因為一次免費擁抱,竟然識咗個做保險嘅女仔!(3)

807 回覆
378 Like 10 Dislike
男主個種性格其實代表咗大部分人
高不成低不就,想貪無本事,想過普通生活,唔甘心
將好多嘢都推落人同社會度,不停自怨自艾
有心要白手起家唔喺話易,但都唔會無可能,男主成日舉旗不定咁左右自己,真喺好難頂

想要又想做好人又怕上身但又唔撚話得

所以佢開始想做壞人又屌佢 你個立場呢 巴打你啲反方評論不嬲都唔低汁有立場嫁喎!
覺得nana上左啊穎屋企先講個段野

nana都係比人hurt得好勁先會遇到呀穎
如果佢真係上左去發現呀穎講大話應該唔會仲咁好講到咁
除非佢去酒店都比個客上左啦

可能一人一次當無數
好鍾意今次樓主呢個故,比之前嘅故事更貼地,更到肉,期待故事發展👍🏻👍🏻
覺得nana上左啊穎屋企先講個段野

nana都係比人hurt得好勁先會遇到呀穎
如果佢真係上左去發現呀穎講大話應該唔會仲咁好講到咁
除非佢去酒店都比個客上左啦

可能一人一次當無數

打和啦Super
好鍾意今次樓主呢個故,比之前嘅故事更貼地,更到肉,期待故事發展👍🏻👍🏻

巴打好耐無見

有心要白手起家唔喺話易,但都唔會無可能,男主成日舉旗不定咁左右自己,真喺好難頂

終於有人開始講得出某啲重點啦 我發現啲正反評論開始高汁

身邊唔少朋友喺咁

所以佢開始想做壞人又屌佢 你個立場呢 巴打你啲反方評論不嬲都唔低汁有立場嫁喎!

[上網睇文勿認真]
作為一個你寫乜我都受既讀者
膠穎佢好人屎(or衝擊未夠大將佢逐出自欺comfort zone果陣)正常會爆屌佢立糯
去到咁上下就會聖人
覺得唉佢都是傻豬 投射左自己落去
呢篇文係我最鍾意巴打寫既三篇文中既其中一篇,加油

另外兩篇
書呆子與籃球女神的那些年
鋼琴下,遇見愛
Lm

終於有人開始講得出某啲重點啦 我發現啲正反評論開始高汁

身邊唔少朋友喺咁

我自己都係半個
只係冇將啲野推落社會
個故真係好現實 有預感結局好sad
個個表面對你笑笑口
其實各懷鬼胎
問心如果你係男主 你會要Selina定Nana
99%人都要Selina啦
其實我係嚟留名 做左好耐CD ROM啦

其實呢part好啱
學子華咁講 個個都心諗自己係主角
個問題你套戲既戲名只係配角
真正做到主角永遠輪唔到我地
跟住就喺到抱怨 點解冇人欣賞我
點解冇人發現我既潛質
不斷咁推卸責任
反而唔會諗下自己有咩問題
唔去改變下自己
去到最後就只會不斷咁將問題推落人地到
自己完全冇罪咁
曾經我都係呢種人
可是?
如果我仲係係香港生活,或者我都會變成男主角的狀態
依家的我覺得其實男主係太過在意人地的睇法多過自己點諗,其實佢根本唔知自己想點,佢只係一味去聽人地點睇佢,然後就覺得唔甘心,唔想人睇佢唔起,但事實上如果人地係要睇唔起你,你有財有勢,人地都會係背後唱你唔係靠自己,靠條女有咩好羨慕,所以環境根本唔會因為佢地位而有咩大改變,依家就睇佢最後會唔會察覺其實佢自己真正想要咩野
Live!!!

巴打好耐無見

你記得我😄?
近來多數做CD-ROM,不過終於忍唔住要留返句說話支持你。加油💪🏻💪🏻
如果我仲係係香港生活,或者我都會變成男主角的狀態
依家的我覺得其實男主係太過在意人地的睇法多過自己點諗,其實佢根本唔知自己想點,佢只係一味去聽人地點睇佢,然後就覺得唔甘心,唔想人睇佢唔起,但事實上如果人地係要睇唔起你,你有財有勢,人地都會係背後唱你唔係靠自己,靠條女有咩好羨慕,所以環境根本唔會因為佢地位而有咩大改變,依家就睇佢最後會唔會察覺其實佢自己真正想要咩野

同大家講,我就一個咁簡單嘅情節問過至少數十個唔同嘅人!成個故事做過統計,做過好多實驗,其中得出一個結果就係......

佢最想要呀?定係你最想佢選擇,你想佢要嘅野?

設身處地去諗,男主角不論廢定軟弱,做好人定壞人,佢都已經俾人定型,俾人責罵,不論無錢俾人背後唱,靠條女有錢又係俾人背後唱,根本男主角到咗呢一個地步已經唔再需要介意俾人唱唔唱嘅問題,你睇唔到佢再偷聽嘅時候個感受係點?無憤怒,只係覺得正常,而佢個內心慢慢咁轉變?

講到尾,人已經被所謂主觀道德蒙蔽以為客觀去睇呢件事。

唔講咁多,結尾再慢慢講返......

希望你地記住一句,人內心嘅魔鬼係由其他人召喚出來,我地係群體動物,離唔開三件事,而且嗰三件事係一個循環!慢慢思考再下評論!

不過我都好開心,見啲評論由一味盲屌到開始去到會思考一下至作評價,開始睇透某啲位,證明呢個地方仲有人會用腦,唔係一味睇甜故打丁!

[上網睇文勿認真]
作為一個你寫乜我都受既讀者
膠穎佢好人屎(or衝擊未夠大將佢逐出自欺comfort zone果陣)正常會爆屌佢立糯
去到咁上下就會聖人
覺得唉佢都是傻豬 投射左自己落去

正常!巴打如果可以試下多啲用唔同觀點去分析一件事(但唔好變咗做離地撚同埋變咗做假道德撚),你嘅思路會比其他人睇得更透。

其實呢part好啱
學子華咁講 個個都心諗自己係主角
個問題你套戲既戲名只係配角
真正做到主角永遠輪唔到我地
跟住就喺到抱怨 點解冇人欣賞我
點解冇人發現我既潛質
不斷咁推卸責任
反而唔會諗下自己有咩問題
唔去改變下自己
去到最後就只會不斷咁將問題推落人地到
自己完全冇罪咁
曾經我都係呢種人

但呢種人最終會變成兩種......一種就變成子華神嘅人,對世事睇得透,另一種就變成活在現實嘅人,行事會變得自私同埋不擇手段!

巴打好耐無見

你記得我😄?
近來多數做CD-ROM,不過終於忍唔住要留返句說話支持你。加油💪🏻💪🏻

緊係記得啦!遠呂智
呢篇文係我最鍾意巴打寫既三篇文中既其中一篇,加油

另外兩篇
書呆子與籃球女神的那些年
鋼琴下,遇見愛

多謝巴打
Nana個晚既事都偷聽左 nana都內疚 驚
仲要聽到nana咁堅定唔受家人旁人影響同浪漫攻勢都要同佢一齊 一齊一段時間
一個玩左你咁多年既ex 冇實質金錢利益都可以ff到自己借佢有名利
恨名利恨傻左 以為自己好醒
貪心 以為爛命冇野輸 自卑到自大 不斷搵藉口合理化自己既錯
我都負過一個對我好好既ex 冇珍惜 拍左好耐
當分手後 先驚覺 個種內疚自責 係痛苦過比人傷害
希望阿穎回頭是岸(9成sad end)
支持樓主
Nana個晚既事都偷聽左 nana都內疚 驚
仲要聽到nana咁堅定唔受家人旁人影響同浪漫攻勢都要同佢一齊 一齊一段時間
一個玩左你咁多年既ex 冇實質金錢利益都可以ff到自己借佢有名利
恨名利恨傻左 以為自己好醒
貪心 以為爛命冇野輸 自卑到自大 不斷搵藉口合理化自己既錯
我都負過一個對我好好既ex 冇珍惜 拍左好耐
當分手後 先驚覺 個種內疚自責 係痛苦過比人傷害
希望阿穎回頭是岸(9成sad end)
支持樓主

咁如果有實際利益呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞