冷氣討論 (11)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
窗口機有窗台係咪唔洗裝鋁底架?
師傅話可以唔洗 要就加500蚊
窗口式分體機一匹,有咩選擇打算買兩部?
樓主你好
1匹 WindFreeᵀᴹ Premium 透心涼變頻冷暖分體機 AR09TXHAAWKNSH
呢部大家點睇
我貪佢夠靜但唔知可以用到幾年
Srk25 19db?
🈶️窗台唔好用U字架.
2 腳放壓縮機中間
4 腳放壓縮機前後
買WindFreeᵀᴹ應該係貪佢「無風」先啱。
要靜其實去到分體睇spec部部都差唔多,spec睇唔到嘅嘢例如冷縮熱脹問題、風切聲呢啲唯有睇多啲用家心得。
Lg Samsung split similar Gree/Midea
求解答
同埋想問下協興手工得唔得?
定都係去番大型電器台個d好d
想問下窗口式分體機安裝費會唔會平過掛牆式嗰啲?另外條銅喉係咪都要有返段最小長度?如果係部室內機咪要起室內拉長條銅喉兩三米囉?
二米如果窗分. 珍寶窗分max 2 M
三菱電機MSZ-YK18VA-H1變頻冷暖分體式2匹-大廳約150尺
三菱電機MSY-GS09VF 變頻淨冷1.0匹(房約100尺)
樂聲CW-HU70AA Inverter PRO-Wi-Fi 變頻式淨冷窗口機 (3/4 匹)(房約70尺)

承上POST問過,
後尾同師傅夾完,可以裝分體係房,唔駛裝頭頂
三菱電機 MSZ-GS18VF 變頻冷暖分體式2匹
三菱電機 MSZ-GS09VF 1匹變頻冷暖分體式冷氣機
三菱電機 MSZ-GS07VF 3/4匹 變頻冷暖分體式冷氣機
打算就呢3部
因為睇過淨冷同冷暖差唔多價錢,所以揀冷暖
求點評
Go 仲想點
想請問以下兩部1匹420冷暖,邊部會好d?thxxx
三菱電機 - MSZGS09VF
三菱重工 - SRK25MWKH1
玩法不同.
電機420 易洗體感穩
重工420 抽濕送風闊
多謝師兄
住東九高地將軍澳西貢,屋企出水,樂聲全線或重工420.
二匹 重工420 / 中國計1.75 匹
如果怕生鏽斷腳飛落街,咁室外防锈中國重工
想問間鋪話電機420嘅R32雪種有安裝附加費。咁樣喺唔喺正常嘅?thanks
你講得詳細啲
咁P有冇,你問左邊間.
Hello師兄
屋企比較細,打算裝1匹嘅電機420
因為電機用R32雪種,問咗HKTV mall上面嘅 新一代電器網上直銷
佢地要加多400蚊嘅R32雪種安裝附加費
想問裝R32機要額外加錢正唔正常?thanks
三菱電機因為最無水,所以出面會可能有千奇百怪藉口.
其實好簡單,出去格下價比較吓咪知. 駛乜單單問一間.
佢咁寫你去搵下其他r32 係咪咁.
好奇怪,呢啲野邏輯嚟㗎咋喎.
我唔係好想打出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞