One Piece海賊王 1107話情報+討論

902 回覆
43 Like 8 Dislike
泥佬好撚低階,連芬奇都撚鳩佢。
兩年後踏入新世界根本就係搞笑
俾唔同人打爆過。
完全唔入流喎

盾佬打佢都係秒架啦
你定義嘅大將級ok 嘅 但同黃猿同級又窄啲
依家趕時間,
山治+路飛輔助,打爆黃猿+老土星
契仔+甚平輔助,打爆路奇

最正路應該真係要盡快打爆老土,黃猿,路奇。

黃猿要殺人攞功積,正路都唔走,就有機會戰敗俾山治。
路飛應該都主戰老土。
契仔俾路奇拖時間,甚平幫佢快D KO都係好事
幾時有大把人過
Crazy
笑死 仲同佢交手咁耐
咁你知佢目的未 想同改名呀 用自己鐘意既名呀
中將以上就叫大將級?咁頭馬以上係四皇,蛇人路飛打贏年糕佬,Zoro打贏咗燼係咪四皇級

唔好睇到大將級係一個遙不可及既位置先啦
如果尾田唔係懶係野定得三個位,其實好多人都可以有實力上呢個位置

既然咁多人有大將實力,點解海軍內部連大將候補都上唔到大將位,要勞師動眾世界徵兵?

大將級全部30億起跳,你講到咁多人都可以有實力上呢個位置,除咗四皇之外數唔數到幾個30億嘅海賊嚟睇下

計我話四皇先係真正懶係野,黑鬍子有船長懸賞金加成先22億都夠做四皇,唔係限死四個位,七武海基德羅都夠料做四皇
咪即係腦補
條友腦補出名
d人指出佢腦補就起鋼唔認 繼續兜
拎少少野加大量自己作既野變到合理化
加上係契仔吹奏師
負評王就咁橫空出世
冇人話佢柒?你代表晒佢地?

睇下我上面個回覆
至少唔係得我一個咁諗
其實根本係尾田畫錯
睇返今話同前幾話兩邊方向都有
兩年後造型條眉不嬲都係向眉心卷
係畫畫下尾田自己都撈亂晒 但出單行本應該會修正返
105卷單行本SBS有答過依個問題,不過又唔排除間中有畫錯嘅

讀者:有個疑問,102卷1031話中山治的眉毛反了,103卷1044話中又變回去了。為什麼改回去了?

尾田:竟然能注意到這裡~
確實眉毛有在變化。
回溯至蛋糕島篇,山治的姐姐和兄弟們都因為“血統因子操作”,從出生起就擁有超人的身體素質,和強韌的被稱為“外骨骼”的皮膚。唯獨山治,由於母親的抵抗,作為普通的人類誕生於世。
我們來看看姐姐和兄弟的眉毛吧。
←全員的眉毛都像勇治一樣形成「66」的圖案。山治的方向則完全相反。然後,以戰鬥服為契機,「科學之力」得以展現! 1031話描繪的就是這樣的一戰。山治原本就對「火」有著異常高的耐性。真的很不可思議。今後也請默默地註視並守護著他。
至少唔係得我一個=大把
幾時講呢次係大事件/震撼世界?
其實到時會好複雜,最後一戰係有咩人參戰?海軍?黑胡?舊四皇?七武海?
路奇變勁 同 路飛變四皇 一樣
第十人係波妮
用依家實力打,泥佬根本連打嘅資格都無
不過入到黑胡團就另計,事關黑胡子比起其他團嘅團長更識得幫自己友升lv ,同埋黑胡識用計 到時派得泥佬上場就一定有晒攻略。其實幾期待
世界政府,海軍,革命軍,和之國武士,巨人族,魚人島,小人族,毛皮族,草帽旗下海賊團
波妮變尼卡模式打柒巨大戰艦
海賊王贏家成日贏完唔斬首,再唔係監禁比人走佬
當初大和叫聲咁高都唔上
睇定少少先
泥佬同黑團性格都好吻合
唔洗下下同你正面打
係背後做啲小動作陰陰濕濕
條泥佬輕鬆由魚人島跟到去未來島
呢啲批評同話佢柒有一段距離囉
仲有明明 鷹眼沙佬係見到巴基
突然咁勇打亂哂本身十字公會玩嘅嘢先咁反應
啲cm 自己加內心戲俾佢再講佢地冇大志乜乜柒柒
志不在one piece 有咩問題 個個出海為one piece 咩

仲有冇其實扣返我一開始講嘅嘢先
關劍豪個朵事嘅柒嘢你搵一件嚟睇下先

你cap 多啲俾我睇先講大把人啦
你係想認屎認屁
我唔係想認屎認屁
但大家
睇吓我幾勁 俾埋link 你地睇

笑撚死我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞