冷氣討論 (11)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
420三菱好啲不論電重,樂聲420都有人話麻麻哋同嘈。

巴打約人上黎睇未?
叫咗出邊啲冷氣師傅睇 佢就話再幫我約大金啲人嚟睇
有無講咩事?
咁最尾都係要大金睇
意思不祇是一面
可能啲人貪420大金比其他大金平
不過唔明點解咁多人想買大金,要功能有Panasonic,要溫控要易洗有電機,要慳電夠凍有重工,大金除咗個牌子仲有乜好J?
又係貪舊時名氣
同日立同理
日立以前都叫做話賣吓創意,依家就算把啦
話好有可能壞電子版
我就係貪佢多功能想買panasonic,但如果你話嘈啲,咁我要再諗下
如果外機離窗夠遠應該問題不大,或者裝返傳統size。
換機,俾錢睇都蝕. 買任何其他牌子都好過.

巴打如果大金師傅上到黎
睇下要幾多錢
特屋企換唔到機
焗要整
傳統size 未必放到諗住420第時整可以係個窗搬出去唔洗搭棚
你可以睇埋重工有wifi有UV殺菌嗰部420,佢除咗個app廢其他功能上嘅嘢我覺得同樂聲420有得fight,同埋⼀匹已經有左右搖擺送風。
重工個壓縮機真心靜
1匹分體掛牆,淨冷功能都夠
有窗台可以放室外機
宜家睇左FTKA25TAV1HN,同CS-YU9ZKA,邊部好D?

上幾個po都有推電機同重工,如果係呢個情況下,有冇邊款好?
都係預4000-5000蚊左右
其實panasonic 個nanoe 有冇用好似uv 勁啲
你問下樓下個post 點解🈶️馬拉大金就知點解有人買.
Nanoe X Mark 3其實都有啲大聲,屋企靜嘅時候會聽到有啲似滅蚊燈嗰啲聲
邊個有用啲就好難講,UV燈都係啲低成本嘢。
重工衰在無得set死長著UV要每次開機後再㩒掣開,同埋最長得兩個鐘。
窗口冷氣機,扭溫度1-5,無製冷。扭6-10個邊先有,係咪壞左?
唔係. 如果日立就扔
就係諗住玩多啲功能,因為都諗住換埋一部窗口pana 又係有wifi 功能,所以先睇埋panasonic 420, 唔知個wifi 控制係街控唔控到但如果返到屋企連左wifi 先控得咁就好on9
用過其他,出街控制係得。
需然有第三方裝置有同様功能。
反而要睇部機個位收唔收到wifi, 我洗衣機死位收唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞