呀爸話到時死左間屋留比細佬

1001 回覆
127 Like 1509 Dislike
女人可以揀老公二次投胎,男人無

女人靠樣搵食
如果個女生得太樣衰
父母係應該出錢幫個女整容隆胸
咁夠唔夠公平?
d錢唔係你 佢掉落海你都冇聲出
不過咁 人對你好 你對人好 既然佢選擇比曬細佬/掉落海
你都唔好衰心軟道德強姦付出過多(過份take care兩老)
咩叫過多就睇你自己點judge. 因為講到尾感覺係你自己
最撚緊要自己開心
真喎
其實睇住兩老真心唔簡單
年紀大左自然多問題
呢d又唔講架喎
樓主選擇性回comment
個女同條仔生既仔/女跟邊個姓,初一去邊家拜年先,分清主客先,唔會有雙核心呢樣野,就好似你同男朋友/女朋友養貓狗咁,一定有一方先係真正既主,唔存在雙方都係主呢樣野
女人真係好撚鍾意比較
倒返轉你係為人父母
兩個大嘅都叻自己搞掂
細嘅差好多年
唔知掂唔掂
自己有幾多時日等到佢掂又唔知
自己有幾個錢
對大果兩個嚟講係小錢
咁你點分配?

唔好乜都拉埋重男輕女嚟講
你會為咗呢啲小事唔開心
倒返轉嚟講可唔可以話你老竇咁多年嚟
對你地兩姐妹其實唔差?
我自己一屋都係男人
條老坑有5-6個單位揸手
但冇人期望過係佢身上拎到一分一毫
因為佢淨係錫自己
拎啲錢去玩女人
唔通又重女輕男咩
你會唔開心係因為你對佢有期望
你有一個到你幾廿歲人仲可以承載你期望嘅老竇
又有幾多個人到二三十歲仲未對老竇徹底失望?
唔好話有得分
唔加重你負擔就謝天謝地

唔開心唔好屈係個心入面
好好珍惜你哋段關係
成尻日話大個兩個已經settle左,細果個唔得,講到大果兩個咁叻比哂佢地管理 點解唔得?
試下代入你講法。投胎中獎機會率當三成,出賣身體中獎機會率起碼超過一半。之後你就拎住果三成中獎人士,當成全部香港男人都中左獎

利申 做男做女都有佢既辛苦之處,不過香港女性比起其他地區既女性係有更加多既紅利。
回得咁少分分鐘係記者開post
而家係兩老去外國買樓 住到死就留比細佬喎
中間幾年邊個照顧兩老最多仲係未知之數啦
男人都可以賣下相做下電子鴨
你勇敢啲踏出去好唔好?
更正返 唔止幾年手快打錯
你諗多咗啦,結婚女方收晒啲禮金,擺酒錢又男方出晒,呢到都冇咗筆。
供樓我計你一人一半,之後生活開支都一人一半,乜野都平均分,總計落黎男方最少都要輸擺酒錢
未必關性別事
樓豬一早嫁左人移民埋外國
佢老豆俾佢丟低係香港
得返個細仔陪
邊個不孝d 個老豆心中有數啦
你講樓主呢個case?
如果老豆老母生到佢係靚女, 其實已經勝過一層樓
真呀
樓上話齋
唔分俾你係因為你有料自己有姐
佢移得民仲買樓明顯上哂岸果隻
根本唔係重男輕女既問題啦
華人社會女人唔掂都可以靠老公
男人唔掂唔靠老豆老母真係等含撚
至少上一輩係咁諗
原來仲有幾層樓, 唔怪得你話佢easy mode
唔該唔要拎呢d個別例子黎講啦
仲講咩丁權, 你老尾個個係圍村人咩
依家都未去
佢去外國探佢咋喎
咁呢幾年唔洗照顧?
睇黎你冇留意市場,電子鴨冇電子雞咁大需求
邊個唔夠醒,幫邊個多啲

樓主唔洗人幫,生活舒適就唔好貪呢啲
女人做電子雞財自係有唔少真實例子
你講男人做下電子鴨可以賺大錢,有無例子?
唔好鳩up偷換概念好無
係人都知做鴨嘅門檻高好多,電子鴨更加無可能

自己走唔理兩老就唔偏心
唔分層樓比你就偏心
Double standard 到
六合就差3年或者1年,三合就四年,唔知你夾咩生肖係隔8年?

生埋個隔8年,都大機會高齡啦

照你咁講係咪隔8年,又冇再生就實係追仔呢?
一定唔會係意外懷孕,或者家景改善左可以養多個呢啲原因
其實正常家庭都係按需要分
例如你弱智既我諗正常父母都會take care你多d
你生得咁樣衰
你個父母夠應該出錢幫你整容
明明你都可以二次投胎
點解你覺得你冇呢個機會?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞