呀爸話到時死左間屋留比細佬

1001 回覆
127 Like 1509 Dislike
咁樓主同佢家姐移民時有無諗過兩位老人家個心都會有啲唔舒服?

既然樓主同家姐當初都選擇咗為自己打算

咁今日佢老豆順從自己既意願、將層樓留俾係香港陪自己既細仔有咩問題?
男人有層樓,係基本配置
無就正一垃圾
男人層樓最後都係供養女人和家庭
比女人住係應份既

女人有樓無樓都係正常,有樓既女人就公屋仔高攀唔起
女人比層樓家人住就好似皇恩浩蕩,男人要交多D家用

你無覺得唔公平,只係因為你窮
大把獨生女有樓揸手
親細佬?
你都痴痴地 移咗民仲分俾你做乜
因為連登男人多
老實講 讓俾細佬合情合理 你兩個已經成家完全靠到自己 你老豆最唔放心一定係你細佬
D男人不願面對
你唔係貪啲錢你就唔會有咁嘅感受啦
早d講 最多你老豆硬食啫
遲d講 妳到分身家時至知 可能連兄弟姊妹都無得做
咪係
你地都已經出左身,細佬未,老豆覺得佢未必咁好彩咪咁諗。 呢啲野要公平,到最後老豆死果陣細佬未搞掂自己咪佢唔放心。 佢賺錢佢點洗佢話事。同樣地,你賺幾多比幾多家用都係你話事。
做女嫁左出去就唔係自己人啦,同埋都咁撚少錢咪俾你個on9細佬囉
你同你家姐長期係外地又照顧唔到佢 又有能力獨立
比最有需要既一個又好正常姐 何況收左層樓=要負養老人成世責任
老人家偏心仔唔係一早就知咩?

唔通趕個細佬出街咩
你呀哥不自量力都仲生3件再夾其他人幫佢埋單
你俾人搵笨搵到上心口
唔想仔女過得淒涼嘅大前提就係教識仔女要量力而為
佢哋幫最唔掂嗰個姐,你都話唔係多錢就算啦
到你老咗要安排遺產時都會忍唔住幫最唔掂嗰個
證明你撈得掂佢哋唔洗擔心姐
E家同你討論價值觀咩

就算係 但我相信現實香港地我諗7成都係男家比大份啦

人人都唔同 有咩好講啫

講緊你呀 唔留比你咪唔留囉

有咩唔舒服 講到尾咪又係魚蛋論囉

人地有點解我冇 一齊冇就最好
你要講到咁大,咁求婚鑽戒邊邊比,結婚禮金又邊邊比
你牙爸啱喎
做女做乜要屋企?
可憐佢驚佢冇地方住
老實講 移得唔帶埋走都知關係好唔好
你睇下男女勞動參比率先啦
嫁咗出去仲要樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞