因為一次免費擁抱,竟然識咗個做保險嘅女仔!(3)

807 回覆
378 Like 10 Dislike
變壞都壞得幾快

你學壞要幾耐
留在一星期文未睇 已經去到咁現實
阿媽盤算下個男仔俾唔俾到好生活個女係應該
但當面講出黎 好赤裸

有呢種阻力條女先死心塌地

但條仔仲死唔死心塌地已經係一個問題

條仔就迷失左,所以先會覺得自己好撚醒
變壞都壞得幾快

實早就有想法

過埋條界姐
在線上

我自己都好怕同人交心, 好多人喺你面前口講一套, 背後就講另一套.

有時好似NANA老母咁擺撚到明嘅真小人可能仲好過D人前好話背後壞話嘅偽人.
作者功力又增加左~~ D文有d心寒既感覺~~
已經feel到係sad ending
仆街
黑化
學好三年 學壞三日
錯既唔係主角
錯既係個世界
學好三年 學壞三日

諗通左自己低能
點知變左個sociopath
用左兩晚由零追到live
學好三年 學壞三日

諗通左自己低能
點知變左個sociopath

嗱,講定一個立場,我唔認同所有事情,所有人變壞,就會有人唔理前因後果而去都歸納去反社會人格,而且反社會人格都會個誘因,你用低能呢啲字眼其實真係好歧視,亦好反映一個人嘅品行,因為現實中我做義工都幫過好多真正反社會人格嘅人。

就好似抑鬱症咁,到依家啲人一聽到都會話抑鬱症係痴線一樣,唔知你會唔會覺得係啦。

而且反社會人格呢一點係好難介定,就算我問一個做心理醫生嘅朋友或者做精神科醫生嘅親戚,佢地都要用好多層面去做決定,而且亦唔可能100%去作準。

仲有一個人因為反抗,唔想再受人嘅欺壓,你就決定話佢係反社會,咁樣你同中共或者港共去欺壓一啲抗爭者,然後再從旁笑柒佢地嘅人有咩分別?

成個故事,我講明係諷刺呢個社會,用內心戲去剖白呢個世界,我都估到會引出好多唔同睇法嘅人,但我對於有啲意見都幾感到意外,可見現實中嘅男主角活喺呢個社會,就算佢唔去反社會,社會嘅人都會去反佢,上兩頁已經有兩個例子出現了

到底係呢個社會造就人去反佢,定係啲人真係傻咗無啦啦走去反佢?
Push
在線上

Chapter 24 誘惑 (中)

現在的我就像一頭愛追車子的小狗,追到了也不知道要怎樣,只是隨心所欲,跟隨著貪念和慾望所支配的意識行事。

看著Nana甜絲絲地笑著,那張柔美的臉,讓我的惻隱之心在作動,另一邊廂魔鬼不停地在提點著我;

魔鬼對我說,想想兩天以來所受的侮辱?想想這段日子以前所受的苦?再看看現在的改變,你得到了愛,得到了一位絕美的情人,只差一步她就完全是你,而且別忘了她的母親如何輕看你?發洩一下也沒有錯吧,更何況我深信她也會心甘情願。

我的腦海不停浮現起某些淫邪的畫面,那一幕幕來自幻想的情景,除了讓我感受到快感以外,還有久違了的滿足感。

這也是我想追求的事情嗎?

魔鬼對我說,這是人之常情,瞧瞧自己那顆黑洞般的內心吧,它在等待,一直在等待被填滿的感覺,剛好Nana現在是把內心填滿的必需品,別再假裝正人君子吧;

你不是說過了嗎?要愛自己多一點。

你說過了,隨心所欲的追求內心的慾望。

「我轉頭想煮餐飯俾你食呀。」

「下?」

「係呀,睇你一定好耐無喺屋企食飯,我想煮餐住家飯俾你食呀!雖然......手勢麻地,嘻。」

再望著Nana一臉無知的樣子,還在我耳邊說著一會來到我家的時候,要煮一頓住家飯給我。

住家飯這個名詞不但已經陌生,伴隨著是一點點愉快的童年回憶。

魔鬼呀!還是算吧,這個女生,就算明知自己會傷害全世界,我也不敢傷害了她。

魔鬼嘲諷地笑道,你還是等待下一回被羞辱吧,好人!哈哈。

Nana問道,

「好唔好呀?煮飯俾你食?」

我滿懷感動的心對她說道,

「緊係好啦。」

想不到,像Nana這位活像公主的女生,跑到街市買菜時的功架不比家庭主婦遜色;

她愈是難得,愈容易成為激發內心慾望的催化劑,內心的佔有欲、貪念和激烈的情感同步上揚,愈愛愈想擁有,愈想擁有愈是難過;

總有一天,我會忍不住傷害Nana,就算在她心甘情願之下,精神上也是侵犯了她無異,因為我只是為了發洩內心的憤怒和獸性而已。

某程度上,Nana是我的枷鎖,同時是內心的最後一點良知和理性。

魔鬼想必痛恨她非常,可是我正正選擇了一邊和她交往下去,一邊與魔鬼進行交易,滿足來自對日常生活的慾望。

待續
在線上
在線上
魔鬼呀!還是算吧,這個女生,就算明知自己會傷害全世界,我也不敢傷害了她。

希望阿穎可以堅守呢點到最後

希望阿穎可以堅守呢點到最後

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞