澳洲生活討論區(9)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
之後搞大左話果d 又可以唔洗用紙
無諗清楚就實行一個政策都唔係第一次
仲好意思話已經拖左好耐擱置左好耐就真
好嘢呀你,簡直人中龍鳳,再世丁蟹
千錯萬錯都係人哋嘅錯
好似咩呢?
一班人一齊討論去日本旅行
都係講緊邊度好玩?點樣買JR平等等等等
突然間有個人行埋嚟,又話好有興趣去日本
跟住話聽講要Passport先去到日本㗎啵
乜嘢係Passport?
點樣攞?
係咪要搭飛機?
點樣買機票?
真係日日有笑料
但我飲珍珠奶茶個時其實都日日屌緊
學佢地口中既鬼佬咁生活,
唔好出街買嘢飲嘢食就無問題啦
希望移民局唔好批呢類人黎澳洲
雖然澳洲人都heahea地
但唔係好似佢咁
一陣黎到覺得被bully又周街斬人
鬼佬唔買咖啡咩
個啲紙漿蓋未飲完一半淋鳩晒
七仔岩岩都轉番一啲好撚薄既膠蓋

同埋鬼佬外賣買三文治沙律個啲凍食多,紙盒尚算頂到但啲沙律食到底加埋啲汁真係屎食一樣
珍珠奶茶還好
茶餐廳/cafe嗰d膠蓋加紙飲管先仆街
D飲管濕咗俾個蓋刮兩刮就爛
其實外國都冇做到咁嘅程度
我成日麥當勞買$1思樂冰
條紙飲筒遇到冰
中後半段根本啜唔到
問佢攞定多兩支飲管是常識吧
10月 1條友189 first land租左3個月bnb
希望果3個月入面搵到樓租啦
睇你地啲討論睇到好擔心無乜budget加咁多錢
一條友share home 可能易d 呢
MEL d咖啡仲係用緊膠蓋
外賣好多都仲用緊膠盒
有d用紙盒但係入面係膠面冇咁易溶
Donvale 真係唔錯 可以考慮下
咁你咪傾你自己D野咪毋撚回我囉,我用刀寒住你叫你回架,係要咁犯賤伸個狗頭出黎回埋晒D無用既廢話,咁咪俾我屌9你係仆街賤種囉,你就係一個屎忽鬼衝出黎搏屌,乜撚都笑笑你老母賴屎咩
我真係好鍾意笑
我呢啲無乜生產力
好食懶飛終日無所事事嘅80後2打6
最鍾意有人比我娛樂吓
好難想像一個已經四張野出咗社會做咗廿年野嘅人會咁樣講野
佢過到黎可以即拎NDIS
後生property investor通常無能力買大屋,租細屋嘅又通常係比較弱勢嘅一群,仲要大家都係孭住最重負擔嘅時候,真係萁在釜下燒,豆在釜中泣反而班收成期大把equity可以withdraw,唔加租避下稅就做到好業主
你啱,不恥下問係好事,無恥就更加係無敵,祝巴打往後繼續伸手成功
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞