One Piece海賊王 1107話情報+討論

902 回覆
43 Like 8 Dislike
係後期先有啦 波妮潛入瑪利喬亞嗰陣變做阿婆 趁冇人嗰陣變返做原本形態 都係廿幾歲嘅波妮 仲有黑胡子用海流石困住佢都冇變翻做十幾歲嘅波妮
如果關九尾狐事 咁黑鬍子團個個一人兩個果實 唔會得黑鬍咁特別
我覺得九尾狐同人妖分別係可以用埋對方嘅果實能力 今集佢有好奇土嘅果實能力係點
可能話山治可以光速踢,所以咪追到光
有講過係原本形態同海樓石咩
都冇人喺隔離做咩仲要多此一舉變另一個型態
咁佢平時用依個形態見人咪用返依個囉
都潛入到聖地 行動方便d 唔得咩
可能一兜人上哂船,似羅傑咁都有幾個小朋友咁,波妮有故事,又已經見左大熊,路飛又係佢偶像,佢有得上船應該都會上,繼承大熊既意志(大熊一直係幫路飛既關鍵人物之一)
山治擋到鐳射唔代表可以對位黃猿
肯定唔係同級
趁冇人都唔一定要變返原本形態
黑鬍捉住波妮 之後赤犬嚟到同波妮講嘅嘢應該都睇得出已經鋪好晒波妮身世
佢嗰陣係見到熊俾人騎 之後喊到坐喺度變 同行動方唔方便無關
唔一定變 驚俾人發現 咁佢可以一直keep住個阿婆形態 點解要變
五老星未必贏到皇副,但一定贏班忠心大將
要你死/輸都仲得
咪俾讀者知嗰個阿婆係波妮假扮
身世還身世 年齡還年齡 兩樣嘢嚟
大和對應御田,係跟桃之助比較正路。係和之國終章個說書人透路左,桃之助之後好撚勁,其中伙伴們中-大和就係正中間,其實真係幾好,桃之助成團男女咁就算好完整下。另外索隆係代表左日本武士,大和會重覆左角色地方,可能尼個係尾田唔比大和上船原因之一,尾田一早諗住撚讀者又真既
佢變返細路女形態都得 觀眾一早喺香波地群島見過 再加上尾田都會幫啲好耐冇出場嘅角色出場嘅時候加番段字介紹佢係邊個 波妮喺蛋頭島出場嘅時候咪又係咁
咁跌落水變細路你可以點兜
你講嗰兩點都完全假設嚟
就算佢扮完阿婆嗰集 尾田都有介紹佢係邊個
但從來冇話過係佢原本形態
意思係
食到3粒果實係黑鬍子既能力
偷到其他人能力係九尾狐既能力
我咪話個設定後期先有
依家2 打1
應該可以打殘黃猿
前三大將 冰佬 去黑胡到 係咪無間道
定係佢真心叛變
應該唔係政府既無間道
同黑胡既關係都係互相利用
唔會咁屈怪
如果得既話九尾狐可以靠自己瞬移
唔使靠音越
我都覺得冇可能用到其他人能力
如果係咁屈, 咁黑胡子實殺左個女人自己食埋粒果實啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞