One Piece海賊王 1107話情報+討論

902 回覆
43 Like 8 Dislike
敗筆係黑胡可能唔知最高權限比左波尼
尾田描寫靜態震撼過動態

山治海上餐廳告別
櫻花海賊旗
VIVI告別
黃金鐘
卓洛 : 什麼事都沒發生
應該只限熊樣個堆....

熾天使我估無...
熾天使肯定無
路奇嘲笑索隆在這個時候只會拖累別人,因為他們不能丟下索隆逃離蛋頭島。

全中 路奇幫你講比佢聽
打咗十話都嚟仲一刀秒契仔粉重新定義秒殺
1091開始打
無出場話數唔計
你明個原因嫁
海賊王1107話情報(不斷更新的論壇地址在評論區)

第6次更新,補充情報翻譯by【TalkOP漢化】,來源:情報師pew(可能與原文有偏差):
索隆:你真難纏,我現在趕時間。
路奇:這是勝者的台詞,羅羅諾亞,不是讓他的戰友等的麻煩人該說的,不是麼?只要你還活在這,你的戰友就走不了。
索隆:說的你好像是能控制這裡戰鬥時間的人似的。羅布·路奇!

第7次更新,補充情報翻譯by【TalkOP漢化】,來源:情報師pew(可能與原文有偏差):
黃猿:“我的聲譽岌岌可危,我至少要拿下你們的腦袋…”
山治:“看來你只能(向上面)寫謝罪信了!”
(註:英文原文是道歉信,猜測可能實際上是謝罪信)

山治契仔
唔知我睇唔到 根本就係運氣友係到搏機會
打左10幾話 快手打完 去下個島啦
黑胡都走
巨人又黎左
都差唔多入直路
點解咁多人睇唔起路奇
明明係少數動物系覺醒到既人,仲要頂到5檔幾集,卓洛秒唔到佢先正常啦

黃猿:“我的聲譽岌岌可危,我至少要拿下你們的腦袋…”
山治年
契仔秒唔到真係垃圾到震

利申 契仔fans
因為手下敗將+垃圾cp0
黑鬍:殺左佢咪得囉
又比尾田撚一次
黑胡每次都係偷偷雞雞借刀殺人
上次頂上就係執死雞殺死老爹
今次又係借路飛刀
殺嗰下剩係用1秒咪秒殺囉
由我唔承認草帽係四皇
到四皇二把手值得一殺
再到拖住二把手當贏
主要係死唔認輸加走狗格令人睇唔起佢

實力上,卓洛的確係應該秒唔倒路奇嘅,既然沙鱷魚都補強左,路奇加強到有皇副/四皇大幹部實力我覺得好正常

不過成日講路卓同級,所以先有人覺得五檔秒倒卓洛都可以啫
不過成日講路卓同級,所以先有人覺得五檔秒倒卓洛都可以啫

by zoro fans only
重新定義真係佢地專長
轉移四王合擊路軌一秒就全身傷曬->變成硬食晒
斬凱多一刀皮外傷R痕->重擊凱多
食完全復活藥回復100%->負重傷都贏到K

吹捧契仔 由連登發起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞