冷氣討論 (11)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
各位師兄
我部大金ftxs50f 大約用左4年幾
上年洗過一次 冇成部機拆落嚟洗 有用高壓水槍洗
上星期開 吹up味 好臭
係咪個豬籠發毛?
呢部機要拆落嚟diy洗係咪好複雜?
有冇咩方法可以搞搞佢
Thanks
再洗過.
師兄想問下3匹冷氣機有咩推介?
MSZ-GE71VA-E1 呢部用唔用得過? 或者有冇其他推介
請問新居屋280呎開放式單位,老人家話唔買分體機。
平平哋大松TOSOT2.5匹(格力做)變頻窗口機買唔買得過? 我見再平啲仲有部海迅Klarwind(美的做)。 謝謝
Ok. 室外有百葉加導風罩或用71zr
仲想點
想問下3/4匹同1.5匹窗口機變頻淨冷有咩推介?

變蘋試唔熱低頻有無tata
夏天試夠唔夠凍實際左去到幾多頻
想問下如果夠位的話係咪大機好過420?

冷氣師傅報左三菱電機yk09 ,但爬文見到gs09 多好多人講
買冷氣唔好去標煙pro
約睇位又拖又煩 到買機又話無機 一味識收錢係到拖
你自己唔洗yk09
你自己洗gs09
同yk09 係行短喉.
佢同yoho依類, 只有價, 從來唔知代理有冇貨
大家唔好貪平去呢間垃圾呀
Bip, bbe, yh 我唔敢.
幾十年老字號俾人收購咗嗰間。
九龍城。
依家可以喺價錢網搵sales落單再網上俾錢,2.X%手續費你張卡回贈夠可以抵消完仲有賺。
長開咗兩日啦,變頻時冇tata聲,只係深夜環境特別靜,壓縮機運作嘅低頻聲特別明顯,但夠咗溫度,嘈音就同房內環境差唔多。如果對嘈音高要求大於其他考慮,建議裝分體,此外,對HZ90AA嘅功能都好滿意。題外話,部機個抽濕模式可以好靜咁抽到落60%AH,靜過部三菱抽濕機好多
其實HZ90AA 機價都6k+,點解唔索性裝分體
開頭係打算裝分體,型號就揀咗GS09變頻冷暖機,但係間房安裝和維修分體有啲麻煩,本身冇裝潢遮唔到醜,就咁露喉/包殼又唔好睇,臨畀錢先決定裝窗口機。如果第時裝修/換樓,一定會預返位,全屋裝分體
離緊廳同房都想換分體機

廳 130尺 房60尺,都有西斜

大金FTKC 1.5+1匹夠唔夠做?定有冇其他更好選擇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞