因為一次免費擁抱,竟然識咗個做保險嘅女仔!(3)

807 回覆
378 Like 10 Dislike
多謝樓主比我重拾追故既引
泛起漣漪同心up 由未一齊既甜蜜令我整日心甜
再現實到男主角變左 nana最後推男主角成功既信息
傷心悲痛既每晚nothing
最後咩都冇 巴打都冇埋
贏盡一切定輸光所有 真係難以決擇
今日先睇完個故,留個言先
其實阿穎根本就代表咗好多人,遇上唔同嘅事,諗法同抉擇就會唔同
睇到上面有巴打話自己唔會好似阿穎咁,講明先,唔係攻擊個位巴打,當遇上唔同情況,衍生出嚟嘅行動自然唔一樣。阿穎個情況未算係差,始終佢無去到一定要一筆錢去維持佢嘅生活,只係佢想要更多先選擇同selina一齊。當真係要一筆錢嘅情況出現,又有機會比我得到,我真係唔夠膽話自己唔要。
無論阿穎最後嘅選擇係點,始終會有人講
同selina一齊就比人話食軟飯靠女人,同nana一齊又比人話有錢唔識執,兩邊都要又比人話賤男搭兩船
根本點都會比人講

我望到我個Inbox都知啦

你係話成日有人inbox你講有關以上嘅野?
定我miss咗個post啲咩
最後咩都冇 巴打都冇埋

連幸福都輸掉醉在長街
依然是我最大
連夢想灑一地再任人踩
依然笑得爽快
最後咩都冇 巴打都冇埋

連幸福都輸掉醉在長街
依然是我最大
連夢想灑一地再任人踩
依然笑得爽快

愛你那段時侯
簡簡單單經已足夠
到任何東西應有盡有
誰還留力舐傷口

阿穎的最後一點本性令佢未去到最後的境界,這是可幸還是可悲呢?
最後咩都冇 巴打都冇埋

連幸福都輸掉醉在長街
依然是我最大
連夢想灑一地再任人踩
依然笑得爽快

人生太短 出手要更大 旁觀者不需理解
支持樓主
True 既野永遠都係not good
多謝iphone
其實如果Nana冇喺主角既人生出現過,結局會唔會都係一樣?

Selina仍然會比綠帽主角帶,同事都係會對佢冷嘲熱諷,Nana既出現比左主角一次機會去填補佢既空洞,但只係加劇左主角對呢個世界既憤世嫉俗,主角「成魔」既背後原因有好多,但Nana係咪導火線?

認真回答你,其實係 惡魔之路可以由善意堆砌而成
Nana

Selina仍然會比綠帽主角帶,同事都係會對佢冷嘲熱諷,Nana既出現比左主角一次機會去填補佢既空洞,但只係加劇左主角對呢個世界既憤世嫉俗,主角「成魔」既背後原因有好多,但Nana係咪導火線?

nana個作用係加速膠穎...諗通/放棄

拉番佢上黎
然後再跌多次 係有用過長期沉底

拉番佢上黎

傻豬,睇到結局你地都仲係覺得佢會跌多次 tvb劇情就會答你地結局佢會一無所有,所以做人要點點點呀等等離撚曬地嘅例子。

但故事中男主角嘅原型,佢活得唔快樂,但佢愈來愈有錢,佢得到佢想要嘅野,只係人嘅追求係無止境。

佢就係諗通咗至付出代價,只係你地仲覺得佢諗唔通 性質上我地個個都係嗰班花生友,佢點做你都屌嫁啦,佢有錢咪屌少兩句囉,但都會揾位入佢嫁啦,邊個叫我睇佢唔順眼

而且你入得豪門,你覺得話走就走?知唔知點解咁多有錢人分居都唔離婚?人有錢就要追求面子嫁啦,你覺得佢岳父會容許呢件事發生咩

成日都有人問我,作者如果你係男主角,你會點選擇?仲同我講話自己就一定唔會,因為人唔係得錢,人要一步一步慢慢行,成功至有意義等等說話,我聽完都得啖笑,扮咩清高呀?你起身返工嘅時候都已經等如賣咗尊嚴俾你老闆嫁啦,只係個報酬少個男主角好撚多咁解。

講得出咁清高嘅說話,根據我嘅inbox統計得知有三種人,一係你係學生(未做過野嗰啲),一係你屋企環境唔錯(仲要屋企人唔會俾壓力你出去做野),一係你個道德高地高撚過喜瑪拉雅山,成日同我玩獨孤九劍無招勝有招

btw,我唔係話你,只係見有人講開呢個話題順便簡單解說下

( 睇下有幾多人覺得唔岩聽嬲嬲豬俾負評 )
下個故都會系到出?
下個故都會系到出?

系你老母咩
好想要個打包 呢篇文好寫實

拉番佢上黎

傻豬,睇到結局你地都仲係覺得佢會跌多次 tvb劇情就會答你地結局佢會一無所有,所以做人要點點點呀等等離撚曬地嘅例子。

但故事中男主角嘅原型,佢活得唔快樂,但佢愈來愈有錢,佢得到佢想要嘅野,只係人嘅追求係無止境。

佢就係諗通咗至付出代價,只係你地仲覺得佢諗唔通 性質上我地個個都係嗰班花生友,佢點做你都屌嫁啦,佢有錢咪屌少兩句囉,但都會揾位入佢嫁啦,邊個叫我睇佢唔順眼

而且你入得豪門,你覺得話走就走?知唔知點解咁多有錢人分居都唔離婚?人有錢就要追求面子嫁啦,你覺得佢岳父會容許呢件事發生咩

成日都有人問我,作者如果你係男主角,你會點選擇?仲同我講話自己就一定唔會,因為人唔係得錢,人要一步一步慢慢行,成功至有意義等等說話,我聽完都得啖笑,扮咩清高呀?你起身返工嘅時候都已經等如賣咗尊嚴俾你老闆嫁啦,只係個報酬少個男主角好撚多咁解。

講得出咁清高嘅說話,根據我嘅inbox統計得知有三種人,一係你係學生(未做過野嗰啲),一係你屋企環境唔錯(仲要屋企人唔會俾壓力你出去做野),一係你個道德高地高撚過喜瑪拉雅山,成日同我玩獨孤九劍無招勝有招

我係話
Nana 係佢跌多次既位姐

都多謝你咁大篇回覆
我冇穎嫁入豪門既經歷
但俾我我都會咁

我都是齋睇同正評算了

拉番佢上黎

我係話
Nana 係佢跌多次既位姐

都多謝你咁大篇回覆
我冇穎嫁入豪門既經歷
但俾我我都會咁

我都是齋睇同正評算了

同你講個咪咪呀 其實我都無,我都係靠觀察某個人而寫

無咩野我都係接受現實夠鐘返工同埋寫故算啦

拉番佢上黎

現實個個人都有個價架啦
睇番71遊行1000蚊就撚到幾多人就知
個個都話自己點自己點
但係如果有人比到你想要既野你
你估你真係仲係咁清高話唔要?
現實可能有 但一定唔會係我地
喺香港有錢真係玩哂
終於追哂
nana
呢個故終於完左了, 不過個感覺好深刻
我同意有位巴打話中間既內心戲比較拖, 但讀者群太多, 有讀者係鐘意睇內心戲

不過整體黎講, 個故仔好到肉, 而且非常貼地, 睇既時侯好容易入戲

到最後, 真係會問 如果我係阿穎, 會唔會揀同佢一樣既路??
定係繼續做番自已, 一個唔洗日日帶住面具, 只為自已同愛人而活既自已?

一般圍爐的失敗者是很可愛的,他們為了掩飾自己的失敗會亮起聖人模式,站在假道德高地上對所有世事冷嘲熱諷,人云亦云,他們的言論根本沒有任何立場可言,只要不斷反對事物,只破不立,是最容易令自己看起來獨具智慧。

在古希臘時有一班近似的人被稱為詭辯家,而柏拉圖直接的稱他們為「智妓」。

有人說,不要活在世人的眼光,這樣的話我們會活得很辛苦。
個故好好睇
我都有啲身同感受 太好人到最後都唔會得到啲咩 但可惜我自己又做唔到男主咁 可能唔夠經歷啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞