冷氣討論 (11)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
CHING 係咪話珍寶?
窗口yes. 二匹
定頻匹半,佢揀嗰部都無乜嘢可以伏㗎喇。
想問下珍寶 1拖3 2+1+1
係咪即係要買AOHG45LBLA6
+
ASHG09LMCA x2
ASHG18LFCA x1

同埋想問下聯機比起3個獨立裝有咩好 / 唔好
多聯慳位
唔好一死死曬
想問P記
smaller 果隻同旗艦果隻有咩分別
想換2匹 變頻諗緊分體定窗台
諗緊分體可以放廳中間

睇返好似連日本本土都係Made in China
2匹smaller同Z主要係得防塵防霉塗層同耗電量分別,2匹smaller都有左右自動送風。
Risora 係日本係低階機
日版搖控同外機都唔同,大陸版係公公版。
https://www.ac.daikin.co.jp/kabekake/products/sx_series/feature/spec#shiyou
日本仔專拎啲低階冷氣嚟香港當頂級賣
https://www.mhi-mth.co.jp/customer/room/s/

我諗重工攞S黎香港仲平過risora.
睇多左啲資訊 原來係用窗分

依加想換部cs-u12ywa,定係轉MSY-GS12VF好啲

舊屋用鋁架無冷氣機石屎位, 其實係咪可以換個大啲嘅架轉用420機

新手唔識野
係. 睇你點裝.
唔該晒 咁我鍾情三菱個部多啲
無石台可以做架打直裝. 咁遮窗細左.
當然有位伸手出去上腳螺絲
要反機 因為高度.
應該幾難,重工出口版係全球化機款,香港市場仲要咁細家用客又唔多人揀重工。
真正有條件入日版嘅應該係樂聲,可惜信興寧願拎亞太版賣,大陸反而有日版旗艦
有反機冇負面影響的 好想換部三菱
無石台可以做架打直裝. 咁遮窗細左.
要反機 因為高度.
反機有冇負面影響的 好想換部三菱
Enecharge 香港無用. 同會好貴.
一萬有再熱會有人買. 萬多好難.

Ururu 超少人買.
想問如果自己買豬喉比師傅裝,應該買邊個size?
另外瘋它個師傅話分開包銅喉要收我$1k
但之前搵出面師傅中過蕉,所以搵返大行買機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞