冷氣討論 (11)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
如果wifi紅外線舊野擺廳,房冷氣係咪應該感應唔到?
MSY-GS18VF
廳大約180呎
向東/東南,應該買2匹定要2.5匹?心水重工zsxh

窗口機搖控無芒嗰代已經係廢,不過23年呢代特別廢,就算對正只要有窗簾隔⼀隔都未必得
tkt巴知唔知zsxh個外置wifi香港有無得買?
Remind master 1.5
另一半怕凍啲 會唔會裝返1匹都夠?
同埋想問下R410A 同R32其實有咩分別,係咪無話一定邊款好啲
Zsxh r32/410a 分別不大.
咩remote setting
未有死亡ta ta.
我部HZ90AA明天裝機,聽晚錄條聲上嚟
Blink 12 not sure, 你拆開室內機罩裏有error code table
1) say outdoor pcb error
2) say indoor fan locked
唔該Tkt Ching, 睇嚟都係要揾cfu check 下, 如果係outdoor pcb問題, 橫掂都係要搭棚, 應該都係換左佢化算d
你拆開個罩睇就知. 已經9成可以決定
以前裝修嗰陣諗住靚, 藏咗喉喺牆, 宜家換機驚大工程, 後悔莫及
要靚就要付出代價㗎啦,爽咗咁多年值得嘅
如果你換gs. 試吹喉不換喉.
菱電pipe reuse 佢講話舊機用雪種回收到機mode 便可. 之後裝新就可以.

如果r410a 換r32 影響更少.
https://www.mitsubishi-les.info/database/servicemanual/files/Replacemanual2017_Sep_..pdf
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞