呀爸話到時死左間屋留比細佬

1001 回覆
127 Like 1509 Dislike
港女搵老公咪又係睇人有冇樓,所以俾仔係好正常
樓豬係度想搵人認同
呢D唔岩聽既真話,邊會pin
你朝早去地鐵望下
而家係咪冇女人返工啊?
唔講以為個個女人收兵收到賺一層樓
而家大把男人靠屋企有樓就盲撚咗見唔到
一千億遺產 爭
一千萬遺產 爭
一百萬遺產 爭
鬥爭係人性
你同家姐有冇讀大學?有嘅話學費邊比?
廢柴細仔
唔洗咁努力啦 反正點都有層樓
大仔二仔正傻仔
一直以為有得分?
講得好啱,所以呢一刻係好難講點做先係好,始終樓主俾太少info
其實係 就好似兩兄弟 多數都係錫細果個 有人會話係偏心 但其實可能單純係年紀細d要takecare多d

其實成層樓比細佬 咪比番幾十萬d女 總會唔平均 但人人有d野落袋囉 都係條氣順唔順je
如果你細路都置左業,咁你老豆淨係留俾佢唔留俾你地,你都有得講重男輕女
但係你細路未呀嘛,又細你幾年,最後如果係留俾你地唔留俾佢咪一樣唔公平
女人就預撚咗㗎啦
你唔係以為女人可以同男人平排呀
俾啲女權洗咗腦
到咁上下就嫁啦

嫁咗出去就有地方住啦

唔好以為可以唔嫁
女人擘大隻腳搵人買單就有樓啦仲貪佢老竇棟樓黐撚線
巴打呢個諗洗幾有趣 分左d智慧
有d意思
我老頭老母都係話留俾我唔會俾家姐,原因係因為我生出來既會跟我地姓, 有時就係咁簡單, 就係重男輕女, 如果你生咗個仔你都好可能會係錫仔多過錫女。
如果細佬係同父母同住又照顧佢地直至終老,咁好合理。
你最多俾少啲家用,少啲照顧兩老,打返個和
明目張膽咁重男輕女都叫「正常」
又唔講男人係easy mode?
樓主移左民每個月比幾多家用爸爸媽媽?
鬼叫你冇J咩😅
自己細佬都介意?除非你好唔掂姐 。
我真係唔會介意屋企人留啲嘢畀細佬,我都係家姐我都好錫我細路,你好好聲聲話錫你細佬點解會覺得唔開心?
點解你第一下就會覺得屋企人咁樣做係偏心?你唔可以覺得屋企人係認為你自己搞得掂自己,所以擔心自己個仔嘅咩?
間屋又唔係你嘅,仲要唔開心喺度帶比屋企人多啲煩惱。
睇清楚我一開波就話唔駛「單」靠自己,唔係話女人唔駛做。

收兵係細數,嫁老公先係2次投胎,女人可以搵到有錢有樓既老公先嫁,男人有冇得搵到有錢既老豆先出世呀?
其實係細佬叫做留到最後
個女移民得 都即係放父母係次要
咁父母放你次要 都幾fair

咁當然 都有例子係個女係香港照顧但咩都分唔到 圍村大把
你要咁比較嘅話
女人由細到大都享受緊優勢,又有男朋友/老公養
男人要等到父母死左先有層樓收,當父母30歲生,80歲死,男人都要等50年
有咩咁爽?
點解你又覺得佢老豆老母到左要人照顧嘅年紀?咁多可能性

可能60都未到喎
父母錫個仔都叫有血緣關係呀
屌你同女人拍拖又唔撚係有親已經要比埋佢果份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞