One Piece海賊王 1107話情報+討論

902 回覆
43 Like 8 Dislike
唔信光劍傷唔到
其實都有機會,叫得大事件,搵啲重要角色祭旗都好合理
反正齋計天龍人都仲有伊姆 四老坑 神聖騎士團,唔怕冇怪打
黃猿似呢篇直接收皮啦,一來已經講明呢單野結局會震撼世界,如果淨係走佬唔收大將5老星皮邊夠震撼。
二來路飛都講過2年後唔會再見到大將就逃走,前2次(藤虎,綠牛)都冇收大將皮,今次難得同大將正面交鋒都唔收佢皮要等幾時
黑鬍子要得到世界,肯定要打低天龍人
究竟One Piece 係打低天龍人關鍵定係打低天龍人獎品
睇黑鬍都追緊One Piece,估計都係邊個得One Piece 得世界
用霸氣抵抗果實能力,呢樣野一直都講緊。
路飛硬食熱息,羅中毒自解,明哥抗冰,
為左增強紅髮等既無能力者,將霸氣凌駕果實之上。

最終如果有人可以用霸氣檔光劍,我唔覺得有咩問題。
其實完全靠撞彩
如果黑暗果實,唔係白團出現
佢去到今日都仲係扮傻

當然主角都係靠好彩

明明山治上集都踢到光,係咪見冇咩讀者有反應,今話要黃猿比埋反應

山治年來了
照計佢未食果實前已經打傷到紅髮,其實好難扮傻仔
會唔會係講佢 D一族
我一個月前就推理泥佬口中嘅大人係黑鬍
估唔到咁快會有答案
唔係想認屎認屁
但成個連登我無見過其他人估過係黑鬍
我亦無睇過任何youtuber有講過呢樣野
https://lihkg.com/thread/3586373/page/22
黑胡子收左泥佬做靚。會將成個故事加速。

下一步點都應該係古代兵器,
原本仲諗住捉英雄換個島番來自己做國王,可以加速劍指世界政府。

至於用三眼女解讀羅手上既歷史正文條線,唔知仲有冇用。反正黑胡應該儲唔齊??
如果覺醒,係咪世界通行呢
上集踢散光,今集踢激光束

今集威力集中同勁好多。

芬奇一直用呢招搵食,可以一招打穿五老星。
黃猿今集驚訝都好正常

雷利踢散果次搞到大爆炸。

今次山治愛的力量唔簡單,真係似食左過期春藥
一兩個月前
我將路奇同黃猿劃為同級
結果俾人一大堆負評
如果卓洛對位係路奇
山治對位係黃猿
咁更加引證到路奇同黃猿至少係同級

有班人成日講路奇俾人秒
點解N咁多話之後佢都仲係度?
𣊬移果實限制同島
勁少少見聞色都搵到佢
肉球果實完美屌打
其實系咪武裝色就得
我都大跌眼鏡,覺醒路奇有大將/招牌大將/將星級,同大將一樣對位雙翼。

我本身覺得可以輕鬆秒點知契仔仲同路奇玩緊拖延戰。

今集個情況,
一,似路奇屈速拖住契仔等佢哋全團離唔到島。
二,契仔真係秒唔到,甚平要去幫秒。
路奇明顯同科比一樣
比尾田上修左 有版本更新大buff

唔知點解個個都接受唔到路奇係勁左
咁同門門果實有乜分別
手術果實範圍都可以大到一個島啦
其實係有武裝可以踢到自然系本體,
山治係可以踢中黃猿。

但激光係招式,理論上能量比單純踢中本體高。

黃猿攞黎搵食既招,咁輕易俾人搵霸氣擋得晒,佢個果實對山治仲有咩意義就要睇尾田點安排落去。
路奇把口乞人憎
唔認路飛四王,我同黃猿可以贏晒

呢D出自手下敗將把口好難聽
現身拿 你講乜都負評嫁啦
因為個個都知你d分析嘅目的係為左吹捧契仔
將路奇拉高等契仔過到骨
如果換轉人係山治打路奇打到依家
你仲會講路奇咁高咩

都仲未講你依家講既野同
同你一直堅持既路飛zoro同級係有相衝

契仔粉雙重標準世一
三眼女俾黑胡子捉條線,將來應該會等山治來救,
青雞個角色本身同歷史正文有關,正路會守三眼女,青雞又凍傷過佢D大佬。

如果今篇真係打完黃猿,
下一篇最終戰/尾二戰 ,打黑胡子團,

咁契仔打希留,山治打既就係青雞
我講乜都負評?似係你無留心睇我講過D乜喎
我唔同你呢類on9只識討論戰力,我經常有參與其他討論
而家正正有一個例子俾到你,有埋Link:
我一個月前就推理泥佬口中嘅大人係黑鬍
估唔到咁快會有答案
唔係想認屎認屁
但成個連登我無見過其他人估過係黑鬍
我亦無睇過任何youtuber有講過呢樣野
https://lihkg.com/thread/3586373/page/22

我從來無話過路飛同卓洛完全同級,呢個係你屈人嘅
我由頭到尾只係話卓洛係刀神
可以同尼卡擺埋一齊講咁解
我今時今日都堅持卓洛係刀神
如果將來卓洛唔係刀神,隨時歡迎你返黎抽我水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞