呀爸話到時死左間屋留比細佬

1001 回覆
127 Like 1509 Dislike
避而不答即係你都知自己唔係講事實
有幾多男人靠樓企有免費樓,呢度都唔少例子
而幾多女人嘅「社會優勢」值幾百萬,我就見唔到囉
移民個陣就大義凜然講老豆老母生你出嚟唔代表要睇佢成世
有錢分就話人偏心口講唔care錢但又依樣個樣
有冇諗過細佬都未必想要層樓去外國闖下
聽樓主個case似係細佬留港睇住兩老,兩個家姐外國開開心心咁生活,香港嘅嘢唔會煩佢地,其實層樓係補償細佬
d女聽到細佬層樓仲要同兩個家姐平分,即刻唔考慮細佬
係要諗男同女 係要諗咁多自己覺得人地偏心細仔

可能剩係見到佢未上崖先幫下佢姐

就算果個係細女都咁話
就係驚 死左
你哋嘈 爭家產所以講定

係唔公平 ..... 我啊媽個邊做例子 我啊婆 一早分好 男丁,男孫先有 但仆心仆命照顧佢 就係我媽同啊姨 雖然我外孫冇得分 但細個我佢照顧我 所以醫院覆診都係 我同幾個啊姨攪
佢擺明唔再意佢細佬死活,真係平分當2老去左就趕個細佬訓街

香港地為層樓搞到互相殺害既新聞大撚把
樓主細佬好彩屋企有層樓
如果唔係有咩事先兩個家姐一定唔撚幫手
其實好明顯樓豬老豆覺得樓豬不孝
樓豬都移左民
咁得返細仔跟佢
咪俾層樓佢囉
俾說話樓豬聽啫
但樓豬而就覺得係老豆偏心
所有錯都係人地錯啦總之
兩姐妹走果一刻無帶埋老豆老母
好明顯你心裡面頭幾位都無父母份

你真係當你父母on9,會gag唔到?
你父母做咁多年人,人情冷暖都明

兩老跟過黎著,味必係心甘情願
只係唔想人老左冷清清,都唔望兩條仆街有咩照顧
死左錢帶唔走,當然留比最後仲留係身邊既細仔

你走果陣唔諗人,你就要求人地諗住你
樓豬真係腦裝屎
真,而且樓主仲要大佢八年
而家嘅世界同幾年前嘅世界已經好唔同,完全係困難mode,而家先移到民已經仆撚曬街,幫下細佬我覺得係合理
當初移民抌低老竇老母 依家分身家就話要平分
香港人嘅樓主好煩架
腥港人
時代唔同
男人至是弱者
幾多女呃到男人傾家蕩產
挫強扶弱有問題?
唔係貪錢
大佬做老豆老母唔係做法官 唔係要公平審訊
死之前最想見到自己啲仔女之後生活冇問題係好多人最後心願
你呢啲自己少左就唔訓氣嘅
如果有兩個仔 有個廢做乞衣 有個做到野係ceo
老豆有層樓 你心目中就係賣左佢平分最好?
父母唔公平 偏心個仔 樓主有hard feeling好正常
連登仔清朝人嚟 一講到家產就話外嫁女
樓主就係想咁
咁你咪搵過有大屋既男人囉
女人:個男人水魚 咸濕比人呃姐
咁識計數希望你同你男朋友拍拖都幫手計下洗費支出夾番半
肉鳩酸 生著你呢種仔女有事都唔會旨意你啦
真 講真依家又唔係做咩壞事
本身屋企養大你已經冇欠你
仲要喉住份家產

我老豆有幾個物業
完全冇諗住要拎佢一蚊
佢第時唔係到咪又係比我老母退老
依家啲人咁長命
你要等家產到手果時你都七老八十
仲要咁多做咩
咁如果阿爸阿媽都鼓勵移民,都會明呢啲嘢都冇辦法架

好似啲人大學去外國/其他省/其他城市讀書,畢業咗係當地工作、生活咁,都係唔返嚟嫁啦。唔通話要佢地陪阿爸阿媽唔好走咁呀?到時又話感情勒索云云

好嘅父母都係想啲細路安好、過自己想過嘅生活、活出一片天,唔通諗養兒防老咩
細佬自己廢柴靠屋企
兩個家姐靠自己
咁都要俾你條撚樣話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞