冷氣討論 (11)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
你嫌貴又有需要咪睇吓可唔可以用自己方法整,佢整實開天殺價,即係好似裝分體收人$150四塊避震膠一樣
好似係講分體,窗口係上年批變頻俾人屌唔夠凍
整唔整都死

整完會覺得被昆
唔整又嘈到仆街

屌佢
果時班師父仔打杖咁

拆哂部冷氣出黎準備搬上去

果一刻都冇乜機會可以自己整
全部分體,無高度限制
主人房: 1匹變頻冷暖
書房: 1匹變頻淨冷
廳: 2.5匹變頻冷暖

主人房: 菱重DE1/WKH1 或 Panasonic RZ
書房: 菱電GS09 或 Panasonic RU
廳: 菱重DE1/WKH1 或 Panasonic RZ

- 全屋用哂P就好似簡單啲,但RZ RU係咪比起其他牌子eg.菱重菱電大金 多漏水情況?
- 菱重應該無淨冷有內置wifi
- 如果唔要內置wifi, 會唔會有更好選擇?(主要想襟用,少漏水電子問題)
你只可以事後自己諗辦法搞
裝部窗口機如果有石屎台位講緊收你五嚿水,嗱嗱臨隊部機上去封埋邊就收工啦,點會唔快手
你諗得wifi正路就全部同一牌子,你只要求個app俾你喺屋企以外嘅地方開關機就重工,你要求個app同個搖控功能一致就樂聲。
冷暖同淨冷只係幾百蚊,喺你換三部機嘅預算之中只係佔好少,書房你預咗入得去有冷暖都唔係壞事,除非你話你冬天唔會留喺書房。
點為止溫濕雙控?
三菱重工唔係都可以抽濕咩?
同埋p記反而冇咁易壞?
其實心水係panasonic
但如果漏水問題太嚴重就寧願其他
打左去同一間野問,加隔雨靜音綿要$800 人工費+ $700 海綿

問佢可唔可以平啲佢叫我淘寶自己搞

搞到裝完兩日而家要𠝹番開部機

啱啱落去日本城買咗把𠝹刀今晚搞
廳150尺買2匹機
8000至10000 budget
室外機冇張限制
想問下有冇推介?
本身諗住買msz但突然話要5月中先有貨
有冇其他?
間鋪推介我
樂聲 CSLZ18ZKA $8500
有冇伏
大金真係好垃圾
用咗五年,上黎睇,話室外機個摩打壞咗
屌唔撚整 等新屋入伙
呢排熱到仆晒街
室外機無尺吋限制就RZ好過LZ啦……
不過如果無其他特别功能上嘅要求可以睇埋泰國重工。
https://youtu.be/gEWILyyfLvs?si=yX6AlUAdcZ5X6X5m
你可以參考下,我記得昌師傅有講過可以唔拆機搞,當然都要睇返你個位有無限制。
1)制冷控溫控濕
2)可以
3)無人話
你去有貨果度買
點解有位叫你買420. 奇怪. 係到RZ. 咩鋪,伏伏地.
唔好意思, 我搵唔返舊文
現在落雨天想幫部窗口機整塊隔音墊
應該買邊種墊? 易買既, 唔該
假3m 膠地氈二塊,平滑向外就可以.
唔該晒師兄
咁如果我budget 8 至 9k 咩牌子我都ok
2匹冷暖室外機冇限制 有咩推介thanks
2匹 zxsh 過萬out budget
zsh 7千幾
定係買番 rz好d?
謝謝
Rz18
18j2
thanks
18j2 6千都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞