冷氣討論 (11)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
易漏水. 識整就無野. 係個後coil 出水口加膠紙導水.
樂聲Z、RZ、LZ
菱重DE1、WKH1
有冇洗冷氣推介
信興蒸洗.
咁大金係咪普遍都質量都幾好?
一般日本機. 無話特差.
日本牌子三隻四區唔好掂就問題不大. 一泰一馬二中
咁三菱呢?
意思係唔好買泰馬中國製?
你咁問來來回回答一百次未得.
你講晒你要乜加使用地方資料. 你自己又無回帶.
廳: 180呎 ,2 / 2.5匹? 冷暖
主人房: 86呎 1匹 冷暖
書房: 45呎 1匹 剩冷

-想要內置wifi,唔需要另加接收器
-控濕功能 (最好有,唔係必須)
-無咁多維修問題 (當然撞手神)
-室外機高度應該無限制,但而家普遍都裝420?

感謝
Point 1, Panasonic because built in Wi-Fi

已經答完
樂聲Z、RZ、LZ
菱重DE1、WKH1

岩岩頭先睇到樓上有人話p同重工都有?
App 弱同你要溫濕雙控. 一匹匹半可以. 二匹計點七五
石台闊 73 cm 高46cm 深 78cm
分體室外機打直裝?會推介邊部?
另外請教如果裝窗口機的話最盡可以邊部?
Thanks
2.5匹窗口左珍右格封室外左右散熱不排水.
分體不裝原石屎台.
可以上網搵下啲片自己聽吓先,樂聲變頻都幾多人討論。
直接攻頂P記Z
屌老P部新窗口冷暖重未有現貨
屋企裝修換冷氣:
廳 230 呎裝 2.5 匹
房 100 呎裝 1 匹

打算一係菱重 (SRK60ZSXH-S + SRK25ZSXH-S) 一係 P 記 (CS-RZ24YKA + CS-RZ9YKA)
主要想夠凍 穩定唔易壞 冇咩手尾跟
定係仲有其他牌子可以考慮下?

感謝
重工ZSX同級應該係P記Z系列
咁如果重工ZSX vs P記Z系 又應該點取捨呢?
我投P記一票app多功能啲同埋有防污塗層,另外重工ZSX個面板結構好易都比較易出事
玩法不同.

60zsx 其實outcome coil dry
25zsx 係 coil dry and performance
Z 係Nanoe 加控濕 in auto ran mode

可能會咁玩
100 呎你硬一匹
25zsx
240 呎
Z24zka
Rz24,z24 vs 71zr
其實靚塗層真係好有用
我兩年前裝部窗3/4格力
今年年頭整窗拆左落黎
成部機好似新咁樣
三菱電機 冷暖機MSZ-LN18VFR/B/V 除左貴,有無伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞