冷氣討論 (11)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
No 風.
唔好意思,什麼是No 風?
And match with pipe diameter
反機俾貴啲
想問ching 分體式拆同裝,大概要幾多錢? 嚟大厦維修,已搭棚,需要入小型工程。
你決定買乜機出去搵人報. 你揀完搵俾人射番轉頭幾錢無用.
Enecharge香港用唔著啦,大陸東北就啱使。
信興肯入GX呢類有自動清塵網功能嘅已經好好:
https://panasonic.jp/aircon/products/24gx.html
不過到時又唔知佢會閹啲乜
Eolia Ex 就夠
EX咪即係香港Z嘅日本版

你睇清楚先.
想問菱重2.5匹分體機 SRK60ZSXH-S 同 SRK63ZRH-S 有咩大分別?除咗 ZRH 室內機嘅 size 大咗成個碼之外
本來揀 ZSXH 但周圍都冇貨 電器公司就介紹咗 ZRH 比我
正常zr .
63Zr 同 60zsx 室外機一樣.
室內機63zr 更大更靜抽濕強過60zsx. 63zr出10 m3 風25db. 63zsx 出同等風 3x 中分貝.

63zr 適合夏天開
63zsx 適合春秋也開. 因為細風最少去到5 m3
60zsx not 63zsx
一部冷氣抽唔抽得其中一樣睇蒸發器表面積.
其實無論任何厰除臭都後都加熱減濕,重工泰國冷暖一早有. 所以淨冷機無存在價值
我意思係Z係EX嘅國際公公版。
香港Z係亞太版,就算亞太版都有唔同版本,澳洲版搖控同香港一樣樣但有背光但又得nanoe X Mark2,東南亞版又有分別,同埋港版一匹2.8kW澳洲得2.5kW,港版一匹可能係匹半降頻出嚟,仲有日版一匹EX室外機又細部啲。
唔會咁計. 唔會GX.
Ex 抽濕完全二回事.
Ex 同Z .

咁Gx 又係lx 既公公咁唔駛出.

你話之佢公乜公,睇結果價錢.
Z 公公 RZ 再公LZ
例如Risora 宜家計埋換板10k. 如果7k 又如何.
最後都係買左cs-u12ywa 間鋪話個位裝420無咁安全

連埋安裝都成9千幾
封機頂
老實其實點唔安全. 都係上曬粒 四腳. 真實答案俾人射機.
感謝專業意見 決定買 ZR
老母都驚淨係鎖4腳無依加個種細機咁穩

主要都係佢哋涼就由佢

我諗依部都唔差掛
呢排準備換分體式,但發現間間牌子都係賣緊舊款,有無人知黎緊會唔會有新機出? 幾年前嘅款都賣緊話萬,唔係好接受到。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞