因為一次免費擁抱,竟然識咗個做保險嘅女仔!(3)

807 回覆
378 Like 10 Dislike
A0 John係寬頻仔
睇完之後好失落
或者依個就係大部份香港人的寫照?
究竟你要的係生存定係生活
今朝一出門口即刻追埋個結局,實在非常貼地。
老實講,作者寫得已經手下留情,如果去盡啲,嗰個開床單嘅保險女就會係Nana,到時男主角就會仲陣撼。
期待你下個故事👍🏻
點解我會諗起取消資格依首歌

睇完之後自己會好多反思 好多想法
咁既故真係好少有
好多謝樓主比左咁好既故大家去思考人生價值
老實講,作者寫得已經手下留情,如果去盡啲,嗰個開床單嘅保險女就會係Nana,到時男主角就會仲陣撼。
期待你下個故事👍🏻

如果nana係變左為左開單既保險女只會為男主帶黎一剎那既陣撼,有機會發展為情婦,唔會話令到男主長遠既追悔,只會令男主後悔一時,但係nana跟左IT男會為男主帶出左好多感悟
期待你下個故事👍🏻

保險雞係Nana冇咁好. Nana愈平凡, 先托得起阿穎呢個窮得只剩下錢嘅好人.

男人, 唔可以窮
Sad but true
thx iphone巴, 呢個係我兩登睇過最高汁嘅故
期待你下個故事👍🏻

如果nana係變左為左開單既保險女只會為男主帶黎一剎那既陣撼,有機會發展為情婦,唔會話令到男主長遠既追悔,只會令男主後悔一時,但係nana跟左IT男會為男主帶出左好多感悟

同埋nana個角色好強調忠於自己,而男主係不擇手段上位,兩者造成強烈對比,愛情同麵包既選擇,有人為左愛情可以唔要麵包,有人為左麵包唔要愛情,如果nana變左,故最後就只會變左想帶出呢個世界愛情唔夠麵包緊要,而nana轉左行簡麵包,就導出追求愛情既係需要勇氣,就算有錢都買唔到
利申9upper是我
睇到好沉重
因為Nana既職業,樣貌,唔清楚佢過去既人,只會喺背後話佢係一個玩夠之後搵毒撚埋單既港女
好事黎 唉
好睇, 多謝唉瘋
睇到喊左 屌
期待你下個故事👍🏻

同埋nana個角色好強調忠於自己,而男主係不擇手段上位,兩者造成強烈對比,愛情同麵包既選擇,有人為左愛情可以唔要麵包,有人為左麵包唔要愛情,如果nana變左,故最後就只會變左想帶出呢個世界愛情唔夠麵包緊要,而nana轉左行簡麵包,就導出追求愛情既係需要勇氣,就算有錢都買唔到
利申9upper是我

巴打都好有道理,估唔到9up幾句,竟然會有巴打會認真覆。
的確,Nana變左保險雞,可能只會有一剎那嘅震撼,但如再仔細諗,阿穎會唔會因此而後悔,因此而補償Nana?如果真係將Nana變為情婦,可能更加能夠突顯當中嘅墮落、沉淪、人性嘅醜惡。喺現實社會入面(尤其係大陸),呢種事係時有發生。
當然,如果去到咁嘅地步,成個故事就有啲流於負面,太過黑化、過火。
依家咁嘅結局,反而既能反映社會實況(Nana搵毒L埋單),又避免太過負面(Nana辭職冇做保險)。
不過我個人想知iPhone巴打有冇諗過咁寫姐。
利申:純粹9up,不喜勿插
劇情進展快咗好多
男主角心態轉換得好急速,我覺得描寫多d佢心理有幾唔平衡會再帶出多d個種內心矛盾嘅感覺

因為學壞只需三日就夠(其實我cut咗好多)畢竟呢度係連登,結果係我個inbox平均一日覆十幾個離地小寶寶,我已經好用心回覆,結果佢地都係要屌,我遲咗覆佢,佢就要話,你唔覆我即係你認你有錯啦,唔敢覆呀?

好慘
我要nana 啊
睇到好心UP
樓主你都係我個心到開左個好大既洞
BTW話我清高扮晒野都好
真係有幾錢都唔會為左錢同個比帽自己戴既有錢女
而放棄一個咁好既女仔
香港地借十幾萬入股肥基間舖頭仔真係有咁難?
講到尾都係呀穎求變又大貪但係又唔想捱想不勞而獲
可惜現實大部分都係呢D人

希望NANA一生中最愛果個唔係呀穎係IT肥仔啦
同埋有種錯覺
呀穎話natalie一d都唔似日本明星
呢個故又咁強調nana似日本明星
再加上咁sad既ending...
natalie口中nana既近況完全可以係大話
希望nana真係無因為呀穎而改變出賣自己啦....
唔知幾時有下個故仔呢
唔捨得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞