呀爸話到時死左間屋留比細佬

1001 回覆
127 Like 1509 Dislike
女人靠賣閪,男人靠父幹
十分公平
班女權連男人最後嘅少少權利都想奪走埋
真係痴撚線
明係一回事
但冇就係冇
移咗民兩老講句嘢都係搵香港嗰個
邊個平時喺屋企陪兩老傾偈先?
手機唔識整都係搵香港嗰個啦
丟低兩老過私人生活
轉過頭又要分錢我都覺得唔fair
佢不嬲覺得男人係easy mode
事實上大部分現實嘅男人都唔覺得做男人有幾慘
只有連登先見到你呢啲人覺得女人唔使do女人好easy
老竇留返俾個細佬個心點解有啲唔舒服?又戴定頭盔話唔係因為錢咁你咪老撚土囉。同你坦白你又唔撚高興,唔同你講第時又喺度怨死都唔同我講,你都識話個細佬未出身啦,可能你老竇死嗰陣時你細佬仲未有能力置業留返俾佢有咩問題啊?
供樓你有冇份?
你地走左嘅時候邊個留底陪佢地兩老?

你睇下答案,再諗下點解佢會咁諗囉
一陣個女個老公咩都唔洗做娶個老婆就有層樓
到時又要比你呢啲撚樣話男人easy mode架啦
因為佢哋係男人,自然會代入細佬角度
一口一句「外嫁女」「正常都分俾仔」
呢啲時候就唔計男人食到紅利了
一個太偏心嘅家庭會令人心寒
唔止重男輕女
嗰啲偏心最大/最細個嘅
其他兄弟姊妹係可以好憎佢哋父母
痴線
中意點分咪點分
舉例大仔養佢地 偏心細女俾哂佢都得嫁

而家嘅情況係
樓主移咗民喎
咁以你咁講 唔留俾佢都好正常
如果樓主真係因為錢而唔開心,咪認咗佢囉,俾我都會認,直接講
you are nothing 啊fuck boy
你群埋d二世祖男人,佢地梗係easy mode啦
最理想係無仔女想分身家
人人都無份 個個靠自己就得
3個都唔稀罕 父母先會安心
生女比左美貌, 等同比左層樓啦
講呢d
男人係香港/華人地區係狗你唔講
屌你老母貪錢咪認囉, D錢係你阿爸, 佢鍾意留俾邊個都得
我老豆夠話留層樓俾我阿哥
我覺得完全冇問題
樓主邊度講過有比家用
樓主如果有2 個以上的小朋友就唔會咁諗,你老豆個出發點係想佢的三個小朋友都能夠安居,生活安好,而大個2個已經settle down,買埋樓,佢自覺有責任要安排好細果個,先會諗住俾層樓佢
而樓主你本身已經先入為主,你老豆偏心,由細到大好野俾晒佢,你並無考慮過你父母的擔心,而係將不滿推落去性別歧視到,而唔係諗下大家的起步點唔同,成就唔同,父母的諗法自然唔同
呢個就係一個如何成為女權左膠的例子
唔係有冇嘅問題
係公唔公平,偏唔偏心嘅問題
照你咁講
女人要出賣身體
男人靠投胎就得
公平你條西命咩
介意就介意 唔好呃自己唔介意
同埋承認自己係覬覦細佬 。
如果兩個阿哥都成家立室,應該留翻俾阿妹啦。不過香港見得多阿妹嫁左阿哥都仲係冇著落
好撚窮酸
正常家庭有幾層樓又叫二世祖
咁樓主細佬都叫二世祖啦
香港男人公認辛苦好多

阿爸噤諗都無可厚非
宜家咁樣男人都係easy mode喎
乜都唔使做 只要有條撚就有老豆老母層樓
係女嘅就廢時比層樓佢貼仔啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞