟你既價值觀就合格?你覺得唔係一句屋企人就可以乜都包容,但我覺得只要屋企人需要幫手,而我自己有能力幫到,就一定會幫,最多佢撞完板屌鳩佢,但都係要幫,咁我又合唔合格?
父母留俾你同你申手拎兩回事 。

遺產同資源係上一代努力嘅成果,但佢分配呢個遺產同資源個行為有問題,點解身為仔女我要咁樣硬食?

所以我留言話有兄弟姐妹記得越廢越好,尤其係仔 。家用唔駛俾,兩老唔駛照顧,食埋其他兄弟姊妹嘅努力 。呢兩老個行為對其他兄弟姊妹係有毒,一句唔到你干預兩老努力就大條道理搞掂,人生easy mode.
咁人哋層樓點嚟?
又咪係父母俾個仔
女人想要容身之所,就一定要結婚
男人收咗層樓,又唔代表佢一定會結婚
一邊將樓俾晒男人,一邊鬧女人貪錢貪樓
你俾層樓女人,女人咪唔貪囉
根本成個文化都係重男輕女造成
女人做返lawyers bankers politicians呢啲easy job 就啱㗎啦 你班男人返去掘礦做地盤啦
本身都唔係你既野, 你冇權話事
移民都預左有呢啲架啦
我都冇預過屋企人會比啲咩我
都似留比我家姐

始終啲錢唔係你既,係你父母既
佢拎黎去玩、賭、食都吹佢唔漲

你話你宜家唔開心
唔通你移民,留低佢地果陣
佢地又唔hard feeling咩
佢地唔想、唔批准,你就唔飛咩?
咁你都做左決定,唔通話你錯呀?

所以唔係話你走左,冇照顧到佢地
而去假定你唔值得
係你要respect 屋企人個決定
就好似佢地都尊重你走咁

不過你都應該單純係emo 想呻下姐
睇開啲啦

姐係假設第時你啲遺產點樣分
唔通你細路話唔公平
就搞鳩你啲財產咩,冇得咁樣去諗
你已經獨立左就唔好諗呢啲啦
問題所在,家族
幾百年後再打仗就係講邊個家族最強大

睇下李家成就知咩事
彈出彈入
你講乜撚嘢啊
不如掉轉啦
將層樓俾咗女人,然後女人免費俾老公住
我諗女人會好大方
層樓比細佬又會話你知咁on居
咁咪敗曬啲錢
大果兩個各有細路,細果個唔生,竟然細嘅攞最大份
成個Po 睇到最貪錢係班連登仔,佢哋無份收但聽到個仔字就跳出嚟。
係囉,我都想問點解女人生嘅仔女,要跟男方姓?
你骨子裡已經係父權啦
最細仔女既永遠都係小朋友,無限耐心無限容忍,幾廢都冇所謂

呢啲垃圾觀念去到我地呢代要停
好簡單姐 本身你同你家姐移曬民
你老豆老母如果冇移民呢個打算 都係你細佬同佢地係香港過世架啦
而家你又覺得唔好受既 就算佢地真係移民埋去你果邊都好
老死不相往來 以後唔好見 當佢地唔存在咪算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞