One Piece海賊王 1107話情報+討論

902 回覆
43 Like 8 Dislike
佢哋參戰復仇真係唔奇,不過不死鳥真係夠打幾個

如果不死鳥參戰,花劍,鑽石果D都可以。
佢哋一人挑一個隊長都穩啦。

打鷹眼不分上下,隨時花劍都夠贏希留。
我都唔信佢會咁浪費送死
卡里布又做乜尻
佢幾時跟埋去蛋頭島
得嫁啦得嫁啦 你最正常
負評個d唔正常 你是對的
兜得咁辛苦唔好啦 唔講啦唔講啦
而家逐漸變左三國鼎立咁
草帽 vs 黑胡 vs 伊姆+政府
紅髮同十字公會都似係工具人/輔助草帽團性質

估唔到邊個先係最後大佬
如果同黑胡係對位咁打
即係班𡃁係用嚟打世界政府?

更刺激既估計,
九尾狐昆到其他五老星同黑胡合作
黑胡自己搶埋古代兵器再打草帽

咁就草帽+ 大船團 vs 黑胡+政府
好快直接end game

另外如果九尾狐扮左土星
咁大事件就係關黃猿事
佢一直強調為份工但而家殺博士都落到手
呢啲先最仆街

但尾田無刻意畫到佢好討厭,而家又交唔到差
係佢死之前終於覺悟道歉之類既感動情節
臥底就無乜可能

最後黑胡身份
象主成日話做錯事
可能D之一族有25仔昆左象主用古代兵器
對比返而家嘅發展 黑胡特別血統就係D既25 後代
再一次搶古代兵器同世界政府合作

完全覆制返800年前既恩怨一筆清
佢未必要番去扮佢
有佢個樣
基本上已經可以控制所有熾天使&和平主義者

同龍馬有一大堆共通點
你講嘅命定feel,佢都有
只係型式上同尼卡係有分別

俾人叫大劍豪嘅人唔止一個
霜月牛丸都係大劍豪
但刀神幾百年就只有一個
所以點止係一個朵咁簡單

龍馬嘅事蹟唔止係斬飛龍咁簡單
當時全世界無人夠佢打
但龍馬當然及唔上尼卡
尼卡除左戰鬥,仲有影響其他人嘅能力
呢方面就算刀神點勁都唔會有
反而我覺得山治應該打冠軍 拳王vs腳,甚平/大和打青雞
同你呢D自認白卡嘅人邊有得比
你真係無改錯名
我一早就覺得你係白卡黎
你個名同你個人真係世紀絕配
點煙 即刻會型一陣
好少點完煙會柒?
你是對的
山治踢到維爾戈仆街,一點食煙唔識閃就斷骨
但個feel 都係 一個最強劍豪死咗 追封神格化 叫刀神
以家契仔就最多只係龍馬血緣轉世對稱feel
係佢未打敗哂所有劍豪前 叫佢刀神就尷尷尬尬咁
因為佢明顯就仲未係
Reddit講fans boy對fans boy都過癮
巴托打卡里布
fans 親眼見到尼卡mode唔知會點
我今日都有講
其實佢都copy到少少
個防護牆扭做咩形式都得
我都認同而家卓洛未去到刀神,連世界第一都劍豪未做到
不過如果咁講
而家叫路飛做太陽神尼卡係咪都一樣都尷尷尬尬?
打兩打就斷氣,仲要人救,邊忽去到神級?
相信佢仲未真正發揮到尼卡嘅能力
八百年前嘅尼卡一定唔止呢個level
如果話卓洛得個樣似刀神,咁其實而家路飛何嘗唔係一樣
路飛唔會呀 因為粒果就係叫尼卡
唔係因為佢做到一啲嘢先叫佢尼卡 尼卡就係一隻膠神
土星俾人打到pk 又俾人copy 廢到
你要講路飛柒嘅呢堆嘢 轉做四皇 呢個朵 就fit 啲
沼沼 vs 牆壁
有冇可能最後鬥到難分難解 根疲力歇,然後一面fanboy出賣偶像 一面fanboy忠誠
我知,所以應該最多話佢有尼卡能力
或者話佢可以變成尼卡形態,用五檔
而唔應該直接叫佢做尼卡
用你嘅標準,直接叫佢尼卡一樣係尷尷尬尬
劇情需要啦
一野斬死左唔洗做落去啦
話唔定紅髮先係幕後黑手Final boss,雖然希望唔係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞