因為一次免費擁抱,竟然識咗個做保險嘅女仔!(3)

807 回覆
378 Like 10 Dislike
同埋有種錯覺
呀穎話natalie一d都唔似日本明星
呢個故又咁強調nana似日本明星
再加上咁sad既ending...
natalie口中nana既近況完全可以係大話
希望nana真係無因為呀穎而改變出賣自己啦....

iphone巴都特登留白, 冇直接交代Nana現狀, 大家就向好嗰方面諗啦
好sad唉
睇到自己都好sad
同埋有種錯覺
呀穎話natalie一d都唔似日本明星
呢個故又咁強調nana似日本明星
再加上咁sad既ending...
natalie口中nana既近況完全可以係大話
希望nana真係無因為呀穎而改變出賣自己啦....

iphone巴都特登留白, 冇直接交代Nana現狀, 大家就向好嗰方面諗啦

其實我覺得Selina老豆比個陷阱呀穎踩
無啦啦又話要收鋪
又話搞左個保險妹叫呀穎唔好對佢個女唔住
似係想呀穎收皮咁

想將隻老虎變成貓 咁樣就無後顧之憂,安安份份做佢地屋企供養嘅女婿
其實如果Nana冇喺主角既人生出現過,結局會唔會都係一樣?

Selina仍然會比綠帽主角帶,同事都係會對佢冷嘲熱諷,Nana既出現比左主角一次機會去填補佢既空洞,但只係加劇左主角對呢個世界既憤世嫉俗,主角「成魔」既背後原因有好多,但Nana係咪導火線?
新故預告兼彩蛋

手機的鬧鐘一響,我在凌亂的衣物堆中找回我的手機,然後再找回我的內褲,把衣服穿起,,環顧一下酒店的房間,打量著躺在床上的女生,接著再到浴室梳洗整理一番。

從浴室走出來的一刻,有一位連名字也有點模糊的女性,用上33C的身材擁抱著我,在我耳邊說了一聲,

「早晨。」

我對她使了一個眼色,

「返工啦。」

然後她把一張類似卡片塞到我的褲袋中,接著我再從褲袋把卡片拿了出來,仔細一看是她的電話號碼;

「Sally 6xxxxxxx 」

她再輕聲對我說道,

「下次再去飲野Call我。」

我點了點頭,然後該位名叫Sally的女孩打量著我問道,

「你好熟口面!我係咪喺邊度見過你?」

我自豪地說,

「電視掛?個個都話我似韓星嫁啦。」

她撒嬌地「咦」了一聲,作狀地拍了我的胸肌一下,然後再來一個輕吻。

輕吻過後她對我問道,

「你好似未俾你電話我?」

正當她準備從我的褲袋取出電話之際,我對她道著,

「我寫俾你。」

「Okay!」

我隨便拿了酒店的便利貼,寫上字後再把便利貼對摺放在床頭。

「咁我走先啦,你沖涼啦。」

她柔聲地說,

「Okay。」

當我離開房門的一刻,昨晚的激戰所使的招式,覆雨翻雲的場景便會抛諸腦後。

無可否認,那位Sally樣貌身材,甚至床上功夫亦絕對不錯,而且身上所用的手袋和飾品絕非便宜貨,可是......我的格言是一晚過後便再沒有然後。

未知當那位Sally驚見那張「218五個0 call 我啦」的便利貼後,會有怎樣的反應?

算吧,反正不會再見面,更何況像她給過我的電話號碼卡片,家中雖然有很多,但是從來沒有一個電話號碼是儲存在手機中。

風流?至少我不下流便行了。

我有三不吃,人妻不吃,有男朋友的不吃(但不知者不罪)還有處女不吃。

算是一個有原則的仆街吧?

我叫肥基,不過這個是我中學時期的別名,現在人人都叫我「基神」或者 Keisson;

首先要利申,我絕不是基(同性戀),只不過是中文名有一個基字,至於我的全名......

算吧,也許不必知道我是誰,只需要知道這個故事就行了。

話說中學時期,我的確是一位肥仔,在機緣巧合下,因為一場為期七日的高燒不退,然後一個月的時間食慾不振,因此而瘦了下來。

瘦了下來,我開始為我的身形而自豪,再稍為操練一下,配合擁有完美的180身高比例,因此在高中時期成為了中學的男神,開展了我多姿多彩的人生,嚴格來說,高中時期才是我人生的開始,至於以前的日子簡直是黑歷史,更印證了你的樣子如何,你的人生也必如何。

肥基
肥基完左會唔會出NANA
食女基
個sally唔通係selina之前啲fd?
終於追晒成個故, 決定留言講下感受。多謝唉瘋人巴打呢個故, 真係近期比較精彩嘅故, 巴打好多關於主角嘅內心刻劃都好細緻好到肉, 睇住主角由大好青年慢慢黑化到最後結局返唔到轉頭真係好心噏!!

最感觸係阿穎聽到nana同個friend响餐廳嘅對話之後對nana態度嘅轉變, 其實我覺得好多嘢真係一念之間, 其實nana都已經清楚表明唔會翻撻前度, 但阿穎聽完就係過唔到自己, 放大nana嘅所謂"錯", 反而對自己搵返selina呢件事縮小, 最後促成呢個結局。

人就係咁,
終於追晒成個故, 決定留言講下感受。多謝唉瘋人巴打呢個故, 真係近期比較精彩嘅故, 巴打好多關於主角嘅內心刻劃都好細緻好到肉, 睇住主角由大好青年慢慢黑化到最後結局返唔到轉頭真係好心噏!!

最感觸係阿穎聽到nana同個friend响餐廳嘅對話之後對nana態度嘅轉變, 其實我覺得好多嘢真係一念之間, 其實nana都已經清楚表明唔會翻撻前度, 但阿穎聽完就係過唔到自己, 放大nana嘅所謂"錯", 反而對自己搵返selina呢件事縮小, 最後促成呢個結局。

人就係咁,

上面錯手快快㩒咁回覆....

人就係咁, 往往寛己嚴人, 自己錯就理所當然, 對方錯就覺得自己受咁大委屈不能接受, 呢個真係人性嘅弱點......

雖然係sad end, 不過真心覺得好睇, 期待巴打下一部作品
今日先睇完個故,留個言先
其實阿穎根本就代表咗好多人,遇上唔同嘅事,諗法同抉擇就會唔同
睇到上面有巴打話自己唔會好似阿穎咁,講明先,唔係攻擊個位巴打,當遇上唔同情況,衍生出嚟嘅行動自然唔一樣。阿穎個情況未算係差,始終佢無去到一定要一筆錢去維持佢嘅生活,只係佢想要更多先選擇同selina一齊。當真係要一筆錢嘅情況出現,又有機會比我得到,我真係唔夠膽話自己唔要。
無論阿穎最後嘅選擇係點,始終會有人講
同selina一齊就比人話食軟飯靠女人,同nana一齊又比人話有錢唔識執,兩邊都要又比人話賤男搭兩船
根本點都會比人講
唔明 執左都可以用同名係附近開翻間鋪

一樣用開既野 唔係話轉個新就可以解決問題
就算幫你樣野升級 個感覺已經唔同左
佢講緊間鋪佢放左好耐心血落去

即係條路唔係得一條 係 間鋪無左咪努力係新環境繼續做 係鋪面搬鋪一個月後係第二到重開都可以丫 既然有心搞 調轉講其實係有人比錢叫佢地轉鋪姐 做樂而不為

即係條路唔係得一條 係 間鋪無左咪努力係新環境繼續做 係鋪面搬鋪一個月後係第二到重開都可以丫 既然有心搞 調轉講其實係有人比錢叫佢地轉鋪姐 做樂而不為

只可以話係因為劇情需要肥基都走,所以先有嘅安排
現實上收鋪經常都有㗎啦,去第到再開過咪得囉,有人有招牌有錢

你地唔係天真到覺得開地舖開一間食肆,幾十萬至一百萬就搞掂?就算開樓上舖風險更大,打和都已經偷笑,仲要係食肆 牌呢,裝修呢,經營成本,頭三個月租金,仲有按金呢

如果唔係點解啲小店一加租就要執?

佢走你估真係因為無咗間舖咩,係對住個兄弟心灰意冷

仲有你估佢岳父叫佢收舖呢個舉動無其他暗示?即係叫你乖乖地聽話,安安份份做一個女婿!
今日先睇完個故,留個言先
其實阿穎根本就代表咗好多人,遇上唔同嘅事,諗法同抉擇就會唔同
睇到上面有巴打話自己唔會好似阿穎咁,講明先,唔係攻擊個位巴打,當遇上唔同情況,衍生出嚟嘅行動自然唔一樣。阿穎個情況未算係差,始終佢無去到一定要一筆錢去維持佢嘅生活,只係佢想要更多先選擇同selina一齊。當真係要一筆錢嘅情況出現,又有機會比我得到,我真係唔夠膽話自己唔要。
無論阿穎最後嘅選擇係點,始終會有人講
同selina一齊就比人話食軟飯靠女人,同nana一齊又比人話有錢唔識執,兩邊都要又比人話賤男搭兩船
根本點都會比人講

我望到我個Inbox都知啦
肥基
有段寫得幾特別,當主角以為nana變左保險雞時他想用他所有金錢救回nana,但之前他為左金錢而放棄nana,現在他可以為nana而放棄金錢,明明放棄自己良知又想找回,他有冇想過他已經不是最愛自己,而是代表良心的nana ,再有一次機會,他會選麵包還是飲水?

JW 矛盾一生

得到一刻開心過後 不開心
怎麼都不開心 誰責任
拖拖拉拉最後還是 不發奮
永遠看不見未來 被愛軟禁

矛盾只因深愛著 你知嗎
誰期望這刻擁抱完 然後吵架
你為我放一場煙花 跌下來瘡疤
痛定思痛 未來 算吧
回頭看最初多快樂 記得嗎
竟會沒決心成家
當你遲遲未改變 就讓我改變吧
這個決定多可怕

偏偏分手這種對白 說出口
永遠有個傷口 移不走
搞不清楚我累還是 你不夠
作個最適當決定 別再佔有

矛盾只因深愛著 你知嗎
誰期望這刻擁抱完 然後吵架
你為我放一場煙花 跌下來瘡疤
痛定思痛 未來 算吧
回頭看最初多快樂 記得嗎
竟會沒決心成家
當你遲遲未改變 就讓我改變吧
這個決定多可怕

落魄的淚如雨下 別軟化
天會同情我嗎 只好逼我瀟灑 明白嗎

矛盾只因深愛著 你知嗎
誰尋覓愛的一個人 然後不嫁
仰望過那一襲婚紗 美麗而孤寡
你沒想過 未來 對吧
回頭看最初多快樂 你捨得嗎
竟會沒決心成家
當你仍然未開竅 就讓我開竅吧
我替你自私好嗎

你地唔係天真到覺得開地舖開一間食肆,幾十萬至一百萬就搞掂?就算開樓上舖風險更大,打和都已經偷笑,仲要係食肆 牌呢,裝修呢,經營成本,頭三個月租金,仲有按金呢

如果唔係點解啲小店一加租就要執?

佢走你估真係因為無咗間舖咩,係對住個兄弟心灰意冷

仲有你估佢岳父叫佢收舖呢個舉動無其他暗示?即係叫你乖乖地聽話,安安份份做一個女婿!

絕對同意,要開一間高級餐廳,開支無返三幾百萬都未必得。一百幾十萬,茶餐廳咩?
仲有你估豪門女婿好易做?陳子聰由型男model變到大肥佬。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞