冷氣討論 (11)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
係上個post問完 想放寬一下要求

想搵
匹半 同埋 1匹分體式淨冷要襟用嘅

想問下呢個要求有咩推薦
你睇下仲有無ras-10/13bks

無就泰國重工定頻,但地方sqft btu x 0.75 /100
再或者Panasonic.
2個問題
1) 泰國重工定頻有冇型號推介?
2) P記係咪都係RU/YU? 呢兩個系頂分別大唔大?
外機,珍寶個冷排喺尾風扇喺前,同傳統分體一樣有冷排擋住啲垃圾唔會變吸塵機,但份電腦生口位喺側邊維修可能要拆部機落嚟,樂聲就掉返轉結構同窗口機一樣喺兩側吸風冷排喺前面,會積垃圾喺入面,但生口喺機尾維修唔使拆機落嚟。
P記定頻係PN,樂信無對應型號唔好買錯。
我都想問tkt 大神係講P記定頻定係變頻
佢之前有介紹過下變頻因為
上個post就無咩人問P記 所以都想問下P記變頻係咪一匹匹半無重工菱電咁好
匹半 同埋 1匹分體式淨冷要襟用嘅

你睇下仲有無ras-10/13bks

搵左?
搵咗幾間都無
會繼續搵

同時想搵埋後備方案
協興有冇
比較有質素變頻預十年,一年當一半時間開. 定頻 一匹匹半10/13 bks. 二匹以上三菱泰國.

仲有多餘既我唔再答.
頭先問無

不過我都要過幾個月先用到
怕到時無
你打去開利問,不過正常都無.
你用番你上面方案.
平格力.
現未必部部變頻都耐用.
例如大金420 泰國差.
現未必部部定頻都耐用.

想向熟識冷氣既巴打們請教下, 如果屋企新裝修換冷氣有咩推薦
想要冷暖,夠凍夠襟用同靜, 唔易臭 容易清潔同性價比高

兩部既室外機高度都無特別限制

房50呎左右, 但裝室內機既位得930mm闊 想裝一匹 or 3/4匹
廳180呎左右, 想裝兩匹機 室內機無特別限制

追舊po後暫時睇中房gs09 , 廳RAS-18J2KV
想知同唔多價錢有冇更好選擇? 以上兩部又有冇咩特別要注意? 唔該晒
想向熟識冷氣既巴打們請教下, 如果屋企新裝修換冷氣有咩推薦
想要冷暖,夠凍夠襟用同靜, 唔易臭 容易清潔同性價比高

兩部既室外機高度都無特別限制

房50呎左右, 但裝室內機既位得930mm闊 想裝一匹 or 3/4匹
廳180呎左右, 想裝兩匹機 室內機無特別限制

追舊po後暫時睇中房gs09 , 廳RAS-18J2KV
想知差唔多價錢有冇更好選擇? 以上兩部又有冇咩特別要注意? 唔該晒

打錯字
想買2匹淨冷定頻,請問有冇好介紹,見格力仲貴過名牌機(需然知大部份係貼牌)是咪佢好啲?(需然唔想買mic),謝謝
窗口機
如果自己買冷氣再搵師傅安裝會唔會有保養打算一次過安裝3部,感覺上分開做會平D
Ok
匹半得樂聲樂信兄弟,3/4仲有樂信台灣機。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞