冷氣討論 (11)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
匹半最好兩個人,因為都幾重。
RC-S18HR都有搖控,但係格力代工。
即係其實如果買RASONIC用格力都得?
差幾千諗緊邊部好
廳大約200尺係咪一部2匹就夠曬, 冇西斜
兩匹應該僅僅夠,想穩陣嘅話可以屌部2.5匹變頻冷暖
睇你買乜機
用緊開利1拖2分體,尋晚開開下,彈左e1 error code
跟住再開已經唔識制冷,十分鐘左右彈e1出黎
諗住係出面機頭壞左,要成部換
今朝開另一部,運作正常
請問會係咩問題?
格力開利定美的開利?
美的
就係咁
你可以睇埋RC-HU180A先。
你買R嘅非P代工機真係不如買返人哋個牌子,除非你特登想要R410A機。
RC-HU180A 同P記 CW-SU180AA 兩部揀就除左牌子同nanoe?
另想問一下,佢寫住不插頭,但我依家係用緊15A三圓頭個D,係會唔會幫手改定係..... 我要拉過晒D線?

SORRY好耐無買過冷氣
耗電量有分別,RC-HU180A係對標CW-HU180AA再cut功能(wifi,nanoe X mark3變nanoe G)。
CW-SU180AA無咁慳電。
插蘇一係自備一係預咗師傅收你錢,好人師傅咁啱有多個15A頭可能會私人醒你但唔係必然。就算無都係加錢換掣面唔使拉線。一係你買嗰陣最好講明等人哋有準備。
加埋你
電機gs >珍寶368
落去舖望下先,唔該晒巴打
可以換掣就無咁煩,換掣的錢有限數

THANKS
乜機?日立左右出自動搖擺就曬氣
美的窗口冷暖係定頻
應該會買 rc hu90a 想問下駛唔駛換水盤? 屋企人之前部冷氣比個師傅氹話塞左要比成千蚊整最後比左450換水盤
有石台不用
所以咪話佢清死貨,睇個前面板都估到係倉底貨拎返出嚟賣。
想換3/4匹一拖二分體冷氣機(變頻),有冇咩牌子/型號推薦
多一個選擇. 一匹匹半size 制冷更勁.
想換3/4匹一拖二分體冷氣機(變頻),有冇咩牌子/型號推薦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞