冷氣討論 (11)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
細室內. 計正常二匹買22
Thanks ching, 除左呢樣,仲有無其他要注意,岩岩死左部用左3年既大金,好淆
咁快死,乜型號既大金. 仲快過日立中國.

制冷能力
Ge60>ln22>ln18
因為細室內.
電子野我信電機>大金
FTHM50RAV1N, 之前會無啦啦盞燈自己閃,然後熄機,噴水花,到最後完全唔凍,大金師傅話漏雪種,check邊度漏都要搭棚
漏種. 50/50 . 咁點解唔搭棚check? 搵邊間裝?
個陣中原買,佢地sell話大金師傅裝。 計過搭棚加檢查再加維修可能都已經萬幾蚊,不如換左佢算
房窗口分體 U9
如果要達到你最尾要求. 咁珍寶定頻窗口分體會啱你.
RZ你可以當係LZ嘅正常外機版。如果外機夠位裝RZ或者裝RZ同LZ計埋裝機價錢差唔多嘅就RZ好過LZ,似終LZ評價麻麻,而且外機喺安裝條件許可嘅情況下⼀定係full size好過420好過窗分,nanoe X係咪mark 3我諗正常人分唔到有乜實際感覺上嘅分別,唔值得因為mark 3特登去揀LZ,反而我覺得mark 3配分體嘅運作聲會比較明顯,不過你擺廳就應該聽唔出。

床頭頂擺冷氣,⼀來有嚿嘢喺正頭頂感覺唔好,二來分體都係有運作聲音例如風聲摩打聲冷縮熱漲聲,喺正你頭頂你瞓覺都會聽到。照你預計擺床方向其實掛返部機喺窗口位附近就最好,條喉又唔使行大段牆,直接掛過少少去窗口機位度條喉機背直出就連喉都唔使見。
重工係靜,重點係外機都好靜,你呢類外機擺得近室內嘅位置就幾重要,不過你個機位得409高仲要兩邊有牆頂死就無計連420都無得諗。
Z
留意返U9個wifi要另外買外置,⼀齊買⼀齊裝會平啲,幾百蚊睇你有無需要。
LZ、RZ同Z就係內置wifi。
想買420 冷氣 有冇推介?
想要二部一匹 一部二匹
同埋邊到買冷氣機便宜?
菱電 常識.
三菱電機?
可以系乜
Panasonic RZ系列漏水問題常唔常見
你睇中部樂聲SU已經貴過樂信SU七嚿水啦
https://www.rasonicshop.hk/products/panasonic-cw-su70aa-inverter-lite-inverter-window-type-cooling-only-air-conditioner-34-hp
當然你去價錢網搵吓啲細舖買肯定仲平。
前日換左部窗口式冷氣,個冷氣師傅話加 $700 幫我鋪塊吸音綿喺頂,我心諗一塊海綿收我$700 喺咪ON9

點知呢兩日落雨滴到勁嘈訓唔到

點算
你被昆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞