冷氣討論 (11)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
三菱重工有三年保養係唔係屈曬機?
想換廳分體 師傳上嚟睇完位之後suggest 咗以下2部
1. 重工SRK18YN-S7
2. Panasonic CS-YU18ZKA
有冇話邊部襟用啲?廳大概200呎 2匹應該好夠用
求賜教
室內機係唔係唔好對住人長吹?
位置問題要裝係成日坐既位...用擋風板得唔得?
有budget嘅大金 FTKC50TAV1N,中中廷廷嘅就重工SRK53REC1

最近上網搵左間搞,超快搞掂,啲造工都ok
不建議用Panasonic ,第一年就有滴水問題
唔建議用Panasonic ,我試過第一年就滴水,集水槽設計問題
不要用Panasonic , 我就信師傅建議P記,唔夠一年就滴水
師傅,想問冷氣機滴水,集水槽設計問題,有冇得搞?
你好蕉巴 想問下係咪呢款?
最主要都係想襟用 夏天大概7-8成會開咁
唔該晒
新居需要換全屋冷氣,應該需要用吊船,請問師兄有冇好的師傅推介?謝謝。
可唔可以tg比相望下
想請教一下,有兩間房都要裝各一匹嘅冷氣,但因為屋苑限制只可以裝一拖二嘅機。本來目標想搵三菱電機/重工,問咗好多間都話冇貨,唔知有冇咩窿路有希望呢或者有冇咩牌子嘅一拖二推介,因為師傅只介紹大金
大金有新機出,可以去網頁睇
420繼續出垃圾機

2024年新機CSPF 得5.4927,又係馬拉製

買三菱電機GS唔好?
竟然入risora
學埋三菱電機啲嘢入部「日版」俾你哋J樣
Hk risora made in china
怪唔知得部外機同大陸版⼀樣樣,原來係蘇州大金
SRK53REC1,應該唔一樣的
我上網搵世一電業的
我之前上網搵左間叫世一電業,你可以試下報價
利申 非打手
冷氣機成日有怪聲,無啦啦bomb一聲,跟住有啲冰嘅物體,跌出嚟,好細粒好快溶變成水,
想問吓咩情況
其實點解會漏水
裝工問題
結冰
成因
污糟
自己用清潔泡洗無过水
漏種
凹喉
日立左右自動送風窗口機
一睇都知
重工德寶
超源誠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞